Friday, December 9, 2011

Γενική συνέλευση: Τρίτη 13/12 στις 3 μμ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καλούνται οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ 
σε Γενική Συνέλευση 
την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 3 μ.μ. 

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

επίσης

αναγκαία κρίνεται η παρουσία των συναδέλφων
την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου,
στις 12 το μεσημέρι
στη δεύτερη 3μερή συνάντηση
υπουργείου - εκπροσώπων & νομικών συμβούλων των εργαζόμενων – εργοδοσίας
ενώπιον της Επιτροπής Συμφιλίωσης του άρθρου 13 του Ν. 1876/1990
του υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου, Πειραιώς 40.


Οι εκπρόσωποι:
Πάνος Σώκος
Τάσος Μαμουνάς
Φώτης Παναγόπουλος

14 comments:

afro said...

Η Μάρθα Βούρτση και ο Νίκος Ξανθόπουλος είναι φτωχοί και κατατρεγμένοι καναλάρχες, μιντιάρχες και εκδότες. Καλά, εμείς δεν τους λυπόμαστε, οι άπληστοι και ριψάσπιδες απλήρωτοι, που θέλουμε και μισθό;

"Μα το δικό μας αφεντικό...δεν είναι σαν τα άλλα. Είναι καλό, φτωχό, και δεν του δίνουν οι τράπεζες ρευστό. Οι άλλοι, οι κακοί, οι μεγαλοκαρχαρίες, οι διαπλεκόμενοι, οι εργολάβοι και οι νταβατζήδες, εκείνοι έχουν και δε δίνουν, ο δικός μας είναι τίμιος και δεν έχει..." Αυτο το τροπάριο επαναλαμβάνεται σαν μάντρα (από το ινδικό mantra όχι τη μάντρα που πηδάμε) από φιλο-εργοδοτικούς ή ακόμα και παραπλανημένους- απλήρωτους όλων των "μαγαζιών" του Τύπου και των Εκδόσεων - μικρών και μεγάλων.

Δείτε τι γίνεται αλλού αν έχετε ακόμα ψευδαισθήσεις:

http://www.smed.gr/: Οπως καταγγέλει ο σύλλογος Μεταφραστών - Επιμελητών - Διορθωτών, η απληρωσιά καλά κρατεί σε εκδοτικούς οίκους πτωχών πλην τίμιων επιχειρηματιών όπως η Brain Food (των εκδ. ΟΞΥ), η Ιntro Books του φτωχο-Κωστόπουλου της Ιμάκο (αυτός πεινάει τόσο, που έβγαλε και τη σύζυγο στο τηλε-κλαρί για να ταϊσει παντεσπάνι τα παιδιά του και να κρατήσει τα καλυβάκια του σε Μύκονο κι Εκάλη ή όπου αλλού έχει το φτωχικό του).
http://avriani-kmg.blogspot.com/: Πάνω από ένα χρόνο απληρωτοι στην Αυριανή. Αλλά κι ο Κουρής είναι ενάντια στη διαπλοκή, γι'αυτό φεσώνει το σύμπαν.
http://ergazomenoialter.blogspot.com/
Εκεί, τα αφεντικά, Γιαννίκοι, Κουρήδες κλπ, διαγωνίζονται ποιος ειναι πιο τίμιος και πιο φτωχός από τον άλλο. Ξεχυλίζει από τα μπατζάκια το φιλότιμο και η φτώχεια- και οι εργαζομενοι παραμένουν απλήρωτοι ως και ένα χρόνο. Οι αχάριστοι, έκαναν και κατάληψη στον "αέρα"
https://asyntaxtostypos.wordpress.com/:
"Η εργοδοτική αλητεία ανώτατο στάδιο της χυδαιότητας των αφεντικών" σχολιάζουν οι συνάδελφοι στη Θεσαλονίκη, και δεν έχουν άδικο. Στην εφ. "Μακεδονία" - απλήρωτοι τρεις μήνες - έχουν φαντασία: Τους υπόσχονται μπίζνες πλαν με απληρωσιά και μαζικές απολύσεις, για να ξαναπληρωθούν (ίσως) το Πάσχα! Σας θυμίζει κάτι; Α, ναι το φέιμους τσίκεν-πλάν.

αυτά και άλλα πολλά τραβάνε τα φτωχά αφεντικά, που εμείς οι παραγοντίσκοι απλήρωτοι, που ονειρευόμαστε πολιτικές καριέρες και τη θέση του Παντελή Καψή, θέλουμε να τους κάνουμε και απεργίες αντί να δουλεύουμε τζάμπα. Ντροπή μας, κι αίσχος μας. Τσου τσου, τσου. Ασόβαροι, κολλητοί που μου θέλετε και να δημοσιεύετε και άρθρα.

same as before said...

και για να μη νομίζει κανείς ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι - φάληρο, χαλάνδρι και μιχαλακοπούλου μεριά - εκεί κι αν πέφτει εργοδοτική κλάψα, ότι "η κρίση τους έχει χτυπήσει και οι δουλειές δεν πάνε καλά", γι'αυτό .. απολύουν/μειώνουν μισθούς/και τα δύο.

Το δε επιχείρημά τους όταν κάποιοι εργαζόμενοι (τολμάνε και) διαμαρτύρονται είναι "πάλι καλά να λέτε που δε σας το κάνουμε εδώ Ελευθεροτυπία/Αλτερ κλπ, που δεν τους πληρώνουν καθόλου". Εκεί καταντήσαμε με την παρατεταμένη απληρωσιά που ανεχόμαστε, να μας χρησιμοποιούν ως μπαμπούλα στα άλλα μαγαζιά με παραινέσεις του τύπου " υπόγραψε τώρα ατομική σύμβαση με διαδοχικές μειώσεις 10% και 20%, μη γίνεις όπως τα παιδάκια στην Αφρική (στο Νέο Κόσμο και στο Κορωπί) που δεν έχουν να φάνε".

Αυτή την πιάτσα των μεγαλοεκδοτών πριμοδοτούμε όταν συναινούμε στην απληρωσιά και εκβιασμoύς του τύπου "δεν θέλω να το κλείσω το μαγαζί, αλλά θα με αναγκάσετε αν ζητάτε εξωφρενικά πράγματα όπως να μην απολύσω τους μισούς, να σας πληρώνω αξιοπρεπείς μισθούς με συλλογικές συμβάσεις".

Αυτά, για όσους βιαστούν να πούν ότι όσοι ασκούμε κριτική στη δική μας εργοδοσία, είμαστε "με τους άλλους"... Γιατί φοριέται κι αυτό μαζί με το "οι απεργίες είναι κακές γιατί στερούν το μαγαζί έσοδα και δεν θα μας πληρώσουν ποτέ". Ξεχνώντας ότι η επιχείρηση έχει έμπρακτα αποδείξει ότι τα έσοδα δεν τα δίνει σε μισθούς, ούτε καν σε αποζημιώσεις αλλά σε όλους τους άλλους: φως, χαρτί, γκάζι, προμηθευτές. Και γιατί να το κάνει όσο έχει "λειτουργούς" που δουλεύουν τζάμπα, με φραγκοδίφραγκα ή με υποσχέσεις;
Η τριήμερη τους ταρακούνησε - και αυτό πιστεύω φάνηκε και από την διασπαστική στάση που κράτησε η ΕΤΗΠΤΑ του Μυλωνά στο Κορωπί και φωτοσύνθεση, με τις ακυρωμένες απεργίες και το φιλοδώρημα των 100 ευρώ που δώθηκε ως "κόκκαλο".

Η συνέχεια θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τη στάση που θα κρατήσουν τα σωματεία, αλλά και από τη συλλογική μας βούληση και δράση. Εχουμε που έχουμε τον κύριο Famous Chicken για Γενικό, ας μην είμαστε όμως ορνιθες. Στο χέρι μας είναι. Ολων.

geomylo said...

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (Ελευσίνα, πλατεία Ηρώων, 10 π.μ.)


Συνάδελφοι,
Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμα σελίδα στο μεγάλο βήμα των αγώνων του λαού μας. Μας δίνετε υική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δε έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα! Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε. Σπάσαμε τη σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού!

Αν τα μέτρα περάσουν στη χαλυβουργία, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια. Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους. Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχτείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Την ώρα που διαδηλώναμε έξω από το υπουργείο έκανε ακόμα 16 απολύσεις!

Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση! Δν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ! Να γυρίσουν πίσω οι 50 απολυμένοι συνάδελφοί μας!

Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη. Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450-500 ευρώ. Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα, όχι με παρακάλια!

Συνάδελφοι, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι. Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια! Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη!

Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε! Κάντε γενική συνέλευση, αποφασίστε απεργία! Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μήνυμα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει!

Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.

Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Ασπροπύργου

Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ,
έτος ίδρυσης 1982

georgia mylonaki said...

τόσο καλά οργανωμένοι που είμαστε συνδικαλιστικά στον κλάδο... έμαθα σήμερα ότι η ΕΣΗΕΑ καλεί σήμερα στις 7μμ σε συγκέντρωση εκδήλωση στο Alter στο Περιστέρι. Η Καρολίνα Κάλφα από το κανάλι μέλος της άλλης ομάδας στο fb που είμαι "Η Ελευθεροτυπία δεν πρέπει να κλείσει" ζήτησε να υπάρξει όντως ανταπόκριση στο κάλεσμα. Άργησα όμως γιατί σήμερα έτρεχα το μεσημέρι και στη Λαϊκή Επιτροπή του Νέου Κόσμου (ναι, έλαβα το χαράτσι, όχι, δεν θα το πληρώσω). Για να μην πολυλογώ κι άλλο, από κάτω έβαλα τη διεύθυνση του Alter στο google maps, αν χρειάζεται κανείς μεταφορικό μέσο να επικοινωνήσει μαζί μου στο 6977 238673 ως τις 6, μπορώ να πάρω κόσμο από νότια και από κέντρο. Αλληλεγγύη στην πράξη δεν είπαμε;;;

http://maps.google.gr/maps?q=%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82+36-38+%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B9&hl=en&ie=UTF8&ll=38.007272%2C23.710856&spn=0.00935%2C0.013797&sll=37.991301%2C23.72143&sspn=0.074814%2C0.110378&vpsrc=6&hnear=Agias+Paraskevis+36%2C+Peristeri+12132%2C+Athina&t=m&z=16

Αγίας Παρασκευής 36-38 Περιστέρι - Google Maps
maps.google.gr
View maps and find local businesses on the web.

Anonymous said...

8.12.2011 ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛHΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
Αυτό που γίνεται εδώ και ένα μήνα στην Χαλυβουργία Ελλάδας είναι μια αναπαράσταση σε μικρή κλίμακα αυτού που αρχίζει να παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας σε όλη την ελληνική κοινωνία. Μετά τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, που είδαν μέσα σε 4 μήνες τα εισοδήματά τους να μειώνονται περισσότερο από 30% και περιμένουν τις απολύσεις, ήρθε η σειρά του ιδιωτικού τομέα. Οι εργοδότες, αφού έχουν πάρει αέρα από την επίθεση του κράτους σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και με αφορμή την κρίση δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα όρθιο.
Και δε μιλάμε για εργοδότες που έχουν ένα μαγαζί ή μια μικρή επιχείρηση με λίγους εργαζόμενους, αγωνίζονται όπως όλοι μας από το πρωί μέχρι το βράδυ να βγάλουν το μεροκάματο και βλέπουν με αγωνία τα μαγαζιά τους να κλείνουν λόγω της ύφεσης. Μιλάμε για εργοδότες που όλα αυτά τα χρόνια κέρδιζαν και μάλιστα κέρδιζαν τρελά. Μιλάμε για ανθρώπους που ζουν σε ένα διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ζούμε εμείς. Που τα οικονομικά τους δεδομένα κινούνται σε μια κλίμακα πάρα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που κινούνται τα δικά μας. Και τώρα που βλέπουν τα κέρδη τους να μειώνονται (προσοχή, τα κέρδη τους και όχι τις περιουσίες τους) απαντούν με τη γνωστή συνταγή:
τα δικά μας (τα κέρδη μας) δικά μας και τα δικά σας (οι μισθοί σας και οι δουλειές σας) δικά μας.
'Η διαφορετικά:
απολύσεις (θα δουλεύετε όσοι θέλουμε), ελαστική εργασία (θα δουλεύετε όποτε θέλουμε)
και μείωση μισθών (θα πληρώνεστε όσο θέλουμε).
Μερικοί μάλιστα έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο και μας πληρώνουν όταν και όποτε θέλουν.
Αυτό έκαναν και στην Χαλυβουργία Ελλάδας. Απολύσεις, κατάργηση οχτάωρου και πενθήμερου, τρομακτική μείωση μισθών. Και αυτό έχει αρχίσει σιγά σιγά να γίνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία. Όλοι μας το έχουμε αντιμετωπίσει στη δουλειά μας ή (αν δεν το έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα) το βλέπουμε να έρχεται. Ζούμε κάθε μέρα με την αγωνία ότι θα έρθει.
Η περίπτωση όμως της Χαλυβουργίας είναι και μια μικρογραφία αυτού που ελπίζουμε να γίνει σε όλη την ελληνική κοινωνία για να γλιτώσουμε από τη φτώχεια και την κοινωνική χρεωκοπία. Οι εργαζόμενοι εκεί δε μάσησαν. Αφού νίκησαν το φόβο και την απάθεια, αφού ξεπέρασαν τη λογική του ας κοιτάξουμε να δούμε τι θα κάνουμε για τον εαυτό μας και ας αφήσουμε τους άλλους, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Αποφάσισαν, όλοι μαζί και όχι με αντιπροσώπους, να ρισκάρουν να χάσουν κάτι τώρα παρά να τα χάσουν όλα ένας ένας στο (πολύ κοντινό δυστυχώς) μέλλον. Δε δέχτηκαν καμία απόλυση, ούτε την κατάργηση του οχτάωρου, ούτε να γυρίσουν στη δουλειά με μισθούς πείνας. Και είναι σε απεργία περισσότερο από ένα μήνα.
Η εργοδοσία, αφού χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε (δήθεν φιλικές συμβουλές να κοιτάξουν τις δουλειές τους, προφορικές και τηλεφωνικές απειλές, εξώδικα, μέχρι και την επιθεώρηση εργασίας) παίζει τώρα το τελευταίο της χαρτί: την πείνα. Σου λέει πόσο θα αντέξουν απλήρωτοι με τα έξοδα και τους λογαριασμούς να τρέχουν.
Και εδώ έρχεται ο δικός μας ρόλος. Ο ρόλος όλων των εργαζόμενων που αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση. Εμείς μπορούμε να τους στηρίξουμε και να γύρουμε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ τους. Και όχι μόνο μπορούμε, αλλά πρέπει να τους στηρίξουμε. Γιατί αν νικήσουν αυτοί, θα το σκεφτεί πολύ για παράδειγμα ο γειτονικός Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής (που το 2004 έκανε το κομμάτι του με τα λεφτά του ελληνικού λαού) να κάνει τα ίδια. Αν νικήσουν αυτοί θα δούμε στην πράξη και οι υπόλοιποι ότι υπάρχει ένας απόλυτα ρεαλιστικός και πραγματοποιήσιμος δρόμος, διαφορετικός από αυτόν που μας προτείνουν σαν μονόδρομο.

Anonymous said...

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε όλους
το Σάββατο 10/12/2011 στη λαϊκή του Νέου Κόσμου, Λαγουμιτζή και Σαρκουδίνου, στις 11:00 και την Κυριακή στο πάρκο Λαγουμιτζή στις 12:00
να δώσουμε όλοι ό,τι μπορούμε, μια σακούλα με τρόφιμα ή ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας
και να τα πάμε στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας που απεργούν.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ
Κάθε Πέμπτη στις 19:00 στο δημοτικό καφενείο στο Παρκο Λαγουμιτζή-Χελντράιχ
http://nkosmos-sineleusi.blogspot.com
Τηλ: 6984331933, Ε-mail: nkosmos.sineleusi@gmail.com

Anonymous said...

apo Alter:

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011
ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" , "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ "ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ"
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζoμ;eνους των εφημερίδων "Θεσσαλονίκη", "Μακεδονία" και "Σπορ του Βορρά", οι οποίοι είναι απλήρωτοι τους 4 τελευταίους μήνες και βρίσκονται, όπως και εμείς, σε επίσχεση εργασίας. Είναι αυτονόητο οτι ζούμε την ίδια αγωνία και τους ευχόμαστε ακριβώς το ίδιο που ευχόμαστε για τους εαυτούς μας: Κουράγιο , επιμονή και συγκέντρωση στον στόχο που δεν είναι άλλος απο την ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ των δεδουλευμένων και για τους 192 συνολικά εργαζόμενους! Συνάδελφοι όσο παραμένετε ενωμένοι και σταθεροί στις θέσεις σας δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Μπορεί να μας χωρίζουν 500 χιλιόμετρα αλλά σας αισθανόμαστε δίπλα μας!

Anonymous said...

"ΟΧΙ" ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΔΟΣ"!!!

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς της εφημερίδας "ΚΕΡΔΟΣ" οι οποίοι παρά τις συνεχείς πιέσεις από την εργοδοσία για υπογραφή ατομικών συμβάσεων αρνούνται πεισματικά να υπογράψουν. Η δύναμη τους μας δίνει κουράγιο να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν οι εργοδότες μας. Οι ατομικές συμβάσεις είναι ο τρόπος καταστρατήγησης κάθε εργασιακού δικαιώματος και οι συνάδελφοι στο "Κέρδος" με την εναντίωση τους δείχνουν το δρόμο σε όλους μας! Συνάδελφοι συνεχίστε και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter είναι μαζί σας!
Αναρτήθηκε από ergazomenoi_alter στις 12:33 π.μ. 1 σχόλια

Anonymous said...

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες αγωνιζόμενοι ενάντια στις άδικες απολύσεις συναδέλφων τους. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρίσκονται εδώ και 42 μέρες σε διαρκή αγώνα, ο οποίος έχει καταπλήξει την ελληνική κοινωνία παρά το γεγονός οτι τεχνηέντως και σκοπίμως δεν προβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Δυστυχώς, μόνο μέσω των blogs μαθαίνουμε την πορεία της σημαντικής αυτής κινητοποίησης. Είμαστε σίγουροι οτι στο τέλος θα βγουν νικητές και τους ευχόμαστε καλή δύναμη!
Αναρτήθηκε από ergazomenoi_alter στις 12:15 π.μ. 0 σχόλια

Anonymous said...

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ

Οι εργαζόμενοι της Απογευματινής παραμένουν απλήρωτοι απο τον ιούλιο 2010 παρόλο που η αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης απορρίφθηκε απο την δικαιοσύνη.
Οι εργαζόμενοι της Απογευματινής μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει απο το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ επίδομα ανεργίας.
Συνεχίζουν τον αγώνα τους παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογενειές τους
Αναρτήθηκε από ergazomenoi_alter στις 1:21 μ.μ. 2 σχόλια

Anonymous said...

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ STAR
Πέντε κανάλια σίγησαν σήμερα, καθώς τα δελτία ειδήσεων δεν έπαιξαν λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Εκτός από την δημόσια τηλεόραση (ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΤ-3) και, φυσικά το ALTER, στάση εργασίας πάνω στο κεντρικό δελτίο έκαναν και οι εργαζόμενοι στο STAR αντιδρώντας στις απολύσεις επτά συναδέλφων. Στο κανάλι της Κάτω Κηφισιάς, οι εργαζόμενοι πνέουν μένεα κατά του διευθυντή ειδήσεων για την συμπεριφορά του στο μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Γιώργο Φιλιππάκη τον οποίο χαρακτήρισε… «πράκτορα της ΕΥΠ», αλλά και κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Πάνου Κυριακόπουλου που, την ώρα που ανακοίνωνε τις περικοπές μισθών το περασμένο καλοκαίρι, έκανε… προσλήψεις! Λέγεται ότι στο κανάλι έχει προσληφθεί ο γιος του Κυριακόπουλου που όμως σπουδάζει στο… Λονδίνο, ενώ διευθύντρια προγράμματος έχει αναλάβει η … κουνιάδα του και ο άντρα της έχει προσληφθεί ως «γενικών καθηκόντων»! Κατά τα άλλα, οι πενιχροί μισθοί αυτών που πραγματικά προσφέρουν ήταν το πρόβλημα!
Αναρτήθηκε από ergazomenoi_alter στις 11:41 μ.μ. 2 σχόλια

Anonymous said...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ανακοίνωση - μνημείο κουτοπονηριάς
*


... πού πάτε ορέ απλήρωτοι και αστόχαστοι;
... δεν ξέρετε ότι το θέμα σας έχει πάρει πολιτική διάσταση;
... γυρίστε πίσω αμέσως !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
στις Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
*
Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. κατά την έκτακτη βραδινή συνεδρίαση της 7.12.2011, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναστολή της προκηρυχθείσας από 8 μέχρι 11 Δεκεμβρίου 2011, 3ήμερης απεργίας στην Χ. Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. και την Φωτοεκδοτική Α.Ε.

ΔΙΟΤΙ

1. Η κυρία Μάνια Τεγοπούλου μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Τετάρτη 14.12.2011 θα έχει επιλυθεί το θέμα της δανειοδότησης ή μη των εταιρειών.

2. Κατεβλήθη ένα μικρό μέρος των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους.

3. Το όλο θέμα έχει πάρει πολιτική διάσταση.

Με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων, το οποίο φροντίσαμε να έχουμε ασφαλίσει με δικαστικές ενέργειες, αποφασίσαμε την αναστολή της απεργίας.

***
Υ.Γ.: ... πέραν των άλλων σημαντικών που αναγράφονται, άξιο προσοχής είναι και το ακροτελεύτιο απόσπασμα της μνημιακής αυτής ανακοίνωσης, περί της "φροντίδας ασφάλισης του συμφέροντος των εργαζομένων" !!!

Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Φροντίδα - Ασφάλιση - Συμφέρον ...

Πιθανολογούμε ότι τούτο το τρίπτυχο θα περιλαμβάνεται πλέον σε όλες τις ανακοινώσεις που θα δημιουργεί η ευφάνταστη γραφίδα - διάβαζε Θεοχάρης - της ΕΤΗΠΤΑ ...

Τύφλα να 'χει το αντίστοιχο τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης (Liberte, Egalite, Fraternite) ...

Φυσικά, πιθανολογείται ότι θα βρεθούν και κάποιοι που θα προσπαθήσουν να παραφράσουν το τρίπτυχο (π.χ. Φροντίδα για την εργοδοσία, Ασφάλιση ότι θα βγει η κυριακάτικη έκδοση, Συμφέρον νοείται μόνον της εταιρείας), αλλά αυτούς ποιός τους υπολογίζει;

Εσείς τη δουλειά σας ...

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η "Ανασυγκρότηση"
*

Αναρτήθηκε από ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ στις 11:11 0 σχόλια

Anonymous said...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εργοδοτική αλητεία, το ανώτατο στάδιο της χυδαιότητας των αφεντικών…

-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ

-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Η κυρία του εκδοτικού συγκροτήματος της Μακεδονίας Β. Σουλοπούλου κάλεσε τους απλήρωτους τρείς μήνες 190 εργαζόμενους-ιθαγενείς, για να τους πεί ότι είναι θυμωμένη με τον ιδιοκτήτη Γ. Ρήγα που έχει εγκαταλείψει τις εφημερίδες και πως η μόνη διέξοδος είναι η εξεύρεση από κοινού λύσης, που θα πείσει τον ιδιοκτήτη να παραμείνει (ο οποίος σημειωτέον δεν έχει εγκαταλείψει τις επενδυτικές δραστηριότητές τους στην Ελλάδα).
Ως τέτοια, η κυρία βλέπει ένα σχέδιο λαιμητόμο, με το οποίο απομακρύνονται 79 εργαζόμενοι (οι 42 που δήλωσαν εθελούσια έξοδο, συν 37 που θα προέλθουν είτε από επιπλέον εθελούσιες είτε από απολύσεις). Σ’ αυτούς τα δεδουλευμένα και οι κολοβές αποζημιώσεις θα καταβληθούν σε 4 διμηνιαίες δόσεις μέσα στο 2012 λαμβάνοντας μέσα στον Δεκέμβριο το 25% αυτών.
Για τους 106 εργαζόμενους (78 σε M+Θ εκ των οποίων 29 δημοσιογράφοι και 28 σε ΣΠΟΡ, εκ των οποιων 18 δημοσιογράφοι) θα μείνουν στο… Άουσβιτς, προβλέπεται να ξεχάσουν τους οφειλόμενους μισθούς, τις μέρες τις επίσχεσης εργασίας και τις εκ περιτροπής, καθώς και τους 3 πρώτους μήνες του 2012. Το τελευταίο μπορεί να απλωθεί σε 6 μήνες. Δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα πληρώνονται το 50% των αποδοχών τους, ενώ μετά..το εξάμηνο η μείωση παγιώνεται στο 30%.
Για την απώλεια των 8 και πλέον μισθών, σε αντιστάθμισμα οι εργαζόμενοι θα πάρουν… ένα οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο και το 10% των μετοχών, καθώς επίσης και το 20% των κερδών!!!

Όπως βλέπετε παραθέσαμε ξερά τα όσα ακούσαμε σήμερα το πρωί στο Βελλίδειο, χωρίς επιφωνήματα και… βρισίδια. Αυτά θα ακολουθήσουν, όπως και αναλυτικά στοιχεία του σχεδίου μαζικής σφαγής!.

Όπως ήταν φυσικό, οι παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι σηκωθήκαμε και φύγαμε στο τέλος και πριν καλά-καλά ολοκληρώσει η κυρία, η οποία φώναζε: Δεν είναι μπλόφα, δεν είναι μπλόφα!…

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, μεταβήκαμε στην Ένωση Συντακτών και ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι η κυρία δεν εκπροσωπεί τίποτε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να της απαντηθεί το κατάπτυστο και διεστραμμένο σημερινό σχέδιό της, αρχίζοντας άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες: συνδικαλιστικές, νομικές, ακτιβίστικες και πολλές άλλες.

Λεπτομέρειες της κοινής συνέλευσης θα γραφούν αργότερα, όπως και οι αντιδράσεις των συναδέλφων, που παρά τις τραγικές στιγμές διακρίθηκαν ακόμη και για το χιούμορ τους! (Το τι έγινε με τις αναφορές σε οικόπεδα, μετοχές και κέρδη, θα περιγραφούν αργότερα και με την μορφή σχολίων σ΄ αυτό το ιστολόγιο).

-ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ: Ή ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ Ή ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ

-ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ, ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΈΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΣΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ

-ΜΗ ΞΕΧΝΑΝΕ ΌΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΙΚΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΤΣΙ

-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

-αναδημοσίευση από το asyntaxtostypos

Anonymous said...

"ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ", ε;
Μήπως, τότε πρέπει επιτέλους να σταματήσει το δούλεμα για δάνεια - που όλο έρχονται αλλά ποτέ δεν φτάνουν - και, προσφάτως, για έκτακτες χρηματοδοτήσεις κεφαλαίου κίνησης που -δήθεν- θα μας εξασφαλίσουν το δώρο Χριστουγέννων;
Πεινάμε και χρωστάμε για να μπορεί η επιχείρηση να δηλώνει στο Χρηματιστήριο πως εξοφλεί όλες τις υποχρεώσεις της ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΩΣΗ (σε μια αγορά και οικονομική συγκυρία που η πίστωση είναι κανόνας) πλην των δεδουλευμένων μας;
ΕΛΕΟΣ, δεν μας σέβεται κανείς;