Wednesday, November 9, 2011

Ψήφισμα συμπαράστασης συνέλευσης μπλόκου Κερατέας

Ψήφισμα συμπαράστασης συνέλευσης μπλόκου Κερατέας 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας», που μάχονται για τα αυτονόητα: Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Δε μπορούμε να ξεχάσουμε πως με τους ανθρώπους της «Ελευθεροτυπίας» ήρθαμε κοντά και γίναμε ένα στους δρόμους. Εκεί που η αλήθεια είναι «γυμνή» και οι άνθρωποι αληθινοί.  Ήταν η μόνη απ’ τις μεγάλες εφημερίδες που στάθηκε τόσο κοντά μας στον αγώνα που δώσαμε επί 128 ημέρες, απέναντι σε ένα «κράτος» καταστολής και παρανομίας. Οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ της βρίσκονταν πάντα απέναντι από τις ασπίδες των ΜΑΤ και όχι πίσω, όπως συνάδελφοί τους από άλλα «μέσα ενημέρωσης». Μετέδιδαν τα γεγονότα όπως αυτά διαδραματίζονταν και όχι τις μυθοπλασίες που διοχετεύονταν από τους λεγόμενους «κυβερνητικούς κύκλους» και τους εκφραστές τους. Ταυτόχρονα, ερεύνησαν το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, προέβησαν σε αποκαλύψεις των συντελούμενων παρανομιών και το ανέδειξαν στη πραγματική του υπόσταση, όπως οφείλουν να πράξουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και ανεξάρτητα μέσα, που σέβονται το λειτούργημά τους. Τη στάση αυτή κράτησαν σε όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας και η στάση αυτή είναι που ενοχλεί όλους εκείνους που επιθυμούν μια ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Ίσως αυτός να είναι ο πιο σημαντικός λόγος που δημιουργούνται προσχώματα στο να μπορέσει η «Ελευθεροτυπία» να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Οι ανεξάρτητες φωνές πρέπει να παραμένουν «ελεύθερες». Η φίμωσή τους αποτελεί βαρύ πλήγμα για την δημοκρατία.


Εκφράζουμε μέσα από την καρδιά μας την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και τους ευχόμαστε γρήγορα να αποκατασταθεί η εις βάρος τους αδικία. Εμείς θα είμαστε δίπλα στους ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε.

Συνέλευση μπλόκου Κερατέας

Επιτροπή κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ 
στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας

1 comment:

Panos Sokos said...

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1351502

Το μπλόκο της Κερατέας ξαναζωντάνεψε!
από Λαυριώτης 23:48, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 19:57, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011)
θεματικές: Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σε πόλεμο με τους τραπεζίτες!

πρωτοβουλία μελών της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σήμερα το μεσημέρι όταν στο κάλεσμα τους για ανοιχτή συνέλευση στο Άπαρτο Κάστρο στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ, ανταποκρίθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, δημιουργόντας έτσι σε όλους μας την πεποίθηση, ότι μπορούμε να ξαναζήσουμε τις "μαγικές" στιγμές των 128 ημερών του νικηφόρου αγώνα μας.

Η ανοιχτή συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1) Επαναδραστηροποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και τακτικές συνεδριάσεις της ανοιχτής συνέλευσης πολιτών.

2) Κάλεσμα των συμπολιτών μας την ερχόμενη Κυριακή 13/11 στον ίδιο χώρο, με προτάσεις για τον τρόπο που θα δράσουμε την ημέρα της επετείου (11/12/2011) της εισβολής των ΜΑΤ στην περιοχή μας.

3) Δημιουργία και οργάνωση ενός μαζικού "μπλοκ" κατοίκων της περιοχής που θα συμμετάσχει αγωνιστικά στην πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα στις 17/11.

4) Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και απαίτηση από τον Δήμο Λαυρεωτικής να συνδράμει και να υποστηρίξει με νομικές διαδικασίες και με τις τεχνικές του υπηρεσίες, του συμπολίτες μας εκείνους που θα αρνηθούν η δεν θα μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι που μας επιβάλει η Κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ, όπως ήδη κάνει ο γειτονικός μας Δήμος Σαρωνικού και πολλοί άλλοι δήμοι στην χώρα.

5)Να συνταχθεί ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", στην μοναδική εφημερίδα που στήριξε με σθένος από την πρώτη στιγμή τον αγώνα μας και να δηλωθεί η απαίτησή μας στην συνέχιση της έκδοσής της.

6) Συμπαράσταση με κινητοποιήσεις στον διωκόμενο πειθαρχικά εκπαιδευτικό - συμπολίτη μας τον Κώστα Τουλγαρίδη.