Monday, February 20, 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο Τρίτη

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι της Χ.Κ.Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής σε έκτακτη γενική συνέλευση αύριο Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου στις 2.30, προκειμένου να συζητήσουμε την πρόταση που κατέθεσαν απόψε οι δικηγόροι της Χ.Κ.Τεγόπουλος στους δικηγόρους μας σε σχέση με τη διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων.

7 comments:

Anonymous said...

Συνάδελφοι χθες το βράδυ οι δικηγόροι της ΧΚ Τεγόπουλος κατέθεσαν συνολική πρόταση για όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο για όσους έχουν κάνει ασφαλιστικά και μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες - ελάτε όλοι στη συνέλευση, να ακούσουμε από τους νομικούς μας συμβούλους την πρόταση και να αποφασίσουμε.

Anonymous said...

Αγαπητοί εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία προσπαθώ όσο μπορώ να παρακολουθώ τον αγώνα σας και για να σας στηρίξουμε αγοράσαμε 4 άπεργιακά φύλλα στην οικογένειά μας.
Διαβάζοντας στο μπλογκ σας τις αναφορές από τα ξένα ΜΜΕ, βλέπω ότι μιλάτε (ο κ. Μ. Λίτσης) για αυτοδιαχειριζόμενη εφημερίδα, ενώ στο ίδιο σας το φύλλο γράφετε ότι είναι απεργιακό.
Οι αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας, οι φίλοι σας, οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους που αγωνιούν κι αυτοί για τις θέσεις τους, και οι πολίτες με την απλή κοινή λογική, θα το εκτιμούσαμε εάν εσείς πρώτοι είσαστε ειλικρινείς, γιατί τελικά δικαιώνετε όσους μιλούν για άλλες μεθοδεύσεις, πίσω από την έκδοση του απεργιακού σας φύλλου.
Με την προσδοκία να δημοσιευτεί το σχόλιο μου, σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

Anonymous said...

Να μην χάσετε χρόνο να ψηφίσετε και άλλη απεργία δηλαδή εμεις δεν θελουμε τον μισθο που μας δίνει άυριο θελουμε τον ενάμιση μισθο γιατι τόσο είναι το 50 τοις εκατό των ασφαλιστικών οπότε τα ειδπραξουμε μαρεσει που ο προεδροσ της εσηεα δουλεύει σε εμάς χαχα για γέλια ειμαστε

Πάνος Σώκος said...

ΦΙλε αναγνωστη να το ξεκαθαρισουμε: ΤΟ φυλλο που βγαλαμε ειναι απεργιακο και οχι μια αυτοδιαχειριζομενη εφημεριδα. ΔΕν υποκαθιστα την Ελευθεροτυπια, δεν ειναι μια διάδοχη της "Ε" εφημεριδα.

moisis litsis said...

εγώ μίλησα για είδος αυτοδιαχείρισης.

OMADEON said...

κ.κ. Σώκο και Λίτση, είμαι ένας... αγρίως συκοφαντημένος (ως δήθεν 'αρχιγκεμπελίσκος') από κάποιους κυρίους που επικρίνουν αγρίως τη δική σας συλλογική προσπάθεια (κλικ ΕΔΩ). θα ήθελα να πω τα εξής, προς υπεράσπιση ΟΛΩΝ σας, ιδίως υπέρ του κ. Λίτση. (Το δικό μου θέμα το βάζω στην άκρη).

Οι επικριτές σας, που δεν συμμετέχουν στον αγώνα σας, στο ρίσκο σας και στην αγωνία (σας) μαλώνουν (pun intented) (σε) ΞΕΝΟ αχυρώνα... όταν δεν βάλλουν εναντίον σας ΚΑΙ οι 2.
1) Ο ένας έπικρίνει πιο πολύ τη (δήθεν) στήριξη "δυτικών στρατιωτικών επεμβάσεων", κάτι παντελώς αστήρικτο. Εξάλλου (ΑΝ θυμάμαι καλά) πάγια γραμμή της "Ε" ήταν πάντα: ΟΧΙ σε "ανθρωπιστικές" επεμβάσεις.
2) Ο άλλος μαστιγώνει κυρίως τον "αντι-κομμουνισμό" σας (μπερδεύοντας κομμουνισμό με σταλινισμό ή -έστω- ΚΚΕδισμό).
ΚΑΙ οι 2 επικρίνουν την _οικονομική_ σας αυτο-οργάνωση. Τα περί 'αυτοδιαχείρισης' τα στηλιτεύουν ως "παραπλανητικά τρικ".

Ομως είναι άτοπο να θέλει κανείς να φέρει όλα τα είδη αυτοδιαχείρισης στα δικά ΤΟΥ μέτρα. Σε ορισμένα είδη, οι μισθοί όλων είναι ίσοι (π.χ. Marinaleda), σε άλλα όχι. Σε ορισμένα συμμετέχουν και "επενδυτές", σε άλλα όχι. ΔΕΝ υπάρχει ενιαίο μοντέλο. Προφανώς ΟΛΑ (πλην 100% ισότητας) ενοχλούν κάποιους λενινιστές, που απαιτούν ΚΑΙ άλλο ανέφικτο, το να γίνει πρώτα ΚΑΙ το κράτος σοσιαλιστικό.

Πολύ ορθώς λοιπόν ξεκαθάρισε ο συκοφαντημένος κ. Λίτσης ότι μίλησε μόνο για "ΕΙΔΟΣ αυτοδιαχείρισης".

Είναι εξωπραγαματική και η άμεση "κατάργηση καταμερισμού εργασίας" που απαίτησε ο 2ος επικριτής σας. Χρειάζεται ΧΡΟΝΟΣ γι'αυτό, π.χ. για εκπαίδευση κάποιων σε δεξιότητες που δεν έχουν. Αυτή η απαίτηση ΕΙΤΕ έχει κάποια βάση σε αδικίες (που δεν αποκλείω / ΔΕΝ ξέρω), ΕΙΤΕ είναι ΣΟΒΑΡΗ υπονόμευση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ των απεργών. Ομως το Νο.1 ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ κριτήριο γνησιότητας σε ΚΑΘΕ αυτοδιαχείριση, ΔΕΝ είναι η (ανέφικτη) "άμεση κατάργηση καταμερισμού εργασίας", ούτε καν η τυχόν εισφορά κεφαλαίων εκκίνησης, αλλά η ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ, όπως εξήγησε επανειλλημένα ο ειδικός στο θέμα καθηγητής Richard D. Wolff

Καλή ιδέα είναι και η επικέντρωση σε ικανοποίηση αναγκών, ΟΧΙ μισθών. Π.χ. ένας με πιο μεγάλη οικογένεια να παίρνει περισσότερα που ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ οι υπόλοιποι, ένας με πιο πολύ έργο να παίρνει κάτι παραπάνω που συναποφασίστηκε δημοκρατικά, κ.ο.κ.

Κατά τα άλλα, προφανώς θα λυσσάξουν "ορθόδοξοι λενινιστές", αν κατορθώσετε να αναβιώσετε το ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΔΩΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ μιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτοδιαχειριζόμενης "Εφημερίδας Συντακτών", της οποίας το γνωστό ΑΡΧΙΚΟ καπέλλωμα ανήκει στην Ιστορία. Εύχομαι εκ καρδίας... να ΜΗΝ επαναληφθεί!

Τακης Φωτόπουλος said...

Κύριε Σώκο,

Σας ζήτησα εδω και πολλές ώρες να προειδοποιήστε το Facebook "Η Ελευθεροτυπια δεν πρεπει να κλείσει" που προβάλλετε στο μπλογκ σας οτι εχει παρεκτραπεί εντελώς του σκοπού του με το να φιλοξενεί ανώνυμα λασπολογικα σχόλια εναντιον συνεργατών της εφημερίδας που τολμησαν να επικρινουν το "απεργιακο" φυλλο και ειτε θα έπρεπε να τα σβυσουν πάραυτα τα σχόλια αυτα (οπως αλλωστε εχουν ξανακάνει και με τους ιδιους λασπολογους μάλιστα) ειτε θα έπρεπε θα πάψετε εσεις να προβάλλετε το Facebook αυτο απο το μπλογκ σας. Και έχετε βέβαια υποχρέωση να το κάνετε αυτο γιατι το μπλογκ σας φιλοξενείται στην ηλεκτρονικη σελίδα της εφημεριδας ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και είναι σαν η ίδια η εφημερίδα να λασπολογει συνεργάτες της δεκαετιων! Βλέπω όμως οτι όχι μόνο παραμένει όλη η άθλια λασπολογία αλλά τωρα φιλοξενείτε ακόμη και τον γνωστο αρχιλασπολόγο μου, (εναν γνωστό στέλεχος του πολιτικού υποκόσμου που ανθεί μονο κάτω απο την κουκούλα του διαδίκτυου) με το ψευδώνυμο Omadeon, για τον οποίο έχει υπάρξει σειρα δημόσιων καταγγελιών) ακόμα και στο blog σας! Πολύ λυπάμαι. Τάκης Φωτόπουλος