Tuesday, November 29, 2011

ΕΣΗΕΑ: Τριήμερη απεργία στην "Ελευθεροτυπία" ( 1,2,3 /12/ 2011)

Oμόφωνα το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ σήμερα 29 Νοεμβρίου αποφάσισε την κήρυξη τριήμερης απεργίας στην "Ελευθεροτυπία" την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1,2,3/12/2011) σύμφωνα με την πρόταση - απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων της Χ.Κ Τεγόπουλος, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων.

Aντιθέτως η ΕΤΗΠΤΑ δεν θα πάρει μέρος στην απεργία. Το Δ.Σ της Ένωσης Τεχνικών αποφάσισε να κηρύξει τριήμερη απεργία για την επόμενη εβδομάδα 8, 9 και 10/12/2011.



ΑΝΑΚOΙΝΩΣΗ 
29/11/11 

εργαζόμενοι τεχνικοί της «Ελευθεροτυπίας» (Φωτοεκδοτική Α.Ε.) διαφωνούμε με την απόφαση του σωματείου μας -ΕΤΗΠΤΑ- να μην συμμετέχουμε στην τριήμερη απεργία (1, 2, 3, Δεκεμβρίου) που έχουν κηρύξει η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ για την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας. Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία γενική συνέλευση η πλειοψηφία των εργαζομένων τεχνικών είχε ταχθεί υπέρ της απεργίας. Θεωρούμε ότι η απόφαση της ΕΤΗΠΤΑ βάζει σε κίνδυνο την ενότητά μας και δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού.





 H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ



EΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
EΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
EΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
EΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
EΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2011
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ, της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών (όσον αφορά στην τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών), κατ’ εξουσιοδότηση και εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, εξαιτίας της παρατεταμένης ασυνέπειας, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» από τα μέσα του καλοκαιριού, ως προς την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων συναδέλφων, και έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αποφάσισαν την κήρυξη 3ήμερης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ (μόνο για τη διανομή της συγκεκριμένης εφημερίδας), που εργάζονται στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου 2011
ΖΗΤΩΝΤΑΣ
  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και πλέον και του Νοεμβρίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και
  • Τη δέσμευση της εργοδοσίας ότι, από το ποσό του δανείου που τυχόν θα συμφωνηθεί, θα καταβληθούν κατά προτεραιότητα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Τ

5 comments:

Anonymous said...

Δήλωση Γιάννη Αγγέλη, ταμία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για το παρόν και το μέλλον του δημοσιογραφικού κλάδου και τη στιγμή που οι εκδότες, επιβάλλοντας και ταυτόχρονα ακολουθώντας τις επιλογές της κυβέρνησης των μνημονίων, προχωρούν στην τελική μετωπική σύγκρουση με τους εργαζομένους και την ενημέρωση, απαιτείται άμεσα η δυναμική και αποφασιστική κινητοποίηση του κλάδου.

Οι εξελίξεις σε ΔΟΛ, Πήγασο, Ελευθεροτυπία, Alter και στα άλλα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ επιβάλλουν στο σωματείο να αναλάβει άμεσα δράση.

Η εφαρμογή γνωστών τακτικών κωλυσιεργίας στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μόνο και μόνο για να αποφευχθεί η επί της ουσίας παρέμβαση και αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων στις εφημερίδες και στα άλλα ΜΜΕ είναι πλέον επικίνδυνη. Το ίδιο και η... πεπατημένη της ανούσιας γενικής καταγγελίας επί παντός επιστητού - και μάλιστα από επαγγελματίες συνδικαλιστές, οι οποίοι φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη σημερινή εικόνα του σωματείου.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή υποστηρίζει ότι ο κλάδος των ΜΜΕ οφείλει και πρέπει να απεργεί μαζί με όλους τους εργαζομένους που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της τρόικας και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, μεριμνώντας, παράλληλα, για να υπάρξει εναλλακτική, απεργιακή ενημέρωση από τη σκοπιά των εργαζομένων και των σωματείων τους. Η Πρωτοβουλία σε κάθε περίπτωση, πάντως, υποστηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.

Παράλληλα, θεωρεί ότι -έστω και τώρα- η ΕΣΗΕΑ οφείλει να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, που πλήττονται βάναυσα από την επίθεση τρόικας, κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να οργανώσει τον αγώνα και να αποδείξει ότι δεν είναι κλινικά νεκρή.

(για την αντιγραφή Γεωργία Μυλωνάκη)

Anonymous said...

Financial Crimes:

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ στις δώδεκα το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ

Ολοι αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ
.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η αυριανή απεργία του κλάδου συνοδεύεται με την παρότρυνση των Ενώσεων μας να παραμείνουμε στα σπίτια μας ή να κάνουμε τα ψώνια μας. Γιατί αυτό καταλαβαίνουμε απο το γεγονός ότι δεν έχει καλεστεί απεργιακή συγκέντρωση. Και να μην καίγονται τόσο πολύ οι συνδικαλιστές μας για το αν κουραστούμε απο το να διαδηλώσουμε δύο συνεχόμενες ημερες. Εμείς μπορούμε, γι' αυτούς δεν είμαστε σίγουροι αν θα διαδηλώσουν εστω και μία.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την απόφαση γι' αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους αύριο να συγκεντρωθούμε στην ΕΣΗΕΑ στις 12 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα το ΔΣ έχει συγκαλέσει μικτό συμβούλιο για να ενημερώσει τους εκπροσώπους μας για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις.

Προτείνουμε σε όλους τους συναδέλφους, και τις συλλογικότητες του κλαδου να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να συγκεντρωθούμε στην ΕΣΗΕΑ και να συζητήσουμε για την επόμενη αεργιακή ημέρα αλλά και με ποιό τρόπο θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα σαν κλάδος.

Την στιγμή που η επίθεση εργοδοτών και κυβερνησης κλιμακώνεται τα σωματεία μας σφυρίζουν αδιάφορα και γι' αυτό χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες απο τα κάτω για αν επιβάλλουμε άλλη πορεία στον κλάδο.

Αναρτήθηκε από Financial Crimes στις 6:20 μ.μ.

Lakis said...

Το εθνικιστικό και ρυπαρό ιστολόγιο κουρδιστό πορτοκάλι για άλλη μια φορά απέδειξε το δωσιλογικό του προφίλ. Αγνοώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, με συντριπτική πλειοψηφία, για τριήμερη απεργία και αγνοώντας επίσης την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την κάλυψη αυτής της απόφασης, παρουσιάζει τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ σαν "υπαίτιο" για το επικείμενο κλείσιμο της εφημερίδας. Οσο κι αν αυτό θα ήταν βολικό για ορισμένους κολλητούς αλλά και για την ιδιοκτησία της Ε, όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τις αληθινές αιτίες της οικονομικής κατάρρευσης της εφημερίδας. Εξάλλου όλοι οι επιχειρηματίες αλλά και οι κρατικοί λειτουργοί πάντα ισχυρίζονται ότι οι απεργίες φταίνε για το κατάντημα των εταιρειών τους είτε είναι ιδιωτικές είτε κρατικές. Το "καλά πληροφορημένο" λοιπόν και μάλιστα από τα μέσα ιστολόγιο ας ασχοληθεί με τους εθνικούς του ύμνους και ας σταματήσει να φοράει την κουκούλα του γερμανοτσολιά της κατοχής.Ειδικά όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν όλοι (?) απλήρωτοι για 4 μήνες.

Anonymous said...

up
- (με συντριπτική πλειοψηφία) 170 ατομα απο τα 830 περιπου.
- ("υπαίτιο") αν οχι οπως το λεει, κοσμιως θα μπορουσε καποιος να πει "εκδικητικος", μη διχνοντας τον απαιτουμενο σεβασμο στους υπαλληλους που μοχθουν για το 1/5 του μισθου καποιων.
- ("κουκούλα του γερμανοτσολιά")μπορει να ειναι αποψη σου οπως και αποψη του συγκεκριμενου ιστιοτοπου. Η διαφορα ομως ειναι πως η αποψη του εκφραζεται χωρις μασκες και κουκουλες οπως καποιον αλλων.
- ("παραμένουν όλοι (?) απληρωτοι") Ελα ντε?

Anonymous said...

αυτό το όλοι(;) καλό είναι να διερευνηθεί, γιατί σαν να παρέχουν αυξηθεί οι "πρόθυμοι" που κάθε απεργία και γενική συνέλευση τους ξυνιζει. Από που αραγε όλι αυτοί έχουν τόσα λεφτά και μερικοί ούτε ασφαλιστικά μέτρα δεν έχουν κάνει.