Wednesday, December 28, 2011

"Nα ανακοινώσει η εκδότρια δημόσια το σχέδιό της μέχρι την Δευτέρα 2/01/2012


 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ (28/12/2011)


Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και την ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ που συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές τους κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και μετά την εκδήλωση πρόθεσης της διοίκησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99, αποφάσισαν στη  συνέλευση της 28ης Δεκεμβρίου παμψηφεί:
 Πρώτον: Να καλέσουν την εκδότρια της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία",  να ξεκαθαρίσει προς τους εργαζόμενους εγγράφως και δημόσια μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου του 2012:
 - Για το πώς σκοπεύει να λύσει άμεσα το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις όσων έχουν αποχωρήσει.
 - Ποιά λύση θα δώσει για το μέλλον της εφημερίδας (πώληση, εύρεση επενδυτή, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κλπ). Η όποια απάντηση θα τεθεί υπό την κρίση της επόμενης συνέλευσης.
 Δεύτερον: Αποφάσισαν  με συντριπτική πλειοψηφία, να εξουσιοδοτήσουν τον εκπρόσωπο των συντακτών και την εργασιακή επιτροπή για την επεξεργασία πρότασης σχεδίου με βάση τις απόψεις, που διατυπώθηκαν στη συνέλευση σχετικά με την ευθύνη έκδοσης της εφημερίδας απο τους εργαζόμενους. Η πρόταση  θα τεθεί για συζήτηση στην επόμενη συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα.
  Τρίτον: Η συνέλευση αποφάσισε επίσης μετά από πρόταση της εργασιακής επιτροπής, να καλέσει τα σωματεία να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ, θεωρώντας ότι παρά τις επί μέρους διαφορές, οι εργαζόμενοι του κλάδου δέχονται μία πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα, η οποία απαιτεί άμεση συλλογική αντίδραση. Το σχετικό αίτημα  βρίσκει σύμφωνες και τις εργασιακές επιτροπές του ΑΛΤΕΡ και του ΔΟΛ

3 comments:

vickentios said...

συναδελφοι καλες ειναι οι συνελευσεις και τα ψηφισματα.το θεμα ειναι τι εχουμε πετυχει μεχρι τωρα.θα ελεγα πολυ λιγα μιας και ουτε εχουμε λαβει καποιο ποσο απο τα δεδουλευμενα αλλα και ουτε καποια εγγραφη διαβεβαιωση για το ποτε θα τα παρουμε.το πιο σημαντικο πιστευω που ακουστηκε ηταν αυτο που ειπε ο κ.Μεγας.η κυρια θελει το 99 για να γλυτωσει τα δεδουλευμενα και να διωξει με τη προστασια του νομου οσους διωξει.το μονο σιγουρο μιας το μονο που στεκει απο οσα εχει πει ειναι οτι το μαγαζι δεν θελει να το κλεισει!το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε.δεν βλεπω επισης το λογο να κανουμε συνελευσεις και να μιλαμε για αυτοδιαχειρηση κτλ.τα πνευματικα δικαιωματα του τιτλου και ο τιτλος ανηκουν στην εκδοτρια.οπως και ολος ο κεφαλαιουχικος εξοπλισμος οπως κτηρια μηχανες υπολογιστες χαρτι μελανια και οτι αλλο πλην των εργαζομενων βεβαια.δεν νομιζω οτι νομικα μπορουμε να τα παρουμε με το ετσι θελω οσα και αν μας χρωσταει και να γινουμε εταιρια λαικης βασης.οπως επισης δεν νομιζω να δεχτει να βγει εφημεριδα οπως τα λενε καποιοι.με τα κτηρια της τα χαρτια της τα μελανια της και τις μηχανες της.ακομα δεν φτασαμε να γινουμε αργεντινη.τα αφεντικα και οι κυβερνωντες ειναι ακομα στη χωρα.

vickentios said...

οπως...περιμενουμε να βγει στη διορια που δωσαμε και να πει κατι?εγω δεν πιστευω οτι θα κανει κατι εως οτου καταθεσει τα χαρτια για το 99 που μπορει να ειναι υποχρεωμενη να το ανακοινωσει στην επιτροπη κεφαλαιαγωρας.και οπως αναφερθηκε και με καλυψε...δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στην διοικηση της εταιριας που τοσο καιρο μας κοροιδευει.δεν βλεπω αλλη λυση λοιπον περαν των απεργιων και οτι νομικο μεσο υπαρχει ακομα γιατι ποιος ξερει ποιος θα ειναι και ποτε θα ψηφιστει ο νομος που θα κλεινει τα παραθυρακια του 99 για τους εργαζομενους και θα ανοιγει τις πυλες για τους εργοδοτες.

moisis said...

Δεν έχουμε παρά να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τη δική μας Ε, έχοντας πλήρως γνώση ότι αυτό θα μας φέρει σε σύγκρουση. Μέσω μιάς δική μας Ε θα μπορέσουμε να κάνουμε τον αγώνα μας περισσότερο γνωστό, να "ενωθούμε" με τους αγώνες άλων συναδέλφων και εργαζομένων. Ειδάλλως δεν έχουμε παρά να περιμένουμε το 99 και τν όποια θεμιτή δικαστική διαμάχη. Ακόμη και έτσι συζητώντας και πίεση ενδεχομένως ασκούμε αφού η επιχείρηση βλέπει εργαζόμενους αποφασισμένους(;) για όλα και εμείς αντί να κλαίμε τη μοίρα μας στα σπίτια, επιχειρούμε να μετατρέψυμε την παραγωγή προς όφελος μας. Δύσκολο όχι όμως και ακατόρθωτο.