Wednesday, November 16, 2011

Η 48ωρη απεργία και τα ασφαλιστικά


Στην συνεδρίαση της Πέμπτης 17-11-2001 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να συζητηθεί  το αίτημα της συνέλευσης των εργαζομένων της Χ.Κ Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής  (02-11-2011) για 48ωρη απεργία με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τριών και πλέον μηνών (Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και ο Νοέμβριος μέχρι σήμερα τουλάχιστον) και να αποφασισθεί η ημερομηνία της απεργίας. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Τρίτης (15-11-2011) οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρέστησαν και ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ για τις εξελίξεις,  το θέμα της απεργίας δεν κατέστη δυνατό, να συζητηθεί επειδή η συνεδρίαση διεκόπη για  την Πέμπτη.
 Θυμίζουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ απο την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» για κήρυξη 48ωρης απεργίας ολων των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και το «ENET.GR».
 Στο μεταξύ:
 -Σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, εκδικάσθηκε στο ειρηνοδικείο Αθηνών  το πρώτο "κύμα" αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων που αφορούν στους μήνες  Αύγουστο - Σεπτέμβριο, ενώ στις 23 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το δεύτερο "κύμα" αιτήσεων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Οκτώβρης. Κατέθεσαν ως μάρτυρες από την μεριά των εργαζομένων ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ Γ. Μυλωνάς και ο εκπρόσωπος των συντακτών. Η Χ.Κ Τεγόπουλος παρέστη με δικηγόρους στη δίκη αλλά δεν κάλεσε δικούς της μάρτυρες. Αυτό θα γίνει, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, την ερχόμενη Τρίτη στο χώρο δουλειάς ενώπιον συμβολαιογράφου και παρουσία των δικηγόρων των δύο πλευρών.  Η απόφαση αναμένεται τον επόμενο μήνα.

4 comments:

Anonymous said...

Ας τολμήσει η Ένωση να μη βγάλει απεργία. Θα ψάξουμε τα πρακτικά για να δούμε ποιοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να ασχοληθούν πέντε λεπτά με το πρόβλημα μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας.

Γεωργία Μυλωνάκη said...

Να το κάνουμε αυτό, σωστά, ωστόσο θέλω να πω, για να μην κυνηγάμε ΚΑΙ φαντάσματα, όπως έκανα εγώ, ότι όπως με ενημέρωσε ο συνάδελφος και μέλος του ΔΣ Σταμάτης Νικολόπουλος: το θέμα της 48ης της "Ε" μπήκε στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο πρώτο στη λίστα ήταν το θέμα των ανέργων και εξαιτίας αυτού πήγαν πίσω και άλλα εξίσου με το δικό μας επείγοντα θέματα.

Για να μη βιαστείτε να πείτε ότι πάω να βγάλω λάδι την ΕΣΗΕΑ, της οποίας μέλος δεν είμαι ακόμη, τονίζω ότι το θέμα των ανέργων είναι τεράστιο και επί παραδείγματι θυμίζω ότι αν κάνουμε επίσχεση όσοι είναι ασφαλισμένοι του ΤΣΠΕΑΘ θα πρέπει "να διεκδικήσουν" από το ταμείο το επίδομα επίσχεσης, ενώ εγώ που είμαι ακόμη ΙΚΑ μπαίνω απευθείας στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ...

geomylo said...

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ καλεί τους συναδέλφους σε μαζική παρουσία στην πορεία για το Πολυτεχνείο.
Το πανό μας θα βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος μπροστά από το βιβλιοπωλείο Ιανός από τις 15.00.

το υπόλοιπο στο:
http://etovima.posterous.com/80375859

Εμείς εκπρόσωποι, καλούμε εμείς;;;

moisis said...

Απόφαση Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ πριν από λίγο. Απεργία στην Ελευθεροτυπία Δευτέρα-Τρίτη. Συνεχίζουμε αγωνιστικά μέχρι να πληρωθούμε.