Wednesday, November 16, 2011

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου


Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου με πανό των εργαζομένων 
της 
Χ.Κ. Τεγόπουλος & της Φωτοεκδοτικής.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Χ.Κ. Τεγόπουλος & της Φωτοεκδοτικής καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν με το πανό μας στην πορεία του Πολυτεχνείου, δίνουμε ραντεβού στις 15.00 μμ μαζί με την εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ, έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ανταποκρινόμενοι και στην αντίστοιχη πρόσκληση της ΠΟΕΣΥ για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Πάνος Σώκος
Τάσος Μαμουνάς
Φώτης Παναγόπουλος




Το κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ:



Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο δημοσιογραφικός κόσμος, αποδεκατισμένος από μεγάλα κύματα απολύσεων, απελπισμένος από μειώσεις μισθών και συντάξεων και υπονομευμένος από διαβρωτικές θεσμικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις του, βρίσκεται από καιρό σε απεργιακή εγρήγορση, για απόκρουση των υπαγορευμένων από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Τρόικα κυβερνητικών αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών ρυθμίσεων.
Με αφορμή την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η ΠΟΕΣΥ διαδηλώνει και πάλι τη δέσμευσή της να συνεχίσει να συντονίζει τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις των Ενώσεων Συντακτών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, για υπεράσπιση των συνταγματικών εγγυήσεων και ρυθμίσεων υπέρ της αντικειμενικής πλουραλιστικής, πολυφωνικής και ανεξάρτητης Ενημέρωσης του λαού, με εγγυημένη και άθικτη την επαγγελματική υπόσταση και αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στον Τύπο, τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και το διαδίκτυο. 
Η ΠΟΕΣΥ, με πολλά θύματα στις γραμμές της από τις πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τα άλλα σωματεία του Τύπου της χώρας μας και τις δημοσιογραφικές Ομοσπονδίες της Ευρώπης, θα κορυφώσει τους αγώνες για υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δημόσιων ενημερωτικών φορέων Ενημέρωσης και όλων των εργαζομένων σε όλα τα έντυπα και ΜΜΕ, στην Ελλάδα και Βρυξέλλες.
Προς τιμήν του αγώνα του Πολυτεχνείου, η ΠΟΕΣΥ καλεί το δημοσιογραφικό κόσμο να πάρει μέρος στις πορείες διαμαρτυρίας στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

1 comment:

Anonymous said...

ΑΠΕΡΓΙΑ 48ωρη ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ

πάρθηκε απόφαση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,

το γράφει ο Μωυσής Λίτσης στη σελίδα του στο Facebook,

το ΔΣ της ένωσης τελειώνει μετά τις 4μμ, προφανώς μετά θα βγει στο σάιτ η επίσημη ανακοίνωση...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!