Wednesday, February 1, 2012

Καμία απάντηση από την εκδότρια - Όλοι μαζί για το απεργιακό φύλλο


Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

"Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να απαντήσουμε στα τέσσερα αιτήματα που έθεσε η συνέλευση...."

Αυτή ήταν επί της ουσίας η απάντηση της εκδότριας της εφημερίδας σε επικοινωνία την Τρίτη με αφορμή τη λήξη του χρονοδιαγράμματος (τέλος Ιανουαρίου) εντός του οποίου η συνέλευση των εργαζομένων ζητούσε σαφείς απαντήσεις στις προϋποθέσεις που είχε θέσει με το ψήφισμα (18 Ιανουαρίου) προκειμένου να συνεχισθεί ο διάλογος. Αυτές οι προϋποθέσεις στηρίζονταν σε δικές της υποσχέσεις (τις είχε διατυπώσει κατά τη διάρκεια δύο συναντήσεων με τους εκπροσώπους - μέλη της εργασιακής και επίσης τις αναφέρει και στην επιστολή της).

Αυτό σημαίνει ότι:
-Δεν μας δίνει μισθό, ούτε εξοφλεί τους  συναδέλφoυς της ένθεσης.
-Δεν μας δίνει  γραπτή και νομικά ασφαλή δέσμευση ότι θα εξαιρέσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις από το άρθρο 99 (από το "κούρεμα"). Επιμένει ότι η γνωστή της δήλωση ότι δεν θέτει σε αμφισβήτηση όσα δικαιούμαστε είναι αρκετή , παρά το γεγονός ότι η συνέλευση έχει κρίνει κατ΄επανάληψη, ότι εκείνη η δήλωσή της δεν είναι ικανοποιητική και είναι αόριστη.
-Δεν μας γνωστοποιεί σχέδιο - πρόταση εξόφλησης των δεδουλευμένων μας.
-Δεν μας γνωστοποιεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Χ.Κ. Τεγόπουλος.
-Δεν δεσμεύεται για καταβολή της μισθοδοσίας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.


O διάλογος είναι σαν το ταγκό. Χρειάζονται δύο και συγχρονισμένα βήματα. Επομένως για να γίνει διάλογος θα πρέπει η εκδότρια να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα αιτήματα. Όμως από τη στιγμή που συνεχίζει να μην μας απαντά, παρότι πλησιάζει η ημερομηνία συζήτησης της αίτησης για το άρθρο 99 τί διάλογο να κάνουμε και με ποιό περιεχόμενο; Να κάνουμε διάλογο γι' όσα πιθανόν θα ήθελε η ίδια, δηλαδή για το πόσοι και ποιοί θα φύγουν; Μα για μας προέχει να γίνει το πρώτο βήμα. Εμείς το κάναμε, αυτή όχι...

Καταλαβαίνω όλους τους συναδέλφους, που θεωρούν ότι χάνεται χρόνος, όμως δεν θέλω να πιστέψω ότι οι συνάδελφοι που έχουν αυτή την άποψη θελουν να γυρίσουμε πίσω στη δουλειά χωρίς κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα, απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι και ταπεινωμένοι. Όλοι έχουμε υπερβεί τον εαυτό μας, όλοι έχουμε ανάγκες επιβίωσης, κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να μην δουλεύει, αλλά και κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται. Όλοι έχουμε οικονομική, οικογενειακή, επαγγελματική, προσωπική ψυχολογική πίεση άνευ προηγουμένου. Σε αυτούς τους έξι μήνες άλλοι δεν άντεξαν, έφυγαν και αναζήτησαν ή αναζητούν αλλού δουλειά. Άλλοι αντέχουν λίγο ακόμα, άλλοι περισσότερο. Οι ανάγκες της επιβίωσης καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη στάση, την αντοχή και τις επιλογές του καθενός. Εξάλλου σε αυτά ποντάρει, όπως φαίνεται, και η διοίκηση της Χ. Κ Τεγόπουλος....

Κατανοώ κι εκείνους που λένε ότι χάνουμε ασφαλιστικές εισφορές και δεν εγγράφουμε (απλήρωτα) μεροκάματα, κι εκείνους που λένε ότι είμαστε εγκλωβισμένοι και όμηροι. Ναι, κατά μία έννοια αυτό συμβαίνει... Όμως ποιές λύσεις έχουμε; Και σε τελική ανάλυση, καλό θα είναι όποιος συνάδελφος έχει κάποια πρόταση για το τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον, να την καταθέσει στη συνέλευση να τη συζητήσουμε.

Για την ώρα επιλέξαμε ως επόμενο βήμα την έκδοση του απεργιακού φύλλου. Θα είναι μία πλήρης εφημερίδα, με στόχο να εκδίδεται τακτικά όσο διαρκεί η απεργία. Δεν θα μας λύσει το οικονομικό πρόβλημα. Θα μας επανασυνδέσει όμως με τους αναγνώστες μας, που μας περιμένουν -και να είμαστε βέβαιοι ότι μας περιμένουν- και θα μας δώσει τη δυνατότητα να πιέσουμε  ακόμα πιο πολύ για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Να πιέσουμε και με έναν γνήσια δημοσιογραφικό τρόπο. Να μην υποτιμήσουμε το εγχείρημα. Είναι κορυφαία στιγμή για τον αγώνα μας και ο κάθε συνάδελφος εργαζόμενος θα πρέπει να το στηρίξει με κάθε τρόπο. Θεωρώ ότι είναι μια δημιουργική αντίδραση - κίνηση. Καλός ο ακτιβισμός ως αντίδραση και διαμαρτυρία, καλύτερη όμως η δημιουργική αντίδραση.

Παράλληλα θα εξαντληθούν και οι όποιες άλλες νομικές ενέργειες θα μας διασφαλίσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο όσα δικαιούμαστε χωρίς να χάσουμε περισσότερα.
   
Συνάδελφοι, ο αγώνας μας δεν είναι εσωστρεφής. Και η προσπάθεια για το απεργιακό φύλλο και όλες οι εκδηλώσεις που κάναμε (όπως πχ. η συναυλία ) είναι εξωστρεφείς ενέργειες, που έχουν στόχο να μας συνδέσουν με τους άλλους εργαζόμενους που εχουν τα ίδια ή παρόμοια με μας προβλήματα, αλλά και με την κοινωνία. Ακόμα και οι κινήσεις αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης είναι εξωστρεφείς κινήσεις, τις οποίες ένας μεγάλος  αριθμός συναδελφών τις έχει ανάγκη μετά από έξι μηνες χωρίς χρήματα.

Την εφημερίδα δεν την κλείνει μια απεργία όσο μεγάλη κι αν είναι. Την εφημερίδα δεν την κλείνουν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα στοιχειώδη.  Την εφημερίδα την αφήνει σε αυτή την κατάσταση η ίδια η διοίκηση κι αυτο ας το καταλάβουμε. Καμία ενοχή δεν πρέπει να νιώθουμε για την παρατεταμένη απεργία (ή για την επίσχεση εργασίας όσοι έχουν επιλέξει αυτή τη μορφή) όσο κι αν μας πονάει εμάς τους εργαζόμενους περισσότερο από τον καθένα το γεγονός ότι η εφημερίδα ΜΑΣ δεν είναι στο περίπτερο, δεν δίνει τη μάχη της ενημέρωσης σε αυτές τις δύσκολες μνημονιακές εποχές. Ο απεργιακός μας αγώνας είναι αγώνας ενάντια στην απλήρωτη εργασία, είναι αγώνας για τη διαφύλαξη της ιστορίας της εφημερίδας γιατί η Ελευθεροτυπία δεν μπορεί να βγαίνει από πεινασμένους και εξαθλιωμένους και συμβιβασμένους με τα ελάχιστα συντάκτες.

Συνάδελφοι πόσο πειστικός μπορεί να είναι ένας συντάκτης όταν γράφει κατά της ληστρικής επιδρομής, της τρόικας και της συγκυβέρνησης των τριών, στους μισθούς και στις συντάξεις και την ίδια στιγμή ο ίδιος συμβιβάζεται να δουλεύει απλήρωτος ή αμειβομένος με ψίχουλα; Δεν δουλεύουμε από χόμπι κι ούτε το επάγγελμά μας είναι ένας ρόλος που τον παίζουμε για όση ώρα απαιτεί να γράψουμε ένα άρθρο... Ή πιστεύουμε όσα γράφουμε και τα κάνουμε πραξη με την προσωπική μας στάση και τον αγώνα μας ή δεν τα πιστεύουμε οπότε.....

                 ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

1. Σε συνέλευση - εργασίας για την προετοιμασία του απεργιακού φύλλου καλούνται οι συντάκτες την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι..

2. Όλοι οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική καλούνται σε συνέλευση τη Δευτέρα στις δύο το μεσημέρι.

30 comments:

Anonymous said...

φίλοι,
αγωνιώ για να δω το απεργιακό φύλλο που λέτε.
δυστυχώς τα 2 τελευταία χρόνια δε σας διάβαζα καθώς δεν περισσεύουν χρήματα. επισκεπτόμουν καθημερινά το site σας.
έχετε δύο φοβερά μέσα στη διάθεση σας, έντυπό και ηλεκτρονικό τύπο, χρησιμοποιήστε τη δύναμη τους
αν ξαναβγάλετε εφημερίδα μόνοι σας θα την αγοράσω με χαρά και ας μου λείψουν άλλα πράγματα.
καλή δύναμη σε όλους

spyros kaftatzoglou said...

Ναι, να είστε σίγουροι ότι οι αναγνώστες, και όχι τα φερέφωνα του Λαμπρακιστάν, σας περιμένουν για την εφημερίδα ΜΑΣ!

Anonymous said...

Συνάδελφε Σωκο η απάντηση ήταν δεν είμαστε έτοιμοι και εσύ την τραβήξες απο τα μαλλιά και έγραψες δυο σελίδες να την κλείσεις απο τώρα τι μας παιδευεις ;
Αφού δεν έβγαλε πουθενά η απεργία πάμε να δουλέψουμε γιατι ένα ξέρω όσο δουλεύουμε περνάνε έστω 500€ τώρα με την απεργία δεν βγαίνει πουθενά
Δεν θυμάμαι σε καμμιά συνελευση να ρωτήσεις να σταματήσει η χορηγία ας το δοκίμασουμε και αυτο
Θα πάμε έτσι στο δικαστήριο και δεν θα κερδίσουμε τίποτα να το θυμάσαι!!!!

Πάνος Σώκος said...

Συναδελφε ανωνυμε! Πότε μας εδινε εστω 500 ευρω το μηνα και δεν το θυμαμαι; Μια φορα εδωσε 250 ευρω, μια αλλη 200 και μια τριτη λιγο περισσοτερα. Εσυ τόσο αποτιμας την δουλεια σου; ΤΟ δικαστξηριο δεν γινεται για να κερδισουμε εμεις... Γινεται για να μπει η οχι η επιχειρηση στο αρθρο 99. Κι επειδη συμφερει την εκδοτρια να ειμαστε μαζι της σε αυτη την δικη δεν εχει παρα να δωσει οσα ζηταμε... ΣΕ οτι με αφορα ειμαι τοσο ταυτισμενος με την εφημεριδα 29 χρονια τωρα, που δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι οτι θα κλεισει. Ομως η αποφαση ειναι στα χερια της εκδοτριας ... Μονο στα δικα της.

Anonymous said...

παιδια κραταται γερα!
δωστε τα ολα για την Ελετυεροτυπια!
δεν πρεπει να κλεισει!
και αν κλεισει τουλαχιστον τον Νοεμβριο..στις 17
με αγωνιστικους χαιρετισμους
"Μικης Μαντικας"

teharada said...

Άντε μπράβο! Στηρίξτε το απεργιακό φύλλο και εμείς θα το στηρίξουμε! Μην ενδίδετε! Παλέψετε το, θα κερδίσετε!

Anonymous said...

Αγαπητε Συνάδελφε 22 Νοεμβρίου πήραμε 500€
εκτός και σν παίρνεις κάτω απο 1450€ που παίρνω εγω
Κανε ότι σε φωτίσει ο Θεός αλλα να ξέρεις
η απεργία δεν βγαίνει πουθενα τώρα θα μου προς ότι βολεύει και αυτούς έχουν δυο δουλειές σωστά αλλα εμεις πεινάμε και το κυριότερο δεν θα μας θυμηθεί τόσο εύκολα ο κοσμος δείτε τι γίνεται με τον ελεύθερο τύπο δεν μπορει να ξεφύγει απο τις 25000 μακάρι να ξέρετε τι κάνετε

Anonymous said...

Δηλαδή θες να πεις ότι ότι και να γινει θα μας τα δώσει η εκδότρια επειδή δεν την συμφέρει να μην είμαστε συμφιλιωμενοι ε πετσί μας να μην ανυσηχουμε δεν ξέρετε τι σας γίνετε
Να θέσετε στην αλλα συνελευση ψηφοφορία για να σταματήσει η απεργία χανόμαστε

Anonymous said...

Σας παρακαλει ,ενας απο τους χιλιαδες αναγνωστες σας ,βγαλτε ενα φυλλο παλι.Η ελλειψη σας ειναι μεγάλη
Γκαναβιας Θεμης

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ said...

συγνώμη, τόσος κόσμος που σας διάβαζε 5, 10, 20 χρόνια.
Τους έχετε ενημερώσει για το τι συμβαίνει? ή δεν σας ενδιαφέρει?
δεν υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το site σας.
θα μπορούσατε να χτυπάτε τρελή επισκεψιμότητα ώστε να κάνετε αυτό που ξέρετε καλύτερα, ενημέρωση, ρεπορτάζ, αρθρογραφία.
αντ αυτού έχετε ένα blog, κακής ποιότητας που θα το ψάξει να το βρει μόνο όποιος ενδιαφέρετε, πιστεύω πως μπορείτε να παλέψετε πολύ καλύτερα και να πάρετε τουλάχιστον το κόσμο στο πλευρό σας.
αλληλεγγύη.
καλή δύναμη

Anonymous said...

καθε παρασκευη τελειωνει η απεργια και καθε δευτερα ξεκιναει ...το ΣΚ ΠΑΜΕ κανονικα για δουλεια...;;γιατι δεν βλεπω καμια ανακοινωση..

bassman said...

Διαβάζω ότι στις 11/2 Σάββατο θα κυκλοφορήσει το απεργιακο φύλλο σε 50000 αντίτυπα, εδώ γιατι δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση που , πως , με ποιους θα βγει ποιος θα κάνει την διανομή πόσο θα κοστίζει πως και σε ποιους θα μοιραστούν τα χρήματα ;;; Έχω την εντύπωση ότι ή στραβός ειναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε αγαπητοί συνάδελφοι συντάκτες. Προτείνω να το ανοίξουμε το μαγαζι ΤΕΛΟΣ με τις απεργίες δεν οδηγούν ΠΟΥΘΕΝΑ όταν θα υπάρχουν έσοδα στο μαγαζι θα υπάρχει και λογική πίεση να μας δίνει κάποια χρήματα όπως γινόταν

Anonymous said...

Παιδιά ενημερώστε μας που δηλώνουμε το όνομα μας για το επίδομα που δίνει η ΕΣΗΕΑ

Anonymous said...

" Επομένως για να γίνει διάλογος θα πρέπει η εκδότρια να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα αιτήματα"

Autos den einai dialogos, einai pistoli ston krotafo :)
Vreite sta ellinika to noima tis leksis "negotiation" kai
tha katalavete.....

Τάκης Φωτόπουλος said...

Κύριε Σώκο, νόμιζα ότι το blog καθώς και το facebook στο οποίο παραπέμπετε έγινε με στόχο να μην κλείσει η εφημερίδα. Τώρα στο facebook κάποιοι επιτίθενται εναντίον μου χυδαία απαιτώντας και την αποπομπή μου! Μήπως έκανα λάθος και ο στόχος είναι η συκοφάντηση συνεργατών με υπερ-20ετή θητεία;

τακτικός αναγνώστης said...

Πολύ καλή και χρήσιμη η πρωτοβουλία των εργαζομένων! Το φύλλο θα είναι ειδικό ή το κανονικό της ημέρας;

Anonymous said...

Είναι λογικό να έχετε πολλές διαφορές μεταξύ σας. Προσωπικά υποστηρίζω την απεργία που φαίνεται να έχετε την πλειοψηφία σας με το μέρος της. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά αυτή είναι η μέθοδος. Εύχομαι να οδηγηθείτε σύντομα σε δικαίωση. Συμφωνώ και με προηγούμενο μήνυμα που ζητά να ενημερώνετε το αρχικό μπλογκ (ηλ/κή Ελευθεροτυπία) σας.
Πάνος

Anonymous said...

Ο κόσμος της δικής ΣΑΣ εφημερίδας περιμένει το απεργιακό φύλλο με αγωνία...
Από τις 22/12 δεν έχω πάρει καμία εφημερίδα...
Καλή δύναμη και συγχαρητήρια για τον αγώνα άξιοπρεπειας που δίνετε...

Anonymous said...

Αφήστε τις απεργίες και πάμε να το ανοίξουμε πάλι το μαγαζι. Αν υπάρχουν έσοδα θα υπάρχουν και πληρωμές ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα ο "κακός ο λυκος" δεν ειναι μόνο η εργοδοσία στην προκειμένη περίπτωση ειναι και όλοι αυτοι που υποκινουν και χαράσσουν κάποιες πορείες με δικο τους απώτερο σκοπό. Το εργοστάσιο ειναι αιχμαλωτο των " εκτάκτων" οι οποίοι εχουν οχυροθει πίσω απο την επίσχεση εργασίας με επίδομα πολλές φορές ίδιο με τον μισθο για τον οποίο δούλευαν , ( κάποιες φορές και περισσότερο ), κάνουν οι περισσότεροι απ´ αυτούς και μια άλλη δουλίτσα όπως άλλωστε έκαναν και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα που δούλευαν κανονικά στην ελευθεροτυπία και όλοι οι μόνιμοι περιμένουν πότε αυτοι που τώρα τους χρησιμοποιούν σαν ασπίδα τους, τους πουν με κάποιον τροπο μαγικό και αφου έχουν καταφέρει αυτο που θέλουν " τώρα μπορείτε να πάτε για δουλεια". Και όλοι μας απο την άλλη μεριά είμαστε αιχμάλωτοι μιας ομάδας που σε κάθε συνέλευση φωνάζει με κάθε δυνατό τροπο "απεργία η μονη λύση στο πρόβλημα μας ειναι η απεργία και να της πάρουμε τον τίτλο να τον κάνουμε δικό μας "και αλλα πολλα . Λοιπόν ας δώσουμε ένα τέλος σε όλα αυτα ας τελειώσουμε εδω την απεργίακη καταστροφή μας και ας ανοίξουμε ξανα το μαγαζι είτε και με το δικό μας φύλλο (ελευθεροτυπία) και με τις οποίες εμπορικές δουλειές ή άμα οι αγαπητοί συντάκτες δεν το θέλουν μόνο με τις εμπορικές . Και στην τελική να γίνει μια ψηφοφορία όχι όμως με τα χεράκια ψηλά αλλα ονομαστικη με επιτροπή που Θα διαφυλάξει την διαφάνεια και την κάλπη και με ψήφισμα αν θελουμε την συνέχεια ή όχι της απεργίας

Anonymous said...

Γράμμα στη Μανια Τεγοπούλου.
Αγαπητή Κυρία Τεγοπούλου είστε το αφεντικό μου αλλά δε σας έχω δει ποτέ. Αν θέλετε να μας απολύσετε κάντε το. Αν θέλετε να μας κρατήσετε κάντε το. Αν θέλετε να κρατήσετε κάποιους από εμάς κάντε το. Αν δεν θέλετε να κρατήσετε κανέναν κάντε το. Αν θέλετε να την κλείσετε κάντε το. Αν θέλετε κάτι τέλος πάντων, είναι σεβαστό, αλλά κάντε το.
Σεβαστείτε, αν όχι εμάς, την ιστορία αυτής της εφημερίδας, την ιστορία του ονόματός σας που ποτέ δεν ήταν ΔΑΝΕΙΚΗ. Η δική μας ιστορία εδώ και καιρό είναι ΔΑΝΕΙΚΗ. Η ζωή μας είναι ΔΑΝΕΙΚΗ. Παρ΄όλα αυτά επιμένουμε να προσπαθούμε να ξαναδουλέψουμε με καθαρούς όρους. Οχι όλοι, αλλά πολλοί. Δε συμμετέχουμε σε "βρώμικα" παιχνίδια. Θέλουμε την εφημερίδα ανοιχτή. Αν εσείς την θέλετε κλειστή ΚΑΝΤΕ ΤΟ. Το black out στο σύστημα δεν αρμόζει σε μια τέτοια ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ και σε ένα τέτοιο ΟΝΟΜΑ, αλλά μόνον στον ΚΟΥΡΗ. Αυτά. Καληνύχτα ή καλημέρα σας.

Πάνος Σώκος said...

Αναρωτιεμαι γιατι οι συναδελφοι, που θελουν να ληξει η απεργια και ανοιξει η εφημεριδα χωρις να πληρωθουμε,δεν ερχονται στις συνελευσεις, να κατεθεσουν προταση και να αναπτυξουν τα επιχειρηματα τους αλλα προτιμουν τα ανωνυμα σχολια... Παντως τοσους μηνες που δεν καναμε απεργια υπηρχαν εσοδα αλλα δεν υπηρχαν πληρωμες. Γιατι θα αλλαξει τωρα αυτη η κατασταση. Τελος παντων εγω προσωπικα μπορω να συζητησω τα παντα, ολες τις προτασεις για το τι θα κανουμε στη συνεχεια αρκει να υπαρχουν προτασεις και να κατατεθουν ση συνελευση.

Anonymous said...

καλα υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν οτι το μαγαζι εκλεισε απο απεργια ή απο τους εκτακτους?ελεος δηλαδη.μηπως ηρθε ο καιρος να ξυπνησετε?Ή μηπως Anonymous 12:38:00 εισαι κ συ απο αυτους τους κολλητους που πηγαν ηδη και δηλωσαν στο προισταμενο προθυμοι να δουλεψουν με λιγοτερα λεφτα αν ανοιξει το εργοστασιο?και για ποιες εμπορικες δουλειες μας λες?χρυση ευκαιρια που αν εβγαινε θα επαιρνες 150 ευρω? ΙΜΑΚΟ που παει για φουντο και θα τυπωναμε αλλο 1μιση μηνα τα περιοδικα του τσαμπα?Espresso που δεν πληρωνε και Δημοκρατια που θα σου εδινε αλλα 50 ευρω?

bassman said...

Ίσως προτιμούν τα ανώνυμα σχόλια και να το λένε στα πηγαδάκια των συνελεύσεων αγαπητέ Πανο γιατι το πράγμα γενικότερα εχει αγριεψει , όπως και να έχει όμως εγω υιοθετώ αυτο που προτηνει ο ανωνυμος στο παραπάνω post για εκλογές γιατι όχι ;;!!

Anonymous said...

Γιατι και τα 300€ μας δίνανε ζωή αλλα εσείς δεν το καταλαβαίνετε και εμεις τα θελουμε όλα τα λεφτα μας αλλα το καθόλου είναι χειρότερο σταματήστε την απεργία ή προσπαθείτε να κάνετε διάλογο μη νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι πολυ δύσκολο το έργο σας αλλα προσπαθήστε να την προσεγγισετε με κάποιο τρόπο σας παρακαλω ας βάλουμε όλοι τον εγωισμό μας κάτω ευχαριστω πολυ και καλο κουραγιο

Anonymous said...

Αγαπητοί φίλοι εργαζόμενοι της ελευθεροτυπίας. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ! Να ξανα-κυκλοφορήσει η εφημερίδα υπό εργατικό έλεγχο χωρίς εκδότες και αφεντικά. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα σας και ελπίζουμε σύντομα να σας ξανα-δούμε στα περίπτερα και να είστε σίγουροι θα σας στηρίξουμε.

Μερικοί φίλοι από Θεσ/νίκη.

Υ.Γ. Τελικά θα δούμε απεργιακό φύλλο; Στην επαρχία θα κυκλοφορήσει;

aplirotos said...

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι αυτοί -οι τόσο πρόθυμοι να δουλέψουν τσάμπα- είναι συνάδελφοι. Γιατί αφού δεν εμφανίζονται στις συνελεύσεις, είναι ταμπού να υποθέσουμε ότι είναι βαλτοί και μάλιστα καλοπληρωμένοι; Που ξαφνικά βλέπουν "έκτακτους" και "επισχέσεις" και όχι επί πέντε+ μήνες απλήρωτους συναδέλφους;
Ή μας πληρώνουν για να δουλέψουμε ή δεν δουλεύουμε. Τέλος. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Και να 'χετε το νου σας...

Anonymous said...

την εφημεριδα, το εργοστασιο το εκλεισε η Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ειναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ και αποφασιζει. ολοι οι υπολοιποι εισαστε ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ εκτελειται αποφασεις.απο κει και περα τι συζητατε, η ιδια ειχε πει γιατι δεν απεργειτε ..αποφασισε και εκτελειται την αποφαση της.-θα δουλευε ποτε η ιδια απληρωτη για μηνες σε μια εταιρεια ...οχι!!αντι να λεει και ευχαριστω που της δουλευατε τοσο καιρο τσαμπα σας πιανει και κριση συνειδησης!!εχετε γελιο...

Μανωλης Ανδρεου said...

Αγαπητοί φίλοι εργαζόμενοι της ελευθεροτυπίας. Ξανακυκλοφορήστε την εφημερίδα ,απεργιακη ή οχι, εντυπη (καλυτερα , να την πληρωσουμε) ή εστω ηλεκτρονικη, να διατηρησουμε επαφη, αλλιως θα αγορασω Κουρή... Σε τετοιο αδιεξοδο φθασαμε. Καλή επιτυχία στον αγώνα σας και ελπίζουμε σύντομα να σας ξανα-δούμε στα περίπτερα και να είστε σίγουροι θα σας στηρίξουμε.

S.G. said...

Οι εργαζομενοι δεν ερχονται στις συνελευσεις 1) γιατι βαρεθηκαν να ακουνε τους ιδιους και τους ιδιους να μιλανε (και ξερετε πολυ καλά ποιους εννοω...) 2) γιατι αν τολμησει να μιλησει εργαζομενος που εχει διαφορετικη αποψη απ' αυτους τον γιουχαρουν, τον βριζουν και δεν τον αφηνουν καν να ολοκληρωσει τη σκεψη του... Πιστευω να σας καλυψα...

mkaliaropoulou said...

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΖΑΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥς ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ TΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ.