Tuesday, October 4, 2011

Οι αιτήσεις για τα ασφαλιστικά συνεχίζονται - Κατατέθηκαν ήδη 200

Συνάδελφοι.

Η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων παρά την καταβολή μέρους των οφειλομένων προχωράει κανονικά και οι εντολές προς τους δικηγόρους συμπεριλαμβάνουν και τους νέους μήνες που οφείλονται. Με δεδομένο ότι  τα χρήματα που θα καταβληθούν δεν επαρκούν για την εξόφληση, και θα καλύπτεται μόνο ένα μέρος της μισθοδοσίας, είναι βέβαιο ότι τον Δεκέμβριο θα μας οφείλονται συνολικά περίπου 3,5 μήνες. Για το λόγο αυτό το  νομικό  όπλο  των ασφαλιστικών μέτρων είναι πάντα επίκαιρο και αναγκαίο για την διασφάλιση των δεδουλευμένων μας και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε όσο το  δυνατόν περισσότεροι. Κατατέθηκαν  χθες  στη νομική υπηρεσία  της ΕΣΗΕΑ άλλες 20 εντολές συντακτών και συνολικά έφθασαν στις 80. Επίσης στη νομική υπηρεσία της ΕΠΗΕΑ έχουν κατατεθεί άλλες 60 εντολές  από το προσωπικό - περίπου οι μισοί από το σύνολο του προσωπικού- ενώ από το τεχνικό προσωπικό (Φωτοεκδοτική και πιεστήριο) έχουν συγκεντρωθεί και κατατεθεί στη νομική υπηρεσία της ΕΤΗΠΤΑ περίπου 60 εντολές.  Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος  είναι περίπου 850.

Συνάδελφοι οι εκπρόσωποι περιμένουμε τις αιτήσεις σας καθημερινά προκειμένου η συμμετοχή να αυξηθεί. Αν δεν είμαστε στα γραφεία μας αφήστε σφραγισμένο φάκελο στο θυρωρείο για να μας παραδοθεί.

14 comments:

Anonymous said...

αγαπητέ Πάνο,
μήπως όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα, απλώς δεν έχουν ανάγκη τα χρήματα;
Σε αυτή την περίπτωση, μήπως θα έπρεπε να πληρωθούμε κατά προτεραιότητα οι 200 που έχουμε υποβάλλει τα σχετικά έγγραφα και αποδεδειγμένα χρειαζόμαστε τα λεφτά;
Δεν θέλω να δημιουργήσω πόλωση μεταξύ των συναδέλφων αλλά εάν είναι χομπίστες...

Anonymous said...

Κάποιοι συνάδελφοι απλήρωτοι εργαζόμενοι αποφασίσαμε να κατεβούμε στην αυριανή κινητοποίηση με πανό της "Ελευθεροτυπίας" το ραντεβού μας είναι στις 10.00 π.μ. στο άγαλμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, σας περιμένουμε με χαρά

ΥΓ Το πανό θα γράφει κάτι του στυλ "Ελευθεροτυπία - 3 μήνες απλήρωτοι"

geomylo said...

Με κάποιους συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, στους υπόλοιπους αφιερώνω το ακόλουθο link:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2246346272733&set=a.2164462985702.118974.1070457162&type=1&theater

Anonymous said...

Μιας και αρχίσαμε τις αφιερώσεις, τσεκάρετε κι αυτό:

http://antistachef.files.wordpress.com/2011/04/victwait.jpg

(έτσι για να ζεσταινόμαστε, εν όψει απεργιακών κινητοποιήσεων)

Anonymous said...

Στο ίδιο κλίμα με το προηγούμενο και από την ίδια καταπληκτική ομάδα γραφιστών:
http://antistachef.files.wordpress.com/2011/09/koutroumanis2.jpg (Κουτρουμάνης)
http://antistachef.files.wordpress.com/2011/10/egefaliko2011.jpg (μια "κλασική" αντίδραση στο χαράτσι
&
http://antistachef.files.wordpress.com/2011/09/xehlektrismos1.jpg (το ΠΑΣΟΚ της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού και του...)

Γεωργία Μυλωνάκη said...

Λοιπόν συνάδελφοι καθώς περνούν οι μέρες και αδειάζει όλο και περισσότερο ο λογαριασμός μισθοδοσίας μου γίνομαι όλο και λιγότερο υπομονετική και ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω δύο πράγματα:

α) "αφού η επιχείριση δεν έχει λεφτά τι να γίνει... (ναι, να κάτσουμε με σταυρομένα τα χέρια και να κλαίμε, αυτό να γίνει...)

β) σκοτεινή φημολογία πλανάται για την Planatech που "καταποντίζει" τη ΧΚ Τεγόπουλος (ναι, σας λέει κάτι, προσφορά φουσκωτών από "Ε"), αλλά όλοι φοβούνται (;!) να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα.

Λοιπόν ακολουθούν εδώ σχετικές με την Planatech δημοσιεύσεις που βρήκα στο capital.gr και παρακαλώ τους οικονομικούς συντάκτες να εξηγήσουν και σε μας τους υπόλοιπους που "δεν το παίζουμε στα δάχτυλα" το χρηματιστηριακό ρεπορτάζ, τι διάολο ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά:

"Η Εταιρία
Η Planatech ιδρύθηκε το 1988 σαν σχεδιαστική και μελετητική εταιρία με την επωνυμία Εργαστήριο Ναυπηγικού Σχεδιασμού ΕΠΕ. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής σκαφών που καλύπτει όλη τη διαδικασία δημιουργίας ενός σκάφους. Σχεδιάζει νέα προϊόντα, κατασκευάζει καλούπια και μήτρες και παράγει ολοκληρωμένα σκάφη. Όλες οι δραστηριότητες αναπτύσσονται στο Κορωπί, σε εργοστασιακό χώρο 3.500τμ."
(από το site της ίδιας της εταιρείας)

Ακολουθούν δημοοσιεύματα από το capital.gr

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2003
Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης
Σύμφωνα με το ΠΔ 350/1985 Αρθρο 6παρ. 1β, η εταιρία γνωστοποιεί τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, της 16 Σεπτεμβρίου 2003. Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε, κατά το άρθρο 23α του ΚΝ 2190/1920, η υπογραφή των ακόλουθων συμβάσεων με το το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μαριάνθη Τεγοπούλου και την ανώνυμη εταιρεία Planatech Εργαστήριο Ναυπηγικού Σχεδιασμού Α.Ε. στην οποία αυτή συμμετέχει ως βασικός μέτοχος:#α) H αγορά από την Μαριάνθη Χ. Τεγοπούλου 102.000 μετοχών της ανώνυμης εταιρίας Planatech Εργαστήριο Ναυπηγικού Σχεδιασμού ΑΕ έναντι τιμήματος 42.840,00 Euro ή εναλλακτικά κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Planatech Εργαστήρι Ναυπηγικού Σχεδιασμού ΑΕ σε ποσοστό 20% μετά από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και#β) Η μίσθωση για είκοσι έτη προς την ανώνυμη εταιρεία Planatech Εργαστήριο Ναυπηγικού Σχεδιασμού Α.Ε. κτιρίου ναυπηγείου κατασκευής φουσκωτών σκαφών επιφανείας περίπου 3.000 τ.μ. και προϋπολογισμού 1.000.000,00 Euro που θα κατασκευάσει στο ακίνητο ιδιοκτησίας της στο Κορωπί έναντι ετησίου μισθώματος 3,5% επί της τεκμαρτής αξίας του μισθίου καθώς και ποσοστό 5% επί των καθαρών κερδών της προηγούμενης χρήσης της μισθώτριας.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2006
Τεγόπουλος: Πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών ενέκρινε η ΓΣ
Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ενέκρινε η γενική συνέλευση της εταιρείας Τεγόπουλος που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2006, με απαρτία 77,24% του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Ειδικότερα, η ΓΣ:
1. Ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 2005 μαζί με τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.
2. Ενέκρινε την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις πράξεις που έγιναν στην χρήση 2005.
3. Αποφάσισε την εκλογή ως τακτικού ελεγκτή του κ. Αλέξανδρου Σφυρή και ως αναπληρωματικού του κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου για τη χρήση του 2006.
4. Ενέκρινε αμοιβές μελών του Διοικητικού συμβουλίου για μεν τα εκτελεστικά μέλη αμοιβή μέχρι του ποσού των 600.000 ευρώ για την ιδιότητά τους ως στελέχη της εταιρείας για δε τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη αμοιβή μέχρι του ποσού των 25.787,97 ευρώ.
5. Ενέκρινε την απόκτηση ιδίων μετοχών της εταιρείας μέχρι ποσοστό 10% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι μετοχές θα αγοραστούν εντός χρονικού διαστήματος δώδεκα μηνών από την σημερινή απόφαση και με κατώτερη και ανώτερη τιμή αγοράς 1 και 10 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα.


(τέλος μέρους Α)

Γεωργία Μυλωνάκη said...

(Β' μέρος)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007
Τεγόπουλος: Γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού συμμετοχής
Η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. ανακοινώνει βάσει του Π.Δ. 51/92 ότι οι κ.κ. Ελένη Χρήστου Τεγοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας μας και Μαριάνθη Χρήστου Τεγοπούλου, Σύμβουλος, με την από 12.06.2007 επιστολή τους προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωστοποίησαν ότι κληρονόμησαν, από τον πατέρα τους Χρήστο Τεγόπουλο του Κωνσταντίνου που απεβίωσε στις 29.11.2006, η κάθε μία 10.123.608 μετοχές της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Μετά από αυτό, το ποσοστό συμμετοχής τους στο Μετοχικό κεφάλαιο καθώς και στο σύνολο δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας για μεν την κ. Ελένη Χρήστου Τεγοπούλου ανήλθε από 20,11% σε 38,67% για δε την κ. Μαριάνθη Χρήστου Τεγοπούλου από 20,12% σε 38,68%.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008
Τεγόπουλος: Ανακοίνωση για την ολοκλήρωση μεταβίβασης
Σύμφωνα με την παράγραφο 4.1.3.6 του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε εκτέλεση του από 26/05/2008 προσυμφώνου που έχει ήδη ανακοινωθεί, ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση ποσοστού 75% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει στην εταιρεία Χρυσή Ευκαιρία Εκδόσεις Α.Ε. προς την εταιρεία Thetis Επενδυτική και Συμμετοχών Α.Ε. έναντι τιμήματος εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ (75.000.000 ευρώ).

Η αξία της εταιρείας υπολογίστηκε σε 85 εκατ. Ευρώ και στο ποσό των 63,75 εκατ. Ευρώ που αντιστοιχεί στο μεταβιβασθέν 75% των μετοχών προστέθηκε ποσό 11,25 εκατ. Ευρώ, δεδομένου ότι η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε εν μέρει με δανεισμό εξασφαλιζόμενο με την ενεχύραση του συνόλου των μετοχών της Χρυσής Ευκαιρίας Εκδόσεις Α.Ε., στο οποίο περιλαμβάνεται και το 25% που παραμένει στην κυριότητα της Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2009
Τεγόπουλος: Ανακοίνωση
Η UBS AG με την από 18/12/2009 επιστολή της προς την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. γνωστοποίησε ότι μετά από πώληση μετοχών με δικαιώματα ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο και στο σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., διαμορφώθηκε κάτω από 5%.

Κατόπιν των παραπάνω οι μέτοχοι που κατέχουν δικαιώματα ψήφου στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 5% είναι οι: κα. Τεγοπούλου Μαριάνθη με δικαιώματα ψήφου 21.096.408 (38,68%), η κα. Τεγοπούλου Ελένη με δικαιώματα ψήφου 21.095.608 (38,67%). Το υπόλοιπο 22,65% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου ανήκει σε 7.906 μετόχους περίπου.

(τέλος Β' μέρους)

Γεωργία Μυλωνάκη said...

(Γ' Μέρος)


ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010
Τεγόπουλος: Γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού μετόχων
Η "ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με την απο 04.01.2010 επιστολή της προς την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. γνωστοποίησε οτι στις 31.12.2009 μετά απο αγορά μετοχών με δικαιώματα ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο και στο σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α Α.Ε. διαμορφώθηκε σε 9,62%.

Κατόπιν των παραπάνω οι μέτοχοι που κατέχουν δικαιώματα ψήφου στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 5% είναι οι: κα. Τεγοπούλου Μαριάνθη με δικαιώματα ψήφου 21.096.408 (38,68%), η κα Ελένη Τεγοπούλου με δικαιώματα ψήφου 21.095.608 (38,67%) και η "ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με δικαιώματα ψήφου 5.247.464 (9,62%). Το υπόλοιπο 13,03% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου ανήκει, σύμφωνα με τα στοιχεία της 28.12.2009, σε 7.862 μετόχους περίπου.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010
Τεγόπουλος: Γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού εισηγμένης
Η "ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με την απο 07.01.2010 επιστολή της προς την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. γνωστοποίησε οτι κατά την ίδια ημερομηνία μετά απο αγορά μετοχών με δικαιώματα ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. το άμεσο ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο και στο σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α Α.Ε. διαμορφώθηκε σε 10,14%.

Ο κ. Πέτρος Κυριακίδης στις 07.01.2010 με επιστολή του προς την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. γνωστοποίησε οτι μετά απο αγορά μετοχών με δικαιώματα ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. που πραγματοποίησε η ως άνω εταιρεία (ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) το έμμεσο ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο και στο σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ διαμορφώθηκε σε 10,14%.

Κατόπιν των παραπάνω οι μέτοχοι που κατέχουν δικαιώματα ψήφου στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 5% είναι οι: κα. Τεγοπούλου Μαριάνθη με δικαιώματα ψήφου 21.096.408 (38,68%), η κα Ελένη Τεγοπούλου με δικαιώματα ψήφου 21.095.608 (38,67%) και η "ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με δικαιώματα ψήφου 5.532.574 (10,14%). Το υπόλοιπο 12,51% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου ανήκει, σύμφωνα με τα στοιχεία της 04.01.2010, σε 7.788 μετόχους περίπου.

(τέλος Γ' Μέρους)

Γεωργία Μυλωνάκη said...

(Δ' Μέρος)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010
Τεγόπουλος: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης
1. Ενέκρινε τις Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 2009.
2. Ενέκρινε την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ελεγκτή απο κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις πράξεις που έγιναν στην υπόλογη χρήση.
3. Αποφάσισε την εκλογή Ελεγκτών και αναπληρωτών αυτών για την χρήση 2010, ως Τακτικό Ελεγκτή τον κ. Αθανάσιο Φραγκισκάκη με Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Λ. 15081 και ως αναπληρωματικό τον Ορκωτό Ελεγκτή κ. Αργύρη Αναγνωστόπουλο με Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Λ. 12771 από τους προτεινόμενους από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών για τη χρήση 2010.
4. α) Ενέκρινε το ποσό των 1.474.447,09€ που έλαβαν από 01.01.2009 -31.12.2009 τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως για την ιδιότητα τους ως μέλη και προενέκρινε για την χρήση 01.01.2010 - 31.12.2010 αμοιβές μέχρι του ποσού του 1.000.000,00€. β) Ενέκρινε το ποσό των 728.430,97€ που έλαβαν από 01.01.2009 - 31.12.2009 τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ιδιότητα τους ως στελέχη της εταιρείας με συμβάσεις εντολής ή εργασίας και προενέκρινε για τη χρήση 01.01.2010 - 31.12.2010 αμοιβές μέχρι του ποσού των 645.000,00€ .
γ) Ενέκρινε το ποσό 40.835,01 € που έλαβαν από 01.01.2009 - 31.12.2009 τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προενέκρινε για την χρήση 01.01.2010 - 31.12.2010 αμοιβές μέχρι του ποσού των 17.000,00€.
5. Αποφάσισε την συμμετοχή της στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας PLANATECH Εργαστήριο Ναυπηγικού Σχεδιασμού Α.Ε. συνολικού ποσού 1.500.000,00€ με κεφαλαιοποίηση των οφειλών της θυγατρικής προς την εταιρεία μας με σκοπό την διατήρηση της και στοχεύοντας σε μελλοντική ανάπτυξη ή πώληση .

(τέλος Δ' Μέρους)

Γεωργία Μυλωνάκη said...

(Ε' Μέρος)


30.06.2010
Γενική συνέλευση στη Χ. Κ. Τεγόπουλος
Σήμερα, στις 15.00, στην έδρα της εταιρείας στο Νέο Κόσμο, πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Χ. Κ. Τεγόπουλος, η πρώτη μετά την ανακοίνωση των περικοπών και τη λήψη του δανείου των 25 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των θεμάτων της γενικής συνέλευσης είναι η αμοιβή των μελών του ΔΣ και η συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής “Planatech”.
Στις 15/07/2009 η Εταιρεία με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, προχώρησε σε αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου. Στην αύξηση αυτή συμμετείχε κατά ποσό 936.000,00 € η εταιρεία «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» με αντίστοιχο συμψηφισμό τμήματος απαίτησης της. Συνέπεια αυτού ήταν ότι το ποσοστό συμμετοχής της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε 74,518%.
Η εταιρεία έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με την μητρική «Χ. .Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.» για μίσθωση ακινήτων τόσο στο Κορωπί όσο και στο Νέο Κόσμο. Επίσης έχει υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό με την μητρική, η οποία της παρέχει λογιστικές και μηχανογραφικές υπηρεσίες. Κατά το έτος 2009, η μητρική αγόρασε από την Εταιρεία φουσκωτά σκάφη προκειμένου να τα διαθέσει δωρεάν στο αναγνωστικό κοινό της.
11.Απαιτήσεις – Υποχρεώσεις από Στελέχη & μέλη της Διοίκησης
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ιδιότητα τους αυτή δεν έλαβαν καμία αμοιβή για την χρήση 2009.
Οι απαιτήσεις από διευθυντικά στελέχη και μέλη της διοίκησης αλλά και οι υποχρεώσεις προς αυτά με 31/12/2009 είναι οι εξής:
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
• Απαιτήσεις από διευθυντικά στελέχη & μέλη της Διοίκησης 85.429,32
• Υποχρεώσεις προς διευθυντικά στελέχη & μέλη της Διοίκησης 239.748,39
12.Μερισματική Πολιτική
Λόγω ζημιογόνων αποτελεσμάτων δεν συντρέχει περίπτωση διανομής μερισμάτων.
Μετά από αυτά κ.κ. Μέτοχοι παρακαλούμε να εγκρίνετε τις οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 2009 και να απαλλάξετε σύμφωνα με το Νόμο το Συμβούλιό μας και τους κ.κ. ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις πράξεις που έγιναν στην υπόλογη χρήση.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010
Αττικές Εκδόσεις: Ανακοίνωση για επιχειρηματικές εξελίξεις
Η εταιρεία «Αττικές Εκδόσεις Α.Ε." ανακοινώνει ότι την 1.10.2010 εξαγόρασε από τις εταιρείες «Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε." και «Αδελφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχών & Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανώνυμος Εταιρεία" το ποσοστό (9,38% η κάθε μία) που κατείχαν στην εταιρεία «Έμφασις Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία" έναντι τιμήματος κάθε εξαγοράς ευρώ 65.220,75. Έτσι η «Αττικές Εκδόσεις Α.Ε." κατέχει πια το 100% στην «Έμφασις Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία", η οποία εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό «Mirror".

Eπίσης, την 1.10.2010 η «Αττικές Εκδόσεις Α.Ε." εξαγόρασε από την εταιρεία «Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε." το ποσοστό (4,92%) που κατείχε στην εταιρεία «Γεώργιος Δραγούνης Εκδόσεις Α.Ε." έναντι τιμήματος ευρώ 1.000,00. Μετά την εξαγορά, η «Αττικές Εκδόσεις Α.Ε." κατέχει το 100% στην «Γεώργιος Δραγούνης Εκδόσεις Α.Ε.", η οποία εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό «Ιδέες και Λύσεις για το Σπίτι" και τα βιβλία τσέπης «PLAZA".

(τέλος Ε' Μέρους)

Γεωργία Μυλωνάκη said...

(ΣΤ' Μέρος)


Τρίτη, 31 Μαΐου 2011
ΧΚ Τεγόπουλος: Ο οικονομικός διευθυντής και η αναστολή διαπραγμάτευσης
Μια προσεκτική ματιά στην οικονομική κατάσταση του πρώτου τριμήνου 2011 της ΧΚ Τεγόπουλος φανερώνει πως –σε αντίθεση με την πλειονότητα των εισηγμένων– μεταξύ των υπογραφόντων, δεν υπάρχει οικονομικός διευθυντής αλλά προϊστάμενος λογιστηρίου.
Ως γνωστόν από τα τέλη του 2010 η πρώην οικονομική διευθύντρια του ομίλου κα Σκλάβη υπέβαλε την παραίτησή της και έκτοτε δεν έχει αντικατασταθεί...
Σήμερα οι χρηματιστηριακές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της ΧΚ Τεγόπουλος στο Χρηματιστήριο, καθώς η οικονομική κατάσταση του πρώτου τριμήνου 2011 που δημοσίευσε η εταιρεία, δεν έχει καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ.
Σημειωτέον ότι και στις λογιστικές καταστάσεις του 2010 (τελευταία φορά στις εννιαμηνιαίες) δεν υπάρχει υπογραφή οικονομικού διευθυντή. Αφού, λοιπόν, σε αυτές δεν υπήρξε θέμα με την εφαρμογή των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ, τι άλλαξε στο διάστημα που μεσολάβησε και ακολούθησαν οι κυρώσεις από το ΧΑ;

ΑΓΟΡΕΣ
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011
Αρση αναστολής για Τεγόπουλο

Την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας "Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.", από σήμερα 23 Ιουνίου 2011 αποφάσισε το Χ.Α.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Χ.Α. προχώρησε στην εν λόγω απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθόσον η εταιρεία προέβη στη σύνταξη και επαναδημοσίευση της οικονομικής κατάστασης του A΄τριμήνου 2011 και πλέον εκλείπει ο λόγος θέσης των μετοχών της σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης.
Οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στην κατηγορία "Επιτήρησης".

(τέλος ΣΤ' Μέρους)

Anonymous said...

Ανακοίνωση Διασωματειακού

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ στη χθεσινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε διεξοδικά με μια σειρά εργασιακά, ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα, ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων μας, σε διάφορες εκδοτικές επιχειρήσεις στον ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Διαπιστώθηκε ότι εργοδότες -με την κυβερνητική συνέργεια- επιχειρούν χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς, με τρόπο προκλητικό και παράνομο σε πολλές περιπτώσεις, την πλήρη αποδόμηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου και τρομοκρατίας εργοδότες συνεχίζουν τις παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών (ΔΟΛ, ΜΕΤΡΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) τις ανάλγητες απολύσεις ΑΜΕΑ (Ελληνικά Γράμματα) ή συναδέλφων τη στιγμή που δίνουν μάχη ζωής με ανίατες ασθένειες. Γενικεύουν τις μειώσεις μισθών με την εκβιαστική μέθοδο των ατομικών συμβάσεων. Μεταβάλλουν μονομερώς συνθήκες, μορφές, ειδικότητες και περιβάλλον εργασίας. Επιβάλλουν σε μισθωτούς, που έχουν πλήρη απασχόληση, νέα προγράμματα εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα διαμορφώνοντας «μισθούς» ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως. Καθυστερούν την καταβολή δεδουλευμένων, μεταφέρουν αυθαίρετα τους εργαζόμενους σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις κοκ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε να αντιμετωπίσει δυναμικά (συνδικαλιστικά και νομικά) την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία με εισηγήσεις προς τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Ομοσπονδίες του χώρου για:

* γενική πανελλαδική απεργία, σε περίπτωση που συνεχιστεί η εργοδοτική αδιαλλαξία για την υπογραφή ΣΣΕ στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στα ιδιωτικά ηλεκτρονικά μέσα, στην ΕΡΤ και στα Πρακτορεία Διανομής.

* κινητοποιήσεις σε επιμέρους επιχειρήσεις, όπου χρονίζουν ή εκδηλώνονται παρόμοια φαινόμενα (ΑΛΤΕΡ, ΕΞΠΡΕΣ, ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΣ, ΑΥΡΙΑΝΗ, SPORTDAY, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΜΕΤΡΟ, ΞΕΝΙΟΣ, ΣΚΑΪ RADIO, FLASH, MAD, LOVE, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, κτλ)

Επίσης η Συντονιστική αποφάσισε και εισηγείται:

* όλες οι Ενώσεις να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις , που πραγματοποιούνται σε ΕΡΤ και ΑΠΕ την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011, και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ίδια μέρα.

* τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία , που πραγματοποιείται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ , την 19η Οκτωβρίου με τρόπο που θα διασφαλίζεται η προβολή των εργατικών αιτημάτων και εκδηλώσεων.

* τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης και κοινής νομικής δραστηριότητας των Ενώσεών μας, το οποίο θα ενισχύει τη συνδικαλιστική παρουσία και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις όλων μας.

* την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και του παράνομου τέλους ακίνητης περιουσίας, που επιβάλλονται από κυβέρνηση και τρόικα χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης.

* την ενίσχυση – διεύρυνση της σχετικής πρωτοβουλίας απέναντι στους έκτακτους φόρους που ανέλαβαν ΠΟΕΣΥ και ΕΣΠΗΤ προσφεύγοντας στο ΣτΕ για κήρυξη ως αντισυνταγματικ ών των παραπάνω μέτρων και την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου για την επίδοση σχετικής διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου.

Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.

Γεωργία Μυλωνάκη said...

Δηλαδή στις 19/10 απεργούμε "επισήμως";

Anonymous said...

Να που πήγαν τα λεφτά της εταιρίας! Με μιά γρήγορη περίηγηση στα στοιχεία της Γεωργίας εντόπισα αυτά. Το 2008 η εταιρία εισέπραξε επίσης 75 εκατ. ευρώ από την πώληση της Χρυσής Ευκαιρίας-αν πήγαν για αποπληρωμή δανείων όπως μας λένε, δάνεια έχουμε και εμείς να πληρώσουμε που δεν πληρωνόμαστε και δουλεύουμε.
Το 2010 επίσης αμοιβές μετόχων σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι δεν θέλουν απλά να βάλουν λεφτά και να ρισκάρουν. Αφού τα βάζουμε εμείς αδιαμαρτύρητα...

H αγορά από την Μαριάνθη Χ. Τεγοπούλου 102.000 μετοχών της ανώνυμης εταιρίας Planatech Εργαστήριο Ναυπηγικού Σχεδιασμού ΑΕ έναντι τιμήματος 42.840,00 Euro ή εναλλακτικά κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Planatech Εργαστήρι Ναυπηγικού Σχεδιασμού ΑΕ σε ποσοστό 20% μετά από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και#β) Η μίσθωση για είκοσι έτη προς την ανώνυμη εταιρεία Planatech Εργαστήριο Ναυπηγικού Σχεδιασμού Α.Ε. κτιρίου ναυπηγείου κατασκευής φουσκωτών σκαφών επιφανείας περίπου 3.000 τ.μ. και προϋπολογισμού 1.000.000,00 Euro που θα κατασκευάσει στο ακίνητο ιδιοκτησίας της στο Κορωπί έναντι ετησίου μισθώματος 3,5% επί της τεκμαρτής αξίας του μισθίου καθώς και ποσοστό 5% επί των καθαρών κερδών της προηγούμενης χρήσης της μισθώτριας.

4. Ενέκρινε αμοιβές μελών του Διοικητικού συμβουλίου για μεν τα εκτελεστικά μέλη αμοιβή μέχρι του ποσού των 600.000 ευρώ για την ιδιότητά τους ως στελέχη της εταιρείας για δε τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη αμοιβή μέχρι του ποσού των 25.787,97 ευρώ.




4. α) Ενέκρινε το ποσό των 1.474.447,09€ που έλαβαν από 01.01.2009 -31.12.2009 τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως για την ιδιότητα τους ως μέλη και προενέκρινε για την χρήση 01.01.2010 - 31.12.2010 αμοιβές μέχρι του ποσού του 1.000.000,00€. β) Ενέκρινε το ποσό των 728.430,97€ που έλαβαν από 01.01.2009 - 31.12.2009 τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ιδιότητα τους ως στελέχη της εταιρείας με συμβάσεις εντολής ή εργασίας και προενέκρινε για τη χρήση 01.01.2010 - 31.12.2010 αμοιβές μέχρι του ποσού των 645.000,00€ .
γ) Ενέκρινε το ποσό 40.835,01 € που έλαβαν από 01.01.2009 - 31.12.2009 τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προενέκρινε για την χρήση 01.01.2010 - 31.12.2010 αμοιβές μέχρι του ποσού των 17.000,00€.
5. Αποφάσισε την συμμετοχή της στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας PLANATECH Εργαστήριο Ναυπηγικού Σχεδιασμού Α.Ε. συνολικού ποσού 1.500.000,00€ με κεφαλαιοποίηση των οφειλών της θυγατρικής προς την εταιρεία μας με σκοπό την διατήρηση της και στοχεύοντας σε μελλοντική ανάπτυξη ή πώληση .

Στις 15/07/2009 η Εταιρεία με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, προχώρησε σε αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου. Στην αύξηση αυτή συμμετείχε κατά ποσό 936.000,00 € η εταιρεία «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» με αντίστοιχο συμψηφισμό τμήματος απαίτησης της. Συνέπεια αυτού ήταν ότι το ποσοστό συμμετοχής της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε 74,518%.
11.Απαιτήσεις – Υποχρεώσεις από Στελέχη & μέλη της Διοίκησης
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ιδιότητα τους αυτή δεν έλαβαν καμία αμοιβή για την χρήση 2009.
Οι απαιτήσεις από διευθυντικά στελέχη και μέλη της διοίκησης αλλά και οι υποχρεώσεις προς αυτά με 31/12/2009 είναι οι εξής:
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
• Απαιτήσεις από διευθυντικά στελέχη & μέλη της Διοίκησης 85.429,32
• Υποχρεώσεις προς διευθυντικά στελέχη & μέλη της Διοίκησης 239.748,39
Αττικές Εκδόσεις: Ανακοίνωση για επιχειρηματικές εξελίξεις
Η εταιρεία «Αττικές Εκδόσεις Α.Ε." ανακοινώνει ότι την 1.10.2010 εξαγόρασε από τις εταιρείες «Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε." και «Αδελφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχών & Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανώνυμος Εταιρεία" το ποσοστό (9,38% η κάθε μία) που κατείχαν στην εταιρεία «Έμφασις Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία" έναντι τιμήματος κάθε εξαγοράς ευρώ 65.220,75. Έτσι η «Αττικές Εκδόσεις Α.Ε." κατέχει πια το 100% στην «Έμφασις Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία", η οποία εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό «Mirror"