Wednesday, January 25, 2012

Προς απεργιακό φύλλο


Οι εργαζόμενοι στην Χ. Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική που βρίσκονται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 22 Δεκεμβρίου λόγω της άρνησης της διοίκησης να καταβάλει τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, αποφάσισαν στη συνέλευσή τους στις 25 Ιανουαρίου:


1. Να ζητήσουν από  τα σωματεία ( ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφους) να συνεχίσουν την κήρυξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.


2. Να ζητήσουν από τα ίδια σωματεία να καταβάλλουν στους απεργούς εργαζόμενους βοήθημα - επίδομα αλληλεγγύης.


Επίσης η συνέλευση:


-Επαναβεβαίωσε προηγούμενη απόφασή της ότι η απεργία στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική αφορά σε όλους τους εργαζόμενους.


-Αποφάσισε να πραγματοποιηθούν μέχρι την Παρασκευή ξεχωριστές συνελεύσεις κατά κλάδο προκειμένου να γίνει επεξεργασία πρότασης για την έκδοση απεργιακού φύλλου και να εξετασθεί ο τρόπος που κάθε ειδικότητα θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτή την έκδοση.


-Επισήμανε ότι η διοίκηση δεν απάντησε μέχρι σήμερα στο τελευταίο ψήφισμα που έθετε τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των οποίων είναι και: Η δέσμευση της εκδότριας με ρητό, κατηγορηματικό και νομικά ασφαλή τρόπο ότι θα εξαιρέσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων από το "κούρεμα" ενόψει της συζήτησης της αίτησης για την υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99, η καταβολή ενός μισθού άμεσα, η εξόφληση των εργαζομένων στην ένθεση, η γνωστοποίηση του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των δεδουλευμένων και η δέσμευσή της για καταβολή της μισθοδοσίας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

14 comments:

Anonymous said...

Γιατι δεν λέτε απο την αρχη ότι δεν θέλετε να σταματήσει η απεργία και μας παιδευετε με συνελεύσεις ας πάμε στη δουλεια και σν δεν πάρουμε ένα μισθο τότε ξεκινάμε με την συγκατάθεση όλων .σας παρακαλω κύριε Σωκο κάντε κάτι να σταματήσουν οι απεργίες

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ said...

Σεβαστή και ενδιαφέρουσα η απόφαση της Συνέλευσης των εργαζομένων της "Ε"
Σας στέλνω τα στοιχεία του τραπεζικού μου λογαριασμού στο Στρασβούργο, για να καταθέσετε άμεσα το βοήθημα που θα δώσει η ΕΣΗΕΑ
BNP PARIBAS

AGENCE : STRASBOURG ROBERTSAU,
BOITE POSTALE 417R3
67003 STRASBOURG CEDEX

IBAN : FR7630004021520000016004784
SWIFT : BNPAFRPPVER

Δικαιούχος : Νικος Ρούσσης
Δυστυχώς δεν έχω τρόπο να σας κοινοποιήσω το δικαστικό εξώδικο που έχω πάρει από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που μένω και στον οποίο χρωστάω τέσσερα ενοίκια, με το οποίο με ενημερώνει ότι, αν δεν εξοφλήσω όλα τα ενοίκια, μέσα σε ένα μήνα, θα με πετάξει οικογενειακώς έξω.
Δηλώνω, πάντως, αρωγός στην όλη προσπάθεια έκδοσης απεργιακού φύλου, μεταδιδοντας από το Στρασβούργο όλα τα νέα που ενδιέφεραν και δημοσιεύονταν στην "Ε" και στην "Κ.Ε" πριν από τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις.
Αν έβγαινε και κάποιο χαρτζηλίκι γι' αυτή τη δουλειά καλά θα ήτανε, γιατί προς το παρόν με ζεί η γυναίκα μου.
Με αμέριστη συναδελφική αλληλεγγύη
ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

Anonymous said...

Είναι επιτακτική ανάγκη να βγάλετε απεργιακό φύλλο! Έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είχε ήδη γίνει, ιδίως με όλα αυτά που γίνονται στον τύπο και στην αγορά εργασίας γενικότερα.

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε Σωκο απο όλα αυτα που διαβάζετε
βοηθήσετε να σταματήσει η απεργία μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε αξία στην αγορά και να απαιτήσουμε μακάρι να ξέρετε τι κάνετεια διαβάζετε εσείς τα μηνύματα ;

Anonymous said...

Οι περισσότεροι δεν αντέχουμε άλλο ανοίξτε την εφημεριδα σας παρακαλούμε

Moisis said...

Mόνη λύση εφημερίδα από εμας. "Η Ελευθεροτυπία είναι η ψυχή των εργ;ζομένων" το θυμάστε; Δεν είναι μόνο για να τα λέμε, αλλά για να το κάνυμε. Όσο για όσους διαφωνούν καλοπροαίρετα με την απεργία. Τι προτείνουν; Σφάξε με αγά μου να αγιάσω.
Ως δημοσιογράφοι(όχι όλοι) υπερασπιζόμαστε κάθε κατατρεγμένο του κόσμου. Το δικό μας αυτονόητο να πληρωθούμε και να πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας δεν πρέπει να το διεκδικούμε με νύχια και με δόντια; Πότε τα εργασιακά δικαιώματα κατακτήθηκαν με διάλογο κουφών; Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι!

Anonymous said...

Σας έχει ανοίξει η όρεξη .......!!!!!!!! Δεν θυμάμαι να έγινε όμως κάποια ψηφοφορία γι' αυτο ..... Απλα το αποφασίσατε και το περασατε .Για να δώ τώρα αυτούς τους...."εκτακτους" θα το δουλεψουνε

Πάνος Σώκος said...

Συναδελφοι το εχουμε ξαναπει. Το αν θα ανοιξει η εφημεριδα ειναι μονο στα χερια της εκδοτριας και οχι στα δικα μας. Αν υποθεσουμε οτι την ανοιγουμε θα πληρωνομαστε; Θα λυθει το προβλημα μας; Οχι οσο η εκδοτρια αρνειται να απαντησει στα θεματα που της θεσαμε και τα οποια εξαλλου στηριζονται στα οσα προφορικα μας εχει πει. Σας θυμιζω τι εχει πει η ιδια και εχει γραψει στην επιστολη της: " ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ". Εμεις ως εκπροσωποι κανουμε οτι μπορουμε να την πεισουμε να λυσει το προβλημα. Ομως δεν μπορουμε οσο δεν γινεται τιποτα προς αυτη την κατεύθυνση, να εισηγηθουμε αναστολη της απεργιας. Και σε καθε περιπτωση οποιος εχει αντιθετη γνωμη ας ερθει στη συνελευση να θεσει το θεμα.

Anonymous said...

Με Σωκο απο όσο διάβασα την επιστολή λέει ανοίξτε την εφημεριδα και θα σας δωσω ένα μισθο
Δεν έχουνε ελπίδα και με την απεργία τι βγάλτε ;
Νομίζω τίποτα ενω σν ανοίξει θα πάρουμε ένα μισθο και θα δώσουμε να φάνε ένα. μήνα τα παιδιά μας σας παρακαλω νομίζω ότι δεν θέλετε να ανοίξει δεν θέσετε θέμα να σταματήσει η απεργία εύχομαι νζ ξέρετε τι κάνετε και να σας φωτίσει ο πυρός πάντως αν σας ενδιαφέρει δεν αντέχουμε θα την κλείσουμε μόνοι μας
Ας ανοίξει και οποίοι δεν θέλουν ας δηλώνουν εθελούσια

Πάνος Σώκος said...

Συναδελφε η εκδοτρια στην επιστολη της δεν λεει ανοιξτε την εφημεριδα και θα σας δωσω ενα μισθο. Λεει " οχι πια στο μελλον απληρωτη εργασια", υποσχεται πριν ανοιξει η εφημεριδα να καταβαλει ενα μισθο και σημειωνει "μπορούμε να βάλουμε σαν στόχο την επανακυκλοφορία των εντύπων και του enet.gr περί το τέλος Ιανουαρίου, εφόσον εκπληρωθούν βασικές προϋποθέσεις". Ο μισθος οπως η ιδια γραφει "...μπορει να καταβληθει αμεσα".

Πάνος Σώκος said...

ΟΠως θα εχεις βεβαιως διαπιστωσει καμμια προυποθεση απο αυτες που και η ιδια θετει στην επιστολη της δεν εκπληρωθηκε, για να μπορεσουμε εμεις στη συνεχεια να συζητησουμε αν θα βγαλουμε την εφημεριδα. Γι΄' αυτο υποστηριζω οτι η λυση ειναι στα χερια της.

Anonymous said...

Κέ Σωκο πιστεύω πραγματικα στις δυνατότητες του λόγου σας μπορειτε να βρείτε ένα τροπο να ανοίξει η εφημεριδα
Πάντως επειδή πιστεύω ότι σας ενδιαφέρει δεν αντέχουμε άλλο ας αφήσουμε τις περιφανειες
Δεν έχουμε να φάμε
Εκτός και αν το αποφασίσατε να μην την ανοίξετε οπότε μην μας ταλαιπωρείται με συνελεύσεις
Γιατι αν βγείτε και πείτε ας ξεκινήσουμε παιδια όλοι μαζι και η εκδότρια μας σίγουρα θα το δει θετικά ας δείξουμε εμεις πρώτα ένα δείγμα καλής θέλησης

Anonymous said...

Αν δεν γινει τίποτα απο μέρους μας μέχρι τις 15 φεβρουαριου που θα γινει το δικαστήριο και βγει αρνητική απάντηση μετα την κλείνουμε ή θα είμαστε χειρότερα απο το alter ?
Όλοι θέλουν να σταματηδει η απεργία δεν το βλέπετε;
Δηλαδή στην επιστολή της λέει όχι στην απλήρωτη εργασία τι άλλο να μας πει
Πάνε όλοι ρε παιδια νζ ανοίξουμε την εφημεριδα μας και όλα θα γίνουν όλοι μαζι πιο πολλα θα κερδίσουμε
Να δούμε τι θα έχετε να πείτε αγαπητέ Σωκο όταν θα την κλείσετε
Παίρνετε τέτοια ευθύνη;

Kallia said...

Καλό κουράγιο, έχετε κάθε συμπαράσταση από τους αναγνώστες. Καλά κάνατε και διαλέξατε αυτό το δρόμο.
Δείτε εδώ: http://www.gopetition.com/features.php?gclid=CL7f3e-I9a0CFVRItAodIHilqw
Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκστρατεία υποστήριξης και να ζητήσετε από συναδέλφους, αναγνώστες, ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών κ.λπ. να τη διακινήσουν με e-mail για συγκέντρωση υπογραφών υποστήριξης κι όλα τα σχετικά.