Monday, February 13, 2012

"Είναι κοινός ο απεργιακός αγώνας και το απεργιακό φυλλο"


«Η ψηφοφορία θα γίνει με κάλπη την Τρίτη 31 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στην αίθουσα του έκτου ορόφου. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι την Δευτέρα το βράδυ στον εκπρόσωπο των συντακτών. Η επιτροπή θα εκλεγεί μόνο για το απεργιακό φύλλο και για όσες φορές αυτό εκδοθεί. Θα πρόκειται για ένα κανονικό φύλλο με ύλη από το σύνολο της ειδησεογραφίας.
Συνάδελφοι το εγχείρημα είναι ενωτικό. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων. Στόχος δεν είναι να υποκατασταθεί η "Ελευθεροτυπία" που είναι η εφημερίδα μας, αλλά να την κρατήσουμε ζωντανή για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία μας, να επανασυνδεθούμε με τους αναγνώστες, να δηλώσουμε παρόντες ως εργαζόμενοι και ως απεργοί και να εντείνουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά αναφέρονται στα ψηφίσματα των συνελεύσεων».
Αυτό είναι απόσπασμα της απόφασης της ΓΣ της 26ης Ιανουαρίου, όπως είχε γραφτεί στο blog από τον Πάνο Σώκο που γράφει επί λέξει αυτά που κάθε φορά ψηφίζουμε. Θεωρώντας λοιπόν ότι οι σημερινές αντιδράσεις των συναδέλφων που μειοψήφησαν είναι καλοπροαίρετες και απλά δεν είχαν διαβάσει ή δεν είχαν ακούσει τις προτάσεις που ψηφίσαμε υπενθυμίζω το επίμαχο ψήφισμα της ΓΣ. Τώρα που το εγχείρημα είναι στο τέλος του και όλοι οι αναγνώστες περιμένουν το απεργιακό φύλλο ας μην βάζουμε τρικλοποδιές στους εαυτούς μας. Τις τρικλοποδιές μέχρι τώρα τις βάζει η ιδιοκτησία της εφημερίδας στερώντας μας το δικαίωμα στην αμειβόμενη εργασία. Αυτά για όσους είναι καλοπροαίρετοι. Για τους άλλους δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση μια και δεν μπορεί κανένας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας αν ό άλλος επιμένει να τον βλέπει με προβοσκίδα και χαυλιόδοντες. Τουλάχιστον ας κάνουν υπομονή κι ας υπερασπιστούν τον κοινό απεργιακό μας αγώνα και την προσπάθεια έκδοσης της απεργιακής μας εφημερίδας. Το να σεβόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν είναι αδυναμία είναι δύναμη. Το να προσπαθούμε όμως εκ των υστέρων να αμφισβητήσουμε ή να αλλοιώσουμε τις δημοκρατικά ψηφισμένες αποφάσεις της πλειοψηφίας χαρακτηρίζεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και μοιραία δημιουργεί υπόνοιες για παράξενες σκοπιμότητες.
 
Αντα Ψαρρά

3 comments:

Anonymous said...

Ελπιζω η σημερινη συνελευση να πηρε την σωστη αποφαση (για την σταση μας στον δικαστικο αγωνα οποτε αυτος γινει τελικα) για τις 700 και πλεον οικογενειες εκ των οποιων πανω απο τις μισες αντιμετωπιζουν σοβαροτατα προβληματα επιβιωσης.
Ελπιζω ο αγωνας μας να εχει ενα αισιο τελος για ολους μας σε συντομο χρονικα οριζοντα, για τον ευνοητο λογο που δεν ειναι αλλος απο την επιβιωση.
Ελπιζω η ενοτητα ολων μας να δυναμωνει μερα με την μερα, χωρις κανεις μας να ξεχνα πως χωρις αυτη πολυ δυσκολα θα πετυχουμε κατι.
Ευχομαι και ελπιζω ο αγωνας για το απεργιακο φυλλο να βρει μεγαλη απο ολον τον κοσμο απηχηση γιατι του αξιζει.
Απευχομαι τελος να μην ξαναδουμε ενωπιων ολης της γενικης συνελευσης "σκερτσακια" θεατρικου χαρακτηρα. Αναφερω μια αντιφαση στην οποια υπεπεσαν πολλοι καθημενοι συναδελφοι οπου μαζι ελεγαν πως εχει ηδη τυπωθει το μισο μερος του αγωνιστικου μας φυλλου και στο τελος σε ερωτηση για το που τυπωθηκε η "πρωταθλητισμου κωλοτουμπα" προβληματησε πολλους. Επισης Κε. Φωτη Παναγοπουλε καλυτερα να μην μιλετε εαν (οπως λετε) δεν γνωριζετε κατι παρα να λετε φωναχτα παρουσια ολης της συνελευσης οτι ειναι "μυστικο και δεν λεμε" που "θα" (?) τυπωθει.
- Η ελπιδα πεθαινει τελευταια......

Anonymous said...

σας διαβάζω από 5 χρονών...τα τελευταία 5 χρόνια αποκλειστικά από το νετ, γιατί έπαψα να θέλω να πληρώσω λεφτά για κάτι που δεν έβλεπα να γράφει και κάτι το συνταρακτικό...τα τελευταία 5 χρόνια είσασταν για μένα ένα άλλο in.gr

τώρα έχετε, μέσα από τα προβλήματα και τις αγωνίες σας, μία μεγάλη ευκαιρία...να πάρετε την εφημερίδα στα χέρια σας και να την κάνετε ξανά (αυτή τη φορά και τυπικά) εφημερίδα των συντακτών

με την επίσχεση εργασίας...με εγκαταστάσεις, εργαζόμενους και πιεστήριο...έχετε αυτό που θα ονειρευόταν ο καθένας...πρόσβαση στην ενημέρωση...μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη...και μην γράψετε χαζομάρες...κάνετε αυτό που άλλοι θα σκότωναν, για να το αποκτήσουν...

βγάλτε μία εφημερίδα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ...δώστε βήμα στο λαό, σε νέους, σε εσάς τους ίδιους, αφού σπσλλαχθείτε από βαρύδια του παρελθόντος...δεν έχετε ούτε πολύ χρόνο, ούτε πολλές ευκαιρίες...αν το προσπαθήσετε αυτό, θα είμαστε μαζί σας...

ΑΜ

Γιώργος Σγούρος said...

Κυρία Ψαρρά,

Καλό θα είναι μάλλον να μάθετε τί ακριβώς σημαίνει Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων και τί συνέλευση συντακτών. Η Συνέλευση των Εργαζομένων έγινε στις 25.01.2012 και έχει λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις. Η συνέλευση στην οποία εσείς αναφέρεστε είναι κατοπινή, μέρους των εργαζομένων (συντακτών)που ουσιαστικά είχαν εξουσιοδοτηθεί από τη Συνέλευση Εργαζομένων "προκειμένου να γίνει επεξεργασία πρότασης για την έκδοση απεργιακού φύλλου" (δείτε το σχετικό ψήφισμα που πράγματι ο κύριος Σώκος κατέγραψε επί λέξει).
Η επεξεργασία έγινε από τη συνέλευση συντακτών, αλλά τα αποτελέσματα της επεξεργασίας αυτής ουδέποτε κυρώθηκαν από τη Συνέλευση Εργαζομένων, παρά μόνον παρουσιάστηκε ως ειλημμένη απόφαση από την πλευρά της συντακτικής επιτροπής.
Η κύρια προσωπική μου ένσταση σχετικά με την έκδοση του συγκεκριμένου φύλλου αφορά κυρίως τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά με τη νομιμοποίηση της ενέργειας αυτής από τη Γενική Συνέλευση Εργαζομένων. Εάν εννοείτε να μην καταλαβαίνετε το ζήτημα που υπάρχει γύρω από αυτήν τη διαδικασία, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την έκπληξή μου, διότι ως φιλοδημοκρατική, εσείς θα έπρεπε πρώτη να έχετε παρόμοιες αντιρρήσεις.