Wednesday, November 2, 2011

Παρέμβαση στην ημερίδα της ΕΣΗΕΑ


Παρέμβαση κατά την πρώτη μέρα της διημερίδας της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα 31 Οκτώβρη, εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το πάνελ των ομιλητών. Το κοινό της εκδήλωσης χειροκρότησε θερμά τους εργαζόμενους απηχώντας την αγωνία που μαστίζει τον κλάδο και το αίτημα για συλλογικές κινητοποιήσεις και αγώνες. Η ανακοίνωση που ακολουθεί μοιράστηκε στους παρεβρισκόμενους και διαβάστηκε από το βήμα από τη συνάδελφο Αφροδίτη Πολίτη. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ;
Ολοι μιλάνε για την κρίση: Στην οικονομία, την εργασία, την Ελλάδα, τον κόσμο. Το ζητούμενο όμως δεν είναι μόνο πώς να ερμηνεύσουμε την κατάσταση, αλλά και πώς να την αλλάξουμε.
Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα ΜΜΕ, άνεργοι, απολυμένοι, απλήρωτοι, με πετσοκομμένους μισθούς και καταργημένες στην πράξη συμβάσεις, συχνά με μπλοκάκι ή χωρίς ασφάλιση, με «έναντι» ή χωρίς καθόλου μισθό, ζούμε την κρίση στο πετσί μας, καιρό τώρα, όλο και πιο σκληρά.
Θέλουμε να ακούσουμε, να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει. Αν  και φοβόμαστε πώς πολλά από όσα έχουν να μας πουν οι επιστήμονες, οι ρεπόρτερ και ειδικοί, τα έχουμε ήδη υποστεί ως πειραματόζωα στο Δόγμα Σοκ των Μνημονίων που εφαρμόζουν οι εργοδότες μας, η κυβέρνηση, η Τρόικα. Η σημερινή συζήτηση, ας γίνει η αφορμή για να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις.  Αυτό που θέλουμε να μάθουμε και να εφαρμόσουμε είναι το πώς να οργανώσουμε συλλογικά τις αντιστάσεις μας, ενάντια σε αυτή την ανελέητη επίθεση.  
Αρνούμαστε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης του καπιταλισμού.

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Δουλειές για να ζούμε και όχι για να φυτοζωούμε
Οχι στην Ανεργία, τις απολύσεις και την Εφεδρεία
Απλήρωτοι, απολυμένοι, «μπλοκάκια», εργαζόμενοι σε κρίση,
στα ΜΜΕ

1 comment:

Ντίνα Δασκαλοπούλου said...

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την πρωτοβουλία, ακόμα κι εγώ που διαφωνούσα εκ των υστέρων κατάλαβα γιατί ήταν σημαντικό να γίνει. Μια εικόνα είναι όντως χίλιες λέξεις. Αν και τώρα πια θα κυνηγάμε όχι μόνο τα δεδουλευμένα, αλλά και τις αποζημιώσεις μας