Thursday, June 7, 2012

Η εργασιακή επιτροπή για την αναβολή της τριμερούς

Η γενική συνέλευση εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας ζήτησε από τις συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ και εκείνες έκαναν δεκτό να εισηγηθούν μια τριμερή συνάντηση με τη δοίκηση της Χ.Κ.Τεγόπουλος στο υπουργείο Εργασίας, με θέμα τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών. Το υπουργείο Εργασίας προδιόρισε τη συνάντηση για την Παρασκευή 8 Ιουνίου και μάλιστα με την παρουσία του υπουργού, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Όμως οι νομικοί εκπρόσωποι της Χ.Κ.Τεγόπουλος, χρησιμοποιώντας προσχηματικές δικαιολογίες ζήτησαν την αναβολή της συνάνησης, αποδεικνύοντας δυστυχώς ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, παρά το γεγονός ότι έχει απορριφθεί η αίτηση εισαγωγής της στο άρθρο 99.
Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας βρίσκονται από τον Δεκέμβριο σε απεργία και πολλοί από αυτούς σε επίσχεση εργασίας, ετοιμάζουν την έκδοση νέου απεργιακού φύλλου της εφημερίδας διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και έχουν ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι καμία λύση για τα προβλήματα της Χ.Κ.Τεγόπουλος δεν μπορεί να υπάρξει ερήμην τους.

Η εργασιακή επιτροπή 

2 comments:

Anonymous said...

Τέρμα πια οι αυταπάτες.
Η Ελευθεροτυπία είστε εσείς, οι εργαζόμενοι. Βρείτε τα, γίνετε μια γροθιά και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα σας στηρίξει!

Στα δύσκολα φαίνεται ποιος πραγματικά είσαι...
Κάντε την αρχή εσείς, δώστε στον κόσμο την ελπίδα ότι το δίκαιο δεν πέθανε, ότι η αντίσταση και η διεκδίκηση της αξιοπρέπειας δεν είναι ουτοπία, είναι υποχρέωση όλων μας.

Περιμένουμε το επόμενο φύλλο.

Ένας αναγνώστης, κύπριος φοιτητής

Anonymous said...

Παιδια ξεκινήσετε και εμεις θα σας στηρίξουμε τόσο καιρο είστε απέναντι απο την διοίκηση και έχετε ολο το δίκιο με το μέρος σας προσπαθήστε όμως να τα βρείτε πρώτα μεταξύ σας και μετα με την διοίκηση για να ξανά βγείτε σας περιμένουμε και θα είμαστε όλοι κοντά σας
Ένας φανατικός αναγνώστης απο 30 χρόνια και πανω