Tuesday, November 15, 2011

Αύριο η εκδίκαση των ασφαλιστικών


Αύριο το πρωί εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν υποβάλει οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος για την προσωρινή επιδίκαση των δεδουλευμένων που τους οφείλονται.

Όσοι εργαζόμενοι μπορούν και θέλουν, να βρίσκονται στις 9.30 π.μ. στο Ειρηνοδικείο στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως 14, πίσω από το Εφετείο.

4 comments:

Xρ. Μεγας said...

Η ΕΣΗΕΑ κάνει πώς απεργεί και

η επιχείρηση ότι μας πληρώνει...





Αγαπητοί συνδελφοι!

Πέρασαν ανεκμετάλλευτες άλλες 10 ημέρες από την πρώτη απεργιακή μας αντίδραση -η οποία τάραξε τα ήσυχα νερά όσων προβάλλουν την εικόνα της δήθεν τακτοποιημένης εφημερίδας- και η ΕΣΗΕΑ ακόμη δεν έχει προσδιορίσει την ημερομηνία της νέα 48ωρης απεργίας την οποία, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Καίτοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο μέσο να αντιδράσουν στην κλοπή του ιδρώτα τους παρά μόνο την πλήρη στέρηση των εσόδων του εργοδότη. Αν και μόνο η απεργία είναι που πονάει τους μετόχους και τους στραπατσάρει το "ανεκτικό" και πλουραλιστικό προφίλ που έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους. Γιατί η αξιοπρέπειά μας, ταυτόχρονα με τις ανάγκες μας, επιβάλλουν την σταθερή διεκδίκηση του αυτονόητου.

Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση προσπαθεί να μας πείσει οτι εάν φύγουν οι μισοί ή, καλύτερα, εάν πέσει στο μισό το άμεσο μισθολογικό κόστος, η εφημερίδα θα βγαίνει (οικονομικά). Σε αυτό το (εφ)εύρημα στηρίζεται και το πλάνο με το δάνειο για τις δήθεν "εθελούσιες" απολύσεις άνω των 400 συναδέλφων.

Όμως:

-τέσσερις μήνες τώρα το μισθολογικό κόστος έχει πέσει κατά... 100%. Πού είναι άραγε τα χρήματα αυτά; Λογικά, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουμε ένα 15νθήμερο το μήνα; (Οχι οτι κατι τετοιο αρκεί, αλλά ουτε αυτά δεν μας "πιστώνουν" οι εξαγγελίες τους..."

-Το α' εξάμηνο φέτος τα έσοδα της "Ε" (ισολογισμός Αυγούστου) αναφερόταν σε 23 εκ. ευρώ. Ητοι, 4 εκ. ευρώ το μήνα. Με δεδομένο οτι τα "ανελαστικά" έξοδα είναι 1,5 εκ. ευρώ το μήνα, πού πήγαν τα υπόλοιπα λεφτά;

-Τί αξία έχουν οι συμμετοχές της "Ε" στην Mediatel. το Mega ή την Planatech, όταν μάλιστα αυτή η συμμετοχή συνοδεύεται -σε πολλές περιπτώσεις- από την τακτική ετήσια χρηματοδότηση από τα ματωμένα έσοδα της καθημαγμένης "Ε";

Συνάδελφοι!

Δεν χωράει αμφιβολία οτι η εφημερίδα κινείται στην γκρίζα ζώνη της αδιαφανούς διαχείρησης.

Για όλα αυτά η μόνη λύση είναι η πλήρης εφαρμογή του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης, η άσκηση αποτελεσματικής και συντονισμένης απεργιακής πίεσης για:

- την καταβολή ΟΛΩΝ των δεδουλευμένων αποδοχών

-την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων για την ανάπτυξη της εφημερίδας και όχι την συρρίκνωσή της και τον στραγγαλισμό των εργαζομένων

-την ενεργοποίηση της τριμερούς στο υπουργείο Εργασίας (η οποία μπορεί να αποκαλύψει κρυφές χρηματοδοτικές ροές).

Μεχρι πότε η ΕΣΗΕΑ θα κάνει πως απεργεί και η επιχείρηση ότι δήθεν μας πληρώνει;



Χρήστος Μέγας


Υ.Γ. Είναι συμπτωματικό άραγε οτι οι φήμες θέλουν την καταβολή στους εργαζομένους ενός... πουρμπουάρ την Πέμπτη;

Μήπως οι δικηγόροι της επιχείρησης δηλώσουν αύριο Τετάρτη στο δικαστήριο (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) οτι "τα δεδουλευμένα καταβλήθηκαν...";

Anonymous said...

Χρήστο Μέγα να διευκρινίσω οτι στην γενικη συνελευση κατα την διαδικασια της ψηφοφοριας η 48ωρη απεργια αποφασιστηκε να ειναι ανοιχτη προς αποφυγης ενος ενδεχομενου lock out. Αμεση ηταν η 24ωρη απεργια οπου και επιτυχως πραγματοποιηθηκε. Ο ιδιος ο εκπροσωπος στον παρον ιστιοτοπο το αναφερει σε παλαιοτερο κειμενο το οποιο εχει εκτυπωθει και αποθηκευτει ψηφιακα για τυχον αλαγες. Τα υπολοιπα λεγομενα του κειμενου σου με βρισκουν να συμφωνω στο απολυτο με μοναδικο ερωτημα, γιατι πολλοι οι οποιοι γκρινιαζουν λεγοντας τα ιδια και τα ιδια σε καθε συνελευση δεν κανουν χρηση του δικαιωματος της επισχεσης εργασιας???

Ευχαριστω

Αυγή Μ. Πλατσή said...

Και επειδή αυτά που λέει ο συνάδελφος είναι έτσι ακριβώς, να κάνουμε επιτέλους γενική συνέλευση; Μήπως σήμερα -- διότι κάθε μέρα που περνάει είναι μια μέρα επί πλέον απλήρωτης δουλειάς;;;

Anonymous said...

Οι δικηγόροι των σωματείων, ή έστω της ΕΣΗΕΑ -αφού τελικά τα άλλα δύο σωματεία διαχώρισαν τη θέση τους- συνεργάζονται με τον κ. Παλαιολόγο στον οποίο οι συντάκτες συν-αναθέσαμε την υπόθεσή μας; Άκουσα ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί του, έχουν τέτοιο δικαίωμα αφού εμείς επιλέξαμε να μας εκπροσωπήσει και αυτός ο συνάδελφός τους;;; Επίσης αληθεύει αυτό που έμαθα ότι η Σαλαβράκου έφτασε στα δικαστήρια αφού είχε ήδη ξεκινήσει να δικάζεται η υπόθεση και ότι τον Σώκο τον ενημέρωσαν μόλις σήμερα το πρωί ότι θα καταθέσει ως μάρτυρας χωρίς να ορκιστεί; Συνεννοούνται μεταξύ τους ή μας δουλεύουν; Επίσης αληθεύει ότι η Χ.Κ. μέσω των δικηγόρων δεν έφερε μάρτυρα δικό της και ότι θα κάνει αύριο κατάθεση ενώπιον συμβολαιογράφου; Τί σημαίνει αυτό για μας Πάνο;;;; Κάνε μια ενημέρωση!!!