Monday, February 20, 2012

Δεύτερο απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου


ΨΗΦΙΣΜΑ της συνέλευσης των εργαζομένων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική (20-2-2012) 

 Να εκδοθεί και δεύτερο απεργιακό φύλλο αποφάσισε η συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική, που έγινε την Δευτέρα  20 Φεβρουαρίου. Υπέρ της έκδοσης  και δεύτερου απεργιακού φύλλου ψήφισαν 174 εργαζόμενοι, κατά της έκδοσης ψήφισαν 4 ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.
 Επίσης η συνέλευση:
 -Αποφάσισε με 129 ψήφους το δεύτερο απεργιακό φύλλο να εκδοθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Είκοσι έξι εργαζόμενοι ψήφισαν να εκδοθεί άλλη μέρα και 4 ψήφισαν λευκό.
-Αφού συζήτησε την πρόταση της ΕΣΗΕΑ για γενική επίσχεση εργασίας διαπίστωσε ότι τα σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφοι) δεν  έχουν καταλήξει σε κοινή πρόταση, όπως είχε ζητήσει η συνέλευση της 16ης  Φεβρουαρίου. Για το λόγο αυτό αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών και κάλεσε εκ νέου τα σωματεία να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε μια κοινή πρόταση η οποία θα υποβληθεί σε προσεχή συνέλευση των εργαζομένων.

5 comments:

spyros kaftatzoglou said...

Αντε μπράβο παιδιά! Και σύντομα με κυριακάτικο απεργιακό!

Anonymous said...

Πας καλά ρε φίλε; Τι κυριακάτικο απεργιακό λες και πράσινα άλογα. Έχεις καταλάβει τι παίζεται; Τα απεργιακά φύλλα δεν είναι φίλε μου κανονική εφημερίδα-τι το πέρασες ή μήπως είσαι το απόλυτο κοράκι πάνω στο πτώμα της Ελευθεροτυπίας

κωστας μαρμ. said...

καλη επιτυχια παιδια!

raskolnikov said...

πολλοί περιμέναμε με πραγματικό ενδιαφέρον το πρώτο απεργιακό φύλλο. Όμως τελικά ήταν μια σκέτη απογοήτευση. Βρέθηκε πολύ αναντίστοιχο σε σχέση με το κλίμα. Ήταν η Ελευθεροτυπία της δεκαετίας του 1990. Εδώ έχει γίνει χαμός και οι συντάκτες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Η φυσιογνωμία είναι σκληρά τσιπρική. Εάν θέλαμε, αγοράζαμε Αυγή. Την ίδια ώρα ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, αγανακτισμένοι και χίλια δυό πράγματα παρεμβαίνουν και επηρεάζουν τις συνειδήσεις μέσα σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας. Εκατοντάδες χώροι βρίσκονται σε κινητοποίηση, στον τύπο, στην υγεία, στην βιομηχανία. Παντού. Όλοι αυτοί δεν έχουν βήμα. Δεν μπορείτε να γυρίζετε την πλάτη σε αυτό το πλατύ δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κοινό. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ανάγκη για μια άλλη διαφορετική εφημερίδα, μια πραγματική εφημερίδα των συντακτών, είναι μεγάλη. Εάν θέλετε μπορείτε να επιτελέσετε αυτόν τον ρόλο, διαφορετικά ανήκετε πραγματικά στο παρελθόν και τότε θα πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι όσοι μεγαλώσαμε και πολιτικοποιήθηκαμε με το έντυπό σας ότι η Ελευθεροτυπία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και δε χρειάζεται να στεναχωριόμαστε.

Anonymous said...

Καλημέρα σε όλους σας,
Ό,τι δεν κινείται πεθαίνει.

και αντί να χαιρετίζουμε και να εθαρρύνουμε κάθε βήμα, κάθε φωνή που υψώνεται, μεμψιμοιρούμε σαν τις γεροντοκόρες.

Προχωρήστε παιδιά όσο αντέχετε και μπορείτε. Εμείς τη φωνή σας θέλουμε, την προσπάθεια χαιρετίζουμε. Δεν ψάχνουμε την ούγια.

Όσο για τους κατ' επάγγελμα αποθαρρυντές, άξιος ο μισθός τους.
Θ.Α