Thursday, February 16, 2012

Εξαίρεσε το δικαστήριο τις απαιτήσεις των εργαζομένων από την προσωρινή διαταγή

Την εξαίρεση των ληξιπρόθεσμων έως σήμερα απαιτήσεων των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους κατά το 1/2 του οφειλόμενου ποσού αποφάσισε χθες το δικαστήριο  τροποποιώντας ως προς αυτό το σημείο την προσωρινή διαταγή που είχε χορηγήσει από τις 5 Ιανουαρίου για την  αναστολή ατομικών και διωκτικών μέτρων εις βάρος της  Χ.Κ. Τεγόπουλος.
 Μετά την απόφαση αυτή οι εργαζόμενοι έχουμε το δικαίωμα να εκτελέσουμε δικαστικές αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαμε καταθέσει για τους μήνες  Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο  και να εισπράξουμε μέχρι και το 50% των χρημάτων που μας είχαν επιδικασθεί. Τα χρήματα αυτά θα εισπραχθούν από τραπεζικούς λογαριασμούς της Χ.Κ και από όσους  οφείλουν χρήματα στην εταιρεία ( κατάσχεση εις χείρας τρίτων).

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο πήρε αυτή την απόφαση παρά το γεγονός
ότι οι δικηγόροι της Χ.Κ Τεγόπουλος υποστήριξαν στην αγόρευσή τους ότι αν 
εξαιρεθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων από την προσωρινή διαταγή, τότε η εταιρεία σε λίγες μέρες θα αναγκασθεί να κάνει αίτηση πτώχευσης.


 Η εξαιρεση των απαιτήσεων μας που απορρέουν απο τα ασφαλιστικά μέτρα ήταν όμοφωνο αίτημα της συνέλευσης των εργαζομένων και στην εκδίκαση της 5ης  Ιανουαρίου αίτημα που επαναβεβαιώθηκε και στην τελευταια μας συνέλευση στις 13 Φεβρουαρίου. Στο σχετικό ψήφισμά αναφέρεται:

  " ΟΙ εργαζόμενοι αποφάσισαν  να ζητήσουν την εξαίρεση τους  απο τα κατ' άρθρον 103 παραγραφος 3 του πτωχευτικού κώδικα προληπτικών μέτρων, που ζητάει η Χ.Κ Τεγόπουλος, ώστε να μπορούννα εκτελέσουν τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων".

  Το δικαστήριο αποφάσισε ακομα:
 -Την αναβολή για τις 7 Μαρτίου της συζήτησης της αίτησης της Χ.Κ Τεγόπουλος για την υπαγωγή της στο άρθρο 99.
 -Να απαγορεύσει εκτός της ακίνητης περιουσίας , την διάθεση , παραχώρηση πώληση και του τίτλου "Ελευθεροτυπία" οπως και όλων των σημάτων μέχρι την συζήτηση για το άρθρο 99.



Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ-ΕΤΗΠΤΑ

Αναβλήθηκε σήμερα και προσδιορίστηκε για τις 7 Μαρτίου 2012 η συζήτηση της αίτησης για υπαγωγή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς και της αίτησης για τη λήψη προληπτικών μέτρων.
Το Δικαστήριο επίσης έκρινε ότι από την προσωρινή διαταγή, που είχε χορηγήσει στην εργοδότρια κατά την κατάθεση των αιτήσεων και με την οποία διατάχθηκε η αναστολή ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της εταιρείας, εξαιρούνται οι ληξιπρόθεσμες έως σήμερα απαιτήσεις των εργαζομένων για καταβολή των μισθών τους ή για την καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης λόγω απόλυσης και μέχρι του ½ του αντίστοιχα οφειλόμενου ποσού.
Μετά την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος των εργαζομένων στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» να εκτελέσουν τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων με τις οποίες τους έχουν επιδικαστεί τα δεδουλευμένα τους.

No comments: