Tuesday, February 21, 2012

Αντιπρόταση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων σε πρόταση της Χ.Κ.Τεγόπουλος


 ΨΗΦΙΣΜΑ της συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική 

    Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική  στην συνέλευσή τους στις 21 Φεβρουαρίου ενημερώθηκαμε για την "πρόταση εξόφλησης των απαιτήσεων από δεδουλευμένα των εργαζομένων...." που έδωσαν οι πληρεξούσιοι  δικηγόροι της Χ.Κ Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής στους νομικούς εκπροσώπους μας.
     Μετά από αναλυτική συζήτηση η συνέλευση με ψήφους 193 κατέληξε στην εξής αντιπρόταση με την οποία ζητά:
    -Να καταβληθεί εκ μέρους της Χ.Κ Τεγόπουλος ενας μισθός σε όλους τους εργαζόμενους μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Αν απαιτηθεί άρση των κατασχέσεων των εργαζομένων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Χ. Κ Τεγόπουλος, θα γίνει εντός του καταστήματος της Τράπεζας από την οποία θα λάβει χρηματοδότηση η Χ. Κ Τεγόπουλος με ταυτόχρονη καταβολή ενός μισθού, στους εκπροσωπους των  εργαζομένων.
    Ταυτόχρονα η συνέλευση των εργαζομένων  επαναφέρει τα σημεία του ψηφίσματος της 18ης Ιανουρίου που είχαν τεθεί ως προϋποθέσεις  συνέχισης του διαλόγου με την Χ.Κ. Τεγόπουλος και τα οποία είναι:
    -Η δέσμευση της εκδότριας με ρητό, κατηγορηματικό και νομικά ασφαλή τρόπο ότι θα εξαιρέσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων από το " κούρεμα" ενόψει της συζήτησης της αίτησής για την υπαγωγή της Χ.Κ Τεγόπουλος στο άρθρο 99.
    -Η εξόφληση των εργαζομένων στην ένθεση.
    -Η γνωστοποίηση στους εργαζόμενους του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των δεδουλευμένων.
    -Η γνωστοποίηση στους εργαζομένους του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Χ. Κ Τεγόπουλος (μπίζνες πλαν).
    -Η δέσμευσή της για καταβολή της μισθοδοσίας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
 Στη συνέλευση τέθηκε και  η πρόταση να μοιρασθεί ισόποσα σε όλους τους εργαζομένους το ποσό μιας μηνιαίας μισθοδοσίας η οποία μειοψήφισε καθώς έλαβε 22 ψήφους.

ακολουθεί αντίγραφο της προαναφερθείσας πρότασης:



18 comments:

Stamaths Piesthrio said...

Σταμάτης Πιεστήριο
Παρακαλώ να ενημερώσω πως η πίεση ως προς το χρόνο ήταν απαίτηση του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΗΕΑ ο οποίος μίλησε εκ των υστέρων και έθεσε προσωπική του γνώμη.Υπερασπίζεται το συμφέρον του και φυσικά την τσέπη του.Σε ερώτηση πώς η θέση του υπερασπίζει 140 άτομα γκρεμίζει τις ελπίδες για τον υπόλοιπο κόσμο απάντησε πως την δουλειά του κάνει.
Με γνώμονα <> οφέλη πολεμάει πονηρά όλους τους υπόλοιπους δικηγόρους που προσπαθούν για το καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα.Ενώ αρχικά συναινούσε σχεδόν η συνέλευση καθολικά στις προτάσεις της Χ.Κ
μετά από τοποθετήσεις του επηρέασε την αρχική συναίνεση και συμπεριέλαβε και τον δικό του όρο.Δεν θα τοποθετηθώ πάνω σε αυτό.Τα γεγονότα και τίποτα παραπάνω.Η πίεση δεν αποδίδει όλοι μας το έχουμε καταλάβει.Η κόντρα μας φέρνει στον (θάνατο).Ξέρουμε πώς μαζί της θα μαζέψουμε αυτά που μας χρωστάει και δεν τα έχει αυτή της τα χρωστάνε.Άρα θα έπρεπε ίσως να συμβάλουμε όλοι στο να κυνηγήσουμε τους οφειλέτες και όχι να θεωρούν κάποιοι ότι μας κοροϊδεύει. Λεφτά υπάρχουν ας αφήσουμε να τα μαζέψει.
Και κάτι ακόμα αν ανοίγαμε όντως θα ήμασταν γρηγορότερα με γεμάτες τσέπες περιμένουν μεγάλοι πελάτες απέξω που δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δεν λένε αυτά που ξέρουν.Έχουμε έναν θησαυρό που τον απαξιώνουμε καθημερινά αμαρτία άλλοι θα παρακάλαγαν να έχουν τις δικές μας προοπτικές όχι το 7 μηνο που πέρασε βέβαια.Ας μην το αφήσουμε άλλο.Είναι κρίμα.

Πάνος Σώκος said...

Σταματη η πιεση για τον χρονο ηταν πραγματι των δικηγορων της ΕΠΗΕΑ και ανεπτυξαν τα επιχειρηματα τους. Ενεργουν για λογαρισμο των συναδελφων της ΕΠΗΕΑ και κανουν αυτο που νομιζουν καλυτερο. Ομως αυτο που με προβληματιζει ειναι η ομολογια τους οτι και με τις κατασχεσεις μπορει και να μην παρουμε ποτε λεφτα η κι αν παρουμε θα ειναι μετα απο πολλους πολλους μηνες!!!Τι νοημα εχει επομενως; Συμφωνω επισης οτι εχουμε εναν θησαυρο ομως αυτον τον θησαυρο θα πρεπει πρωτη απόλους να τον προφυλαξει η ιδια η διοικηση. Πιστευεις οτι πρεπει να γυρισουμε στην δουλεια χωρις χρηματα η οτι θα επρεπε να μην κανουμε απεργια και να δουλευουμε ολο αυτο το διαστημα χωρις χρήματα; Οποιος το πιστευει αυτο ας το πει στη συνελευση ας κανει προταση, να σταματησει η απεργια. Ομως οταν τιθεται θεμα συνεχισης της απεργιας κανεις δεν ψηφιζει κατα... Κατα τ' αλλα πιστευω οτι ειναι λαθος η λογικη του "η ολα η τιποτα" και του "οχι σε ολα..." ΟΜως απο την αλλη δεν εχουμε και τιποτα χειροπιαστο απο την μερια της διοικησης για να αποφασισουμε ως συνελευση τα πραγματα διαφορετικα...

aplirotos said...

Είναι η πρώτη φορά που φαίνεται να ζορίστηκε και η Μάνια. Μην της την χαρίσουμε έτσι εύκολα. Και μην ξεχνάμε ότι μόνο οι εργαζόμενοι σκέφτονται να βάλουν πλάτη -παρότι το έκαναν για 4 μήνες απλήρωτοι- ενώ η ιδιοκτησία δεν έχει δεσμευτεί σε τίποτα. Αν θέλει να πάμε "μαζί" να "μαζέψουμε" λεφτά κλπ κλπ θα πρέπει να μας πείσει ότι είναι άξια της εμπιστοσύνης μας. Και μέχρι τώρα έκανε τα πάντα ώστε να απέχει πολύ από αυτή. Ας κάνει κάτι τώρα που για πρώτη φορά ζορίστηκε και ας δούμε τι θα είναι αυτό. Μην ξεχνάμε ότι οι μόνοι που δάνεισαν στην ΧΚ Τεγόπουλος 5,5 εκ. ευρώ σε μισθούς άτοκα, εν λευκώ και χωρίς καν χαρτιά είναι οι εργαζόμενοι και από πάνω ανέχονται και τέτοιες συμπεριφορές από την εργοδοσία.

Ααα και φτάνει με τις υστερικές που τσιρίζουν στο μικρόφωνο στις συνελεύσεις. Είναι σε βάρος κάθε διαδικασίας αυτό το χάλι. Την επόμενη φορά θα τους κάνουμε χουνέρι!

Anonymous said...

Η πραγματικά δεν καταλαβαίνετε ή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Και σήμερα χάσαμε άλλη μια ευκαιρία, ας κάναμε δεκτή την πρόταση με μια χρονική διασφάλιση για να ανοίγαμε το διάλογο.
Μας έχετε πεθάνει με τα ψηφίσματα των προηγούμενων συνελεύσεων που μάλλον είναι οι 10 εντολές. Επειδή δηλαδή αποφασίστηκε κάτι σε δεδομένο στιγμή θα πρέπει να "φοριέται" και να ακολουθείται σε κάθε συνέλευση ανεξαρτήτως των δεδομένων. Στη διαπραγμάτευση και οι 2 πλευρές κάποια στιγμή πρέπει να κάνουν και βήματα πίσω. Αλλιώς θα χάσουμε όλοι

bassman said...

Φίλε Σταμάτη με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο στο ότι αν είμασταν ανοικτά θα τα περνάμε ποιο γρήγορα όπως συμφωνώ επίσης στο ότι περιμένουν μεγάλες δουλειές να μπουν μέσα και εμείς σφυριζουμε αδιάφορα πίσω απο το επιχείρημα " να θα δουλεύουμε απλήρωτοι"αγαπητέ Πανο όλο και κάτι θα έδινε όπως και κατα καιρούς έδινε και στην τελική αν δεν δοκιμασεις κάτι δεν μπορείς να έχεις γνώμη με υποθέσεις . Εγω ακούω απο πολλούς αναγνώστες μας που λένε ότι θα έπρεπε να ανοίγαμε για κάποιο χρονικό διάστημα . Όσο αφορά για τον δικηγόρο Σταμάτη αυτο το είπε για να μπορούμε να προλάβουμε αν δεν βάλει χρήματα να κινηθούμε όπως είχαμε προ αποφασίσει γιατι διαφορετικά δεν μας έπαιρνε χρονικά

Δημητρης Κορωπι said...

Ο κυριος νομικος εκπροσωπος της επηεα τα καταφερε απο την αρχη να δειξει τις προθεσεις του. Μιλαγε για αναζητηση θησαυρων και ποσα της ταξεως των 4.400 και 4.700ευρω. Τελικως καταφερε να αναστατωσει την συνελευση με την αναφορα του για 8ημερο διαστημα για τις κατασχεσεις. Ας μην παραβλεπουμε ολοι πως ο εν λογω κυριος δεν ειναι απληρωτος, και επισης δεν αντιμετωπιζει φυσικα προβληματα επιβιωσης. Επισης αξιζει να αναφερθει πως τα 9.100 ευρω τα οποια απαξιωσε εντεχνως δημοσια, μετα το περας της ψηφοφοριας εξομολογηθηκε πως ανερχονται στο ποσο των 30.000 ευρω και πως πρωτος εχει προβει σε κατασχεσεις για λογαριασμο της επηεα.
Αλλη μια αναφορα που αξιζει να σημειωθει ειναι αυτη του αντιπροεδρου της ετιπτα οπου μετα την ανακοινωση της αποφασης του σωματειου του, ειχε ανενοχλητος τον λογο και διατυπωνε προτασεις για λογαριασμο των εργαζομενων προς ψηφησμα.
Δεν ξερουμε μαλλον πολλα, πολλοι απο μας. Ισως και να μην πρεπει να μαθουμε. Απλα συμπεραινω οτι για αλλη μια φορα τα σωματεια εχουν μπει για τα καλα στα παιχνιδια που παιζονται στις πλατες ολων των εργαζομενων, που αντιμετωπιζουν καθε μερα καινουρια δυσβατα μονοπατια.
Βοηθεια μας……

Anonymous said...

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012
ΤΗ ΔΟΞΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΥΔΕΙΣ!!!
Γλυκάθηκαν απο τις πωλήσεις του πρώτου δήθεν απεργιακού φύλλου οι συνεργάτες του Πολύφημου -κατά κόσμον προέδρου ΕΣΗΕΑ- και αποφάσισαν να βγάλουν άλλο ένα στις 25 Φεβρουαρίου. Το αστείο είναι οτι επικαλούνται απόφαση συνέλευσης στην οποία συμμετέχουν 150 άτομα επι συνόλου 700 εργαζομένων και απο αυτούς τους 150 οι μισοί και πλέον είναι συνταξιούχοι ή βρισκονται σε επίσχεση εργασίας. Τώρα πως γίνεται ο απλήρωτος εργαζόμενος που βρίσκεται σε επίσεση εργασίας να ψηφίζει για απεργίες και εκδόσεις απεργιακών φύλλων είναι κάτι που μόνο ο Πολύφημος μπορεί να εξηγήσει. Όπως πάει όμως το σκοπό του θα τον πετύχει , να κλείσει για πάντα την κάποτε εφημερίδα των συντακτών και πλέν εφημερίδα των λαγών και των κυκλώπων. Φυσικά δεν πιστεύουμε να έχει το θράσος να χρηματοδοτήσει η ΕΣΗΕΑ τις εμπορικές δραστηριότητες του λαγού γιατί σας προειδοποιούμε οτι υπάρχει και εισαγγελέας.

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook

Posted by Άνεργοι Δημοσιογράφοι
0 comments:

Anonymous said...

Η συμμετοχή μου στις πολύωρες συνελεύσεις των "εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας" (δεν ξέρω μήπως και τίθεται θέμα δικαιωμάτων τίτλου πλέον) με έκαναν να αναγνωρίσω την αξία του παλιού(-καλού) ανεκδότου:
- Πώς μπορεί ένας ελέφαντας να κρυφτεί πίσω από ένα δέντρο;
- Δεν ξέρω.
- Βάφει τα νύχια του κόκκινα!
- ...;
- Έχεις δει ελέφαντα με βαμμένα κόκκινα νύχια πίσω από δέντρο;
- Όχι, ποτέ!
- Είδες τι καλά που κρύβεται!

(Αυτά για όποιον υποτιμά τη λογική οποιουδήποτε μπορεί να παλεύει ενάντια στη χειραγώγηση και τις προσχηματικές προτάσεις-πακέτο!)

Κατερίνα Τζαβάρα

Γεωργία Μυλωνάκη said...

αναπάντητα ερωτήματα μετά το πέρας της σημερινής γσ :

1. πρέπει το δσ της εσηεα να κάνει την αυτοκριτική του που ομόφωνα, όπως ενημέρωσε η κυρία Σαλαβράκου, την ώθησε να κινηθεί βάσει της εντολής : "όταν σου δίνουν χρήματα τα παίρνεις" ;

2. πρέπει να αναρωτηθούμε με ποιο τρόπο ξανατέθηκε σε λειτουργία το enet ; εάν καταβλήθηκε κάποιο ποσό πώς επετεύχθη αυτό;

3. μπορούμε να αποκτήσουμε εικόνα των εκχωρημένων στο factoring τρίτων ; (δηλαδή των μη θνησιγενών όπως είπε ο κύριος Τσαλαπάτης, ή φερέγγυων;) και ποιο είναι το "όχι άμεσα" εισπράξιμο ποσό των υπολοίπων που χρωστούν αυτές ;

4. στην τελευταία παράγραφο που λέει "δεν θα προχωρήσετε σε κατασχέσεις ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ" (χκ και φωτοεκδοτική) μπορούν οι νομικές υπηρεσίες να μας πουν για ποιο λόγο τέθηκε ο όρος αυτός ; Δηλαδή μπορούν να μας αποσαφηνίσουν τί κατασχέσεις ακριβώς μπορούμε να κάνουμε ;

5. μπορεί να ερευνηθεί αν η χκ συμμετείχε στην αύξηση 10% του μετοχικού κεφαλαίου που έγινε στις 25 Γενάρη στο Mega στο οποίο η χκ κατέχει το 2,85 % ; εάν συμμετείχε, πού βρήκε τα λεφτά ;

6. μπορεί να απαντήσει η ένωση λιθογράφων για ποιο λόγο η δική της νομική υπηρεσία είναι απούσα από την "Ε" αν και διαθέτει τουλάχιστον 80 μέλη ;

7. υφίσταται ανάγκη εκλογής νέας εργασιακής επιτροπής ;

8. στο θέμα που τέθηκε αναφορικά με το ότι οι επισχεσίες (επειδή δεν χάνουν [ή θα έπρεπε να μην, η εσηεα έκανε σχετική προσφυγή] ένσημα και μεροκάματα σε αντίθεση με όσους κάνουν απεργια) για το αν πρέπει να ψηφίζουν υπέρ ή κατά της απεργίας. Ισχύει το ίδιο και για όσους δεν χάνουν ένσημα και μεροκάματα επειδή παίρνουν αναρωτικές ή το υπόλοιπο της άδειάς τους; μπορεί το λογιστήριο να μας πει πόσοι είναι οι δεύτεροι ;

Anonymous said...

Καλα ρε συνάδελφοι δεν μας δίνει ένα μισθο τι θέλετε δηλαδή ας τα πάρουμε και ας μην ανοίξουμε εξάλλου εσείς δεν θέλετε κύριε Σωκο να ανοίξει το καταλάβαμε αφήστε μας να πάμε να δουλέψουμε όσοι θελουμε δεν το βλέπετε ότι δεν βγαίνει πουθενά

Πάνος Σώκος said...

Συναδελφοι η εφημεριδα πρεπει να ανοιξει το συντομοτερο. Αυτο πιστευω. Οποιος ομως νομιζει οτι πρεπει να ανοιξει χωρις να μας δωσει χρηματα αρκει να μας δινει ¨κατι αραια και που" οπως διαβαζω ας βγει να το πει στη συνελευση και οχι στο μπλογκ και ανωνυμα. Ας ερθει στη συνελευση να το προτεινει με καθαρο τροπο και σαφη και μπορει η προταση του να ψηφισθει. Ομως συναδελφοι δεν μπορουμε να μην ερχομαστε στις συνελευσεις και μετα να λεμε οτι οι αποφασεις δεν παιρνονται απο πολλους. Η δεν μπορουμε να ερχομαστε στις συνελευσεις, να ψηφιζουμε απεργια και μετα να λεμε άλλα. Παντως οι αποφασεις για την συνεχιση της απεργιας ειναι ομοφωνες (μονο ενας διαφωνησε προχθες) κι εγω ειμαι ενας.

aplirotos said...

Βαρέθηκα αυτή την ιστορία, αλλά πάμε άλλη μία φορά: Όλοι οι παραπάνω που θέλουν να ξανανοίξει η εφημερίδα ας μου πουν, τους τελευταίους 4 μήνες που δούλευε η εφημερίδα κα -νο -νι -κα πόσα λεφτά πήρανε;

Ε άλλα τόσα θα πάρουμε άμα ανοίξει τώρα. Δηλαδή ούτε ευρώ τσακιστό. Τώρα η πρεμούρα από κάποιους να ανοίξουν την εφημερίδα ξανά χωρίς επαναφορά της μισθοδοσίας, μόνο δύο ερμηνείες έχει. Ή έχουν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν πληρωμές -όχι αναγκαία προς όλους, μάλλον προς τους "πιστούς" εργαζόμενους και σε κάθε "είδος"- τις οποίες για κάποιους λόγους δεν μπορούν να μοιραστούν με εμάς τους υπόλοιπους ή χρειάζονται την βιτρίνα της Ε για να βγάζουν από "αλλού".

Λοιπόν παιδάκια επειδή εκεί μέσα πολλοί γνωριζόμαστε χρόνια κόψτε τα "πονηρά" για να μην έχουμε άλλα.

Έχετε υπόψη σας ότι η "Ε" δεν είναι μόνο κάποιοι συντάκτες που παραγοντίζουν αλλά και άλλοι τόσοι εργαζόμενοι -από κλητήρες μέχρι τεχνικοί- που ούτε το ψώνιο σας έχουν ούτε τις αβάντες σας.

Λίγο ντροπή δεν έβλεψε κανέναν.

vickentios said...

ολοι συμφωνουμε οτι πρεπει να ανοιξει το μαγαζι αλλα δεν ειναι στο χερι μας αμεσα.αλλος εχει τα κλειδια.κ στο κορωπι πηραμε εξαιρεση κ πηγαμε βαζοντας κ πλατη κ τα μεταφορικα -γνωριζοντας οτι το πιθανοτερο ειναι να μην παρουμε μια- κ τι εγινε?τιποτα.μεχρι σημερα δεν βγηκε καποιος απο τη διοικηση να μας εξηγησει που ειναι οι δουλειες που θα πηγαιναμε να βγαλουμε.αλλος λεει οτι μας περιμενουν οι μεγαλες δουλειες αλλα δεν το ανοιγουμε...ναι εμας περιμενουν γιατι ειμαστε κ ομορφαντρες.αλλοι το εδεσαν για ενα μισθο.συμφωνω οτι οι συνελευσεις εχουν γινει καπως αλλα ειμαστε κ τοσοι ανθρωποι.ολοι θα πουν το μακρυ κ το κοντο τους.αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ορισμενους τους χαλαει το χρονικο περιθωριο που εθεσε η συνελευση κ δεν τους πειραζει το τελεσιγραφο της εργοδοσιας -που για μενα παραπεμπει σε αλλα μαγαζια και αφεντικα-.εξαλλου οσοι ειμασταν εκει ειδαμε τη κ.Σαλαβρακου που πηρε τηλ καποιον απο τους δικηγορους της εταιριας κ σε ερωτηση της αν μπορουν να δεσμευτουν για τη καταβολη των χρηματων ειπαν οχι.κ ρωταω σε αυτη τη κινηση που βλεπουν καποιοι το ντιλαρισμα του οποιουδηποτε σωματειου?το ξερουμε ολοι κ το ξερουν κ οι πετρες οτι η εταιρια δεν εχει λεφτα.κ μην συγχεουμε το ταμειο της εταιριας με τη τσεπη του αφεντικου.πιστευει κανεις ειδικα με τις εξελιξεις των τελευταιων ημερων οτι μπορει η εταιρια να αντλησει απο την αγορα 1,7εκ? για τοσα νομιζω κανανε κατασχεση στην ΙΜΑΚΟ κ τι πηρανε?γραφεια καρεκλες καδρα PC?

Anonymous said...

Δηλαδή εσείς θέλετε να ανοίξει ή μάλλον πιστεύετε ότι πρέπει να ανοίξει με λεφτα γιατι εμεις λέμε να ανοίξουμε και να έρθουμε τζάμπα;
Απλα τόσο καιρο ακούμε εσάς και βλέπετε που φτάσαμε και απλήρωτοι και κινδυνεύουμε να την κλείσουμε ας πάμε στη δουλεια και σιγά σιγα κάτι θα πσιρνουμε

Anonymous said...

-Ποιοι είναι αυτοί οι "συνάδελφοι" που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα στις συνελεύσεις να διακόπτουν βιαίως τους ομιλητές με τους οποίους δε συμφωνούν, επιχειρώντας μάλιστα να χειροδικήσουν;

-είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε θέση να εγγυηθούν τις δημοκρατικές διαδικασίες ή μήπως πρέπει να προσανατολιστούμε σε ξεχωριστές συνελεύσεις, ώστε να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα χωρίς τον κίνδυνο προπηλακισμού;

Λήδα Παπαδοπούλου

Anonymous said...

Η αλήθεια είναι, και φυσικά δεν σας αρέσει να το ακούτε, ότι λόγω πολύ συγκεκριμένης στάσης μιας πολύ συγκεκριμένης ομάδας, που κατά άλλα παρουσιάζεται δημοκρατική, πολλοί συνάδελφοι (όλων των ειδικοτήτων) όχι μόνο απέχουν (γιατί δεν αντέχουν τη λογική της ζούγκλας) αλλά δεν μιλούν γιατί δεν αντέχουν την "αποδόμηση" η οποία συστηματικά προωθείται.
Τα εκτροπα στην τελευταία συνέλευση κάνουν το ποτήρι να ξεχυλίζει- αν δεν μπορούν οι εκπρόσωποι να διασφαλίζουν δημοκρατικές διαδικασίες και να προστατεύουν το δικαίωμα όλων μας στην ελευθερία του λόγου, τότε προτείνω να πάμε σε "διαδικτυακές συνελεύσεις" ώστε εκτός από τον σχετικό πολιτισμό να μην υπάρχει ο κίνδυνος να πιαστούμε στα χέρια

Anonymous said...

Συνάδελφε aplirote, οι διαδικασίες που επικαλείσαι δεν πάνε παρέα με ¨χουνέρια¨ κι απειλές.

Πάνος Σώκος said...

ΕΧει δικιο η Ληδα οτι τις πιο πολλες φορες οι αντιθετες φωνες αντιμετωπιζονται με φωνες απο κατω. Ομως Ληδα οι δημοκρατικες διαδικασιες σε μια συνελευση δεν ειναι θεμα των εκπροσωπων που συντονιζουν την συζητηση αλλα του καθενος μας και πολιτικου πολιτισμου που εχει ο καθενας ωστε να ακουει με νηφαλιοτητα την αλλη αποψη. ΔΕχομαι την κριτικη σου και Θα προσπαθησω ακομα πιο πολυ την αλλη φορα.