Wednesday, September 28, 2011

Στα 8 εκατ. το δάνειο - τα τρία στη μισθοδοσία - σε εκκρεμότητα τα δεδουλευμένα - όχι τώρα απεργία

Με ψήφους 112  έναντι 74 η συνέλευση των εργαζομένων στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και τη Φωτοεκδοτική απέρριψε πρόταση για απεργία τις αμέσως επόμενες ημέρες που θα είχε ως αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται από τις 15 Ιουλίου. Η συνέλευση αποφάσισε, μετά την επίσημη και οριστική έγκριση του δανείου από την τράπεζα και τις οριστικές ανακοινώσεις της διοίκησης, να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να επανέλθει στο θέμα των κινητοποιήσεων.

Η συνέλευση κράτησε περίπου 3 ώρες, υπήρξε ένταση και ζωηρή αντιπαράθεση, ωστόσο εκφράσθηκαν τελικά όλες οι απόψεις. Πριν ξεκινήσει η συνέλευση των εργαζομένων ο γενικός διευθυντής Αντώνης Πολυκανδριώτης ανακοίνωσε ότι:

1. Το δάνειο θα ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ, ωστόσο η τυπική έγκριση εκκρεμεί και αναμένεται να δοθεί την Παρασκευή.

2. Από αυτά τα χρήματα η διοίκηση σχεδιάζει να δώσει τα 3 εκατομμύρια στη μισθοδοσία και τα 5 στις αποζημιώσεις όσων αποχωρήσουν συναινετικά ή απολυθούν.

3. Αυτά τα τρία εκατομμύρια θα δοθούν τμηματικά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο. Στις αρχές Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι πρώτες 500.000 και εντός του μήνα άλλες 500.000, συνολικά ένα εκατομμύριο. Με ανάλογο τρόπο και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δήλωσε ότι θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα δύο εκατομμύρια στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

4. Η καταβολή θα  αποπληρώσει μέρος των δεδουλευμένων, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς στο τέλος του Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι θα παραμένουν απλήρωτοι τουλάχιστον τρεις μήνες. Αυτοί οι μήνες κατά τον κ. Πολυκανδριώτη θα αποπληρωθούν  στους πρώτους μήνες του 2012, με νέο τραπεζικό δάνειο που θα ζητήσει  η διοίκηση. Επί της ουσίας η εξόφληση των δεδουλευμένων  εξακολουθεί να είναι στον αέρα και παραμένει το βασικό ζητούμενο...

5. Αόριστες ήταν και οι ανακοινώσεις του κ.Πολυκανδριώτη όσον αφορά στο τι περιλαμβάνει το λεγόμενο "σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης". Είπε ότι έχει υπολογίσει πως πρέπει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος κατά 50%, αλλά απέφυγε να εξηγήσει σε πόσες θέσεις εργαζόμενων αντιστοιχεί αυτό το ποσοστό. Δεν άνοιξε τα χαρτιά του επίσης για το ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης της Χ.Κ που δήλωσε πως υπάρχει.

6. Είπε ότι επιθυμία της διοίκησης είναι η μείωση του προσωπικού να γίνει με συναινετικό τρόπο, αλλά δεν εξήγησε τι θα συμβεί αν η "συναινετική μέθοδος" αποβεί άκαρπη. Ξεκαθάρισε πάντως ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους σε αυτό το ποσοστό (50%) θα πρέπει να γίνει και ότι αυτό συνιστά προϋπόθεση "για να πετύχει το πρόγραμμα" (σ.σ. αυτό σημαίνει ότι αν δεν πετύχει η συναίνεση θα γίνουν ομαδικές απολύσεις). Για το ποιοι θα φύγουν πάντως παρέπεμψε στους διευθυντές, χωρίς να διευκρινίσει και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αναφορικά με τους  συνταξιούχους.

7. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει και παράλληλο σχέδιο μείωσης μισθών το αρνήθηκε, ενώ δήλωσε ότι οι μισθοί που υπερβαίνουν κατά πολύ τη συλλογική σύμβαση δεν είναι πολλοί.

8. Αόριστες ήταν και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σχετικά με τα κίνητρα αποχώρησης. Δεν τα προσδιόρισε, αλλά είπε ότι θα είναι περιορισμένα. Οι αποζημιώσεις δήλωσε ότι θα δοθούν, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα ακούσει τις προτάσεις των εργαζόμενων για τον αριθμό των δόσεων... Απέκλεισε πάντως κατηγορηματικά να εξοφλήσει τις αποζημιώσεις μια κι έξω ή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

9. Δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στο πως θα ξεπερασθεί ο περιορισμός για συγκεκριμένο όριο απολύσεων ανά μήνα (στην περίπτωσή μας είναι περίπου 30), είπε ωστόσο ότι η συναινετική αποχώρηση ακριβώς αυτό το νόημα έχει, ότι δηλαδή ο "συναινετικά απολυμένος" δεν θα κάνει προσφυγή και αυτό θα κληθεί να το υπογράψει. (σ.σ  Σε κάθε περίπτωση συνάδελφοι, ακόμα και οι λεγόμενες "συναινετικές αποχωρήσεις" δεν είναι παραιτήσεις, είναι απολύσεις,  γίνεται δηλαδή καταγγελία σύμβασης και ο εργαζόμενος έχει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από μια απόλυση, όπως είναι π.χ η ένταξη στο ταμείο ανεργίας).

10. Μέχρι στιγμής (Αύγουστος - Σεπτέμβριος) έχουν αποχωρήσει περίπου 30 εργαζόμενοι με αποζημίωση, παρά την απόφαση της συνέλευσης να παγώσει αυτή η διαδικασία έως ότου ανακοινωθεί επίσημα σχετικό σχέδιο.

11. Απαντώντας σε ερώτηση εργαζόμενου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη ένταξης στο μισθολόγιο των συναδέλφων που αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (κυρίως στο enet.gr).

12. Αναφορικά με τα ασφαλιστικά μέτρα -η διαδικασία συλλογής των αιτήσεων συνεχίζεται- έγινε ενημέρωση ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 180 αιτήσεις σε σύνολο περίπου 800 εργαζομένων.

23 comments:

Γεωργία Μυλωνάκη said...

Κόσμος "αγγελικά" πλασμένος συνάδελφοι... Προς ενημέρωση όλων παραπέμπω από κάτω σε λινκ στο site του ΟΑΕΔ όπου βρήκα ανακοίνωση αναφορικά με τα επιδόματα ανεργίας, όπως ισχύουν από 1/7/11. Το μηνιαίο επίδομα ανεργίας (αν επιδοτείσαι για πρώτη φορά) αγγίζει το εξωφρενικό (!) ποσό των 461,50 ευρώ και έχει διάρκεια 1 έτους αν έχεις κλείσει 14μηνο συνεχούς απασχόλησης. (Προσπάθησα να εισάγω όλη την ανακοίνωση, αλλά η επιτρεπόμενη έκταση των σχολίων είναι περιορισμένη, βρείτε την εδώ: http://www.oaed.gr/Pages/SN_84.pg).

Εύη Μυλωνάκη said...

Φίλοι εργαζόμενοι,
σας ενημερώνω ότι το καλοκαίρι πέρασε διάταξη σχετικά με το επίδομα ανεργίας που μέσα στη γενική λαίλαπα υποθέτω δεν την έχουν μάθει όλοι.
Σύμφωνα με αυτήν για πρώτη φορά ορίζεται ως ανώτατο χρονικό διάστημα επιδότησης οι 450 ημέρες εντός μιας πενταετίας (και 400 μετά το 2014), ακόμη και αν ο εργαζόμενος συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για δεύτερη επιδότηση (δηλ. αφού εργάστηκε και απολύθηκε ξανά). Σύμφωνα με τη διάταξη-έκτρωμα μπορεί να έχει τις προϋποθέσεις, αλλά να έχει εξαντλήσει το διαθέσιμο “κουμπαρά” ημερομισθίων, οπότε, το Κράτος μας λυπάται πολύ αλλά...

Εννοείται οι σχετικές κρατήσεις στο μισθό θα συνεχίσουν να γίνονται.

Ακολουθεί αυτούσια η διάταξη:

Ν. 3986/2011
Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 (ΦΕΚ Α' 152/1-7-2011)

Αρθρο 39

Προϋποθέσεις επιδότησης και οικονομική ενίσχυση ανέργων
1. Στο άρθρο 6 του ν. 1545/1985 (A' 91) προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:
«8. Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450). Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων. Από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400).»

2. Η παρ. 5 του άρθρου 19 του ν.δ. 2961/1954 (Α' 197), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«5. Λόγω των εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων παρέχεται κάθε χρόνο στους επιδοτούμενους ανέργους οικονομική ενίσχυση ως εξής:
α. Για τις εορτές του Πάσχα ίση με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας, εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει διάρκεια επιδότησης μικρότερη από αυτήν που καθορίζεται πιο πάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.
β. Για τις εορτές των Χριστουγέννων ίση με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει διάρκεια επιδότησης μικρότερη από αυτήν που καθορίζεται πιο πάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.»

3. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων της παραγράφου 2 ορίζεται η 1.7.2012.

Anonymous said...

Ωραία μαντάτα! Να τρέξουμε λοιπόν συνάδελφοι να υλοποιήσουμε την πρόταση του Ζιώτη!! Να γίνουμε "άνεργοι-μέτοχοι" της Χ.Κ. θά ναι παγκόσμια πρώτη, θα μαζέψουμε και φράγκα μπαίνοντας στο γκίνες!!!!! Εύγε!

Anonymous said...

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τον τζίρο της επιχείρησης τους τελευταίους δυόμιση μήνες. Διότι ναι μεν δεν πληρώνει αλλά εισπράττει από διαφημίσεις και πωλήσεις. Αυτά πόσα είναι;

Α.Γ.

Ακρίβος Κώστας (κλητήρας), Μυλωνάκη Γεωργία (δημοσιογράφος) said...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ


Μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων στο Νέο Κόσμο αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλει τις συμπεριφορές ορισμένων συναδέλφων κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση (ΓΣ) τις οποίες θεωρεί αχαρακτήριστες, ντροπιαστικές και θέλει να διευκρινήσει ότι σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται εδώ.

“Είναι εντυπωσιοθυρικό να ισχυρίζεται κανείς ότι αποχωρεί εθελουσίως λόγω του κόστους μεταφοράς από το σπίτι στο χώρο εργασίας και αντίστροφα”

Ο συνάδελφος δημοσιογράφος που εξέφρασε και επέμεινε στην παραπάνω άποψη κατά τη διάρκεια της ΓΣ αγνοεί στοιχειώδη πράγματα για τον τρόπο ζωής, τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις πολλών εργαζομένων -και ιδιαίτερα εκείνων στο πιεστήριο, στο Κορωπί- οι οποίοι αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά 60 και 70 χλμ για να μεταβούν και να επιστρέψουν από το εργοστάσιο, γεγονός που με την άνοδο των τιμών στα καύσιμα εκτινάσσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό σε δυσθεώρατα ύψη για το μέσο εργαζόμενο, συνυπολογιζόμενο με τη γενικότερη άνοδο του κόστους ζωής. Ο εν λόγω συνάδελφος όφειλε εν μέσω μιας τόσο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για το σύνολο των εργαζομένων στη Χ.Κ. Τεγόπουλος να βουτήξει στο μυαλό του τη γλώσσα του προτού ανοίξει το στόμα του και εκστομίσει την παραπάνω κουβέντα τόσο αβασάνιστα και μάλιστα να συνεχίσει να επιμένει σ' αυτήν ενώ τόσοι αντέδρασαν στην αστόχαστη αυτή ενέργειά του. Εμείς, ζητάμε συγγνώμη εκ μέρους του.

“Δεν μας άρεσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, σηκωνόμαστε και φεύγουμε”

Δεύτερον. Παρατηρήθηκε με το πέρας της ανακοίνωσης του αρνητικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση πλήθος συναδέλφων να σηκώνεται και να αποχωρεί ομαδικά από τον 6ο όροφο. Μπορούμε εν μέρει να κατανοήσουμε την εν θερμώ αυτή κίνηση πολλών συναδέλφων οι οποίοι έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση και αντιμετωπίζουν πληθώρα οικονομικών προβλημάτων αυτή την περίοδο και αυτό σίγουρα δεν οδηγεί πάντα στον πιο ψύχραιμο τρόπο αντίδρασης. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει στην περίπτωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων. Οι εκλεγμένοι από τους εργαζόμενους συνδικαλιστές όφειλαν -δίνοντας και στους υπόλοιπους το παράδειγμα της ανοχής στην αντίθετη άποψη και της επιμονής στην οδό της συνεννόησης και της κατά το δυνατό κοινής δράσης- να παραμείνουν στο χώρο της συνέλευσης και όχι να δώσουν το σάλπισμα της αποχώρησης. Ειδικά από αυτούς προσδοκούμε να έχουν την υπομονή, την ετοιμότητα και τη σοβαρότητα να ανοίξουν το δρόμο της συνεννόησης μεταξύ των εργαζομένων ώστε αυτοί να μπορέσουν να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο αντίστασης στα όποια αντεργατικά μέτρα της διοίκησης και όχι να προκαλούν ή να συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος διχόνοιας και αντιθετικών συμφερόντων ανάμεσα στους εργαζόμενους. Η γραμμή “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας” δεν μας εκφράζει και δεν την υϊοθετούμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εν λόγω ενέργεια ήταν μια αστόχαστη αβλεψία λόγω της πόλωσης και της έντασης που επικράτησε στη ΓΣ αλλά και της συνδικαλιστικής απειρίας των νεοεκλεγμένων σε αυτές τις θέσεις συναδέλφων. Περιμένουμε απ' αυτούς ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ακρίβος Κώστας (κλητήρας)
Μυλωνάκη Γεωργία (δημοσιογράφος)

Anonymous said...

Στη σημερινή Ελευθεροτυπία υπάρχει άρθρο της Κύρας Αδάμ με τίτλο: : "Οποιος και όσο αντέξει". Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή!

Anonymous said...

Σε περίπτωση ενοχλήσεων από τράπεζες και άλλα ευαγή ιδρύματα για ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούμε να δίνουμε το τηλέφωνο του οικονομικού διευθυντή για να τους ενημερώνει σχετικά; Γιατί εγώ αδυνατώ να τους τα πω αυτά που ακούσαμε.

Γεωργία Μυλωνάκη said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Αν εκτιμούμε ότι όσα είπε ο κ. Πολυκανδριώτης είναι ωραία και καλά..., ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει, μήπως να καταθέσουμε τα όπλα και να πούμε ούτε απεργίες, ούτε τίποτα, αναμονή μέχρι το Γενάρη και αν υπάρξει νέο δάνειο βλέπουμε, αν όχι καληνύχτα και καλή τύχη... Λίγο προβοκατόρικο το σχόλιο μου αλλά ή θα ξυπνήσουμε και θα δώσουμε μάχη για την αξιοπρέπεια μας-αν εμείς πάρουμε στο σπίτι εργάτη και τον αφήσουμε απλήρωτο θα έλθει την άλλη μέρα το ΙΚΑ και θα μοιράζει πρόστιμα-ή θα σπάμε το κεφάλι να βρούμε αν η επιχείρηση έχει λεφτά, αν η ιδιοκτησία έχει κανά λογαριασμό, αν...αν...αν...και κάθε μέρα θα πασχίζουμε όχι μόνο να πληρώσουμε ΔΕΗ, νοίκι, σουπερμάρκετ ή φροντιστήριο για τα παιδιά, αλλά επιπλέον και πως θα έρθουμε με δικά μας έξοδα να δουλέψουμε σε μιά εφημερίδα που δεν πληρώνει.. Wake Up και ας μην είναι τόσο εύκολο

Ντίνα Δασκαλοπούλου said...

Καλησπέρα σε όλους.

Ως προς τις προτάσεις που κατέθεσε η Γεωργία,

1. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΟΡΚΩΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

είναι αυτονόητο πως χρειαζόμαστε νομική ομάδα και έχουμε ήδη αργήσει. Στην Ελευθεροτυπία είμαστε πολλοί εργαζόμενοι, πολλών ταχυτήτων και με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Επειδή δε από μέλη της Επιτροπής εκφράζεται σκεπτικισμός ως προς το κόστος, θέλω να σημειώσω πως το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, εφόσον οι εργατολόγοι πληρώνονται όταν ο εργαζόμενος έχει πάρει τα χρήματά του από την εταιρεία. Όπως θεωρώ απαραίτητο και το να μπει ορκωτός λογιστής στην εταιρεία - ο δικηγόρος χτες στη συνέλευση μας απάντηση και πως χρήσιμο θα είναι και εφικτό. Τέλος, ως προς την οικονομική αλληλεγγύη, να θυμίσω πως όλα αυτά τα χρόνια πληρώνουμε εισφορές στα σωματεία ΚΑΙ για το ταμείο αλληλεγγύης. Κι επίσης να θυμίσω πως η ΕΣΗΕΑ στον απολογισμό χρήσης 2010 καταγράφει τα έξοδα που θα σας αναφέρω παρακάτω. Τώρα που απέκτησε επιτέλους Αριστερό προεδρείο, είμαι σίγουρη πως οι συνάδελφοι θα αξιολογήσουν διαφορετικά τις ανάγκες του κλάδου και θα καλύψουν τα σωματεία μας και τα έξοδα της νομικής μας εκπροσώπησης και τα έξοδα για ορκωτό λογιστή και ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΡΗΣΗΣ 2010 ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Έξοδα Στάθμευσης ιχ μελών ΔΣ-ΠΣ 12.061,73 ΕΥΡΩ

Έξοδα κυλικείου 48.217,04 ΕΥΡΩ

Έξοδα ταξιδιών μελών ΔΣ 25.503,62 ΕΥΡΩ

Αποζημίωση ταξιδιών μελών ΔΣ 16.968,00 ΕΥΡΩ

Έξοδα Κινήσεως μεταφορικών μέσων 9.670,49 ΕΥΡΩ


2. Όπως πρότεινα και στην προτελευταία μας συνέλευση, πιστεύω ότι είναι λάθος από την πλευρά μας ως εργαζόμενοι να αποδεχόμαστε τις μαζικές απολύσεις ως "το μόνο μέσο διάσωσης της επιχείρησης". Κι άλλο τόσο λάθος είναι να εξαντλούμε την παρέμβασή μας σε συνθηματολογίες τύπου "κάτω τα χέρια από τις θέσεις εργασίας". Πιστεύω ότι αν θέλουμε να παλέψουμε το Μνημόνιο που πάνε να μας επιβάλλουν πρέπει να καταθέσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Εντελώς ενδεικτικά, προτείνω

Α. όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, από τους οδηγούς μέχρι τους γενικούς διευθυντές, να περιορίσουν τις αμοιβές τους σε όσα προβλέπει η συλλογική σύμβαση.

Β. όσοι συνταξιούχοι συνάδελφοι εργάζονται στην εφημερίδα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αζημίως και γνωρίζω πως υπάρχει τουλάχιστον ένας συνάδελφος που το κάνει ήδη αυτό.

3. Σε όλη αυτή την κρίση έχουμε εντελώς αφήσει απέξω τους αναγνώστες της εφημερίδας. Εγώ πιστεύω βαθιά πως οι αναγνώστες θα στήριζαν μια καμπάνια αλληλεγγύης προς την Ελευθεροτυπία. Ή ότι θα δέχονταν να καταβάλλουν ένα μικρό τίμημα για το σάιτ, αν γνώριζαν πως διαφορετικά η εφημερίδα τους θα σιωπήσει. Άλλωστε αυτό που έχει απομείνει στην εφημερίδα είναι η εταιρική της φήμη, η αντιμνημονιακή στάση της. Πως θα πουλάει η Ε φύλλα ως αντιμνημονιακή φωνή, αν έχει εφαρμόσει το σκληρότερο μνημόνιο στην Ιστορία του Τύπου;

Ντίνα Δασκαλοπούλου
Δημοσιογράφος
www.daskalopoulou.gr
+30 69 74 73 33 23

Αυγή Μ. Πλατσή said...

Συνάδελφοι,

1. Οι προτάσεις για εργατολόγο και για ορκωτό λογιστή που να δουλέψουν για μας, ελέγχοντας τα βιβλία της εταιρείας και προτείνοντάς μας νομικές διεξόδους σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους των σωματείων μας, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη.
Αυτοί μπορούν κάλλιστα να πληρωθούν από τα ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ των σωματείων μας! (Το ίδιο, φυσικά, θα πρέπει να ισχύσει και για όλα τα "μαγαζιά" που έχουν ανάλογο πρόβλημα μ' εμάς, εφόσον το ζητήσουν -- διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ...)

2. Για τη βελτίωση της επιτροπής εργαζομένων που πλαισιώνει τους εκπροσώπους μας συμφωνώ με την πρόταση της Γεωργίας Μυλωνάκη έτσι όπως τη διατυπώνει.

3. Σχέδιο εκ μέρους μας για την επιβίωση και ανάπτυξη των εντύπων; Αν έχουμε στο νου μας την έκδοση μιας εφημερίδας με δικά μας μέσα... ασφαλώς, ναι!
Αλλά όσο τα έντυπα ανήκουν στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ είναι δικό της θέμα το πώς θα βγει από το τέλμα που η ίδια δημιούργησε και έριξε κι εμάς (ή, μάλλον, έριξε εμάς και μόνο)! Δεν την οδηγήσαμε ΕΜΕΙΣ στην υπερχρέωση και στα δάνεια... Ούτε την υποχρεώσαμε να προσλάβει τόσους όσοι σήμερα θεωρούμαστε ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ!

(Ας μην είμαστε εμείς αυτοί που θα ξεκινήσουν τον κανιβαλισμό μεταξύ μας, ψάχνοντας για υψηλόμισθους ή για συνταξιούχους ή για μάγισσες που πρέπει να φύγουν... Αλίμονό μας!)

Άρα, καλύτερα να κάνουμε σχέδια για το πώς θα τρίξουμε περισσότερο τα δόντια στην επιχείρηση της οποίας γίναμε δανειστές χωρίς τη θέλησή μας (και μόνο η απειλή μιας 24ωρης απεργίας είδαμε ότι οδηγεί τον γενικό διευθυντή στη Γ.Σ. ακόμα και χωρίς... 100% δάνειο και αναπτυξιακό πλάνο)!!!

4. Κάποτε, επιτέλους, πρέπει η Γενική Συνέλευση να αποφασίσει αν θα δέχεται ή όχι τα διευθυντικά στελέχη τής επιχείρησης ως μέλη της ή όχι -- και δη με δικαίωμα πρότασης επί ψήφω. Θεωρώ ότι το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ κάτι λέει ΚΑΙ επ' αυτού!
-- Αυτό και μόνο για να λυθεί και η απορία όσων δεν κατάλαβαν γιατί κάποιοι έφυγαν μετά την ψηφοφορία για την απεργία. (ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ.)

5. Να διοργανώσουμε μια εκδήλωση που θα γνωστοποιεί ΓΕΝΙΚΑ το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στον Τύπο, ΝΑΙ. Τέτοια που να ξαναθυμίσει στο αναγνωστικό κοινό ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ όσοι απασχολούνται στον Τύπο ΑΛΗΤΕΣ & ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.
Π.χ., μια ΣΥΝΑΥΛΙΑ με σχήματα που θα έρθουν δωρεάν, ως αλληλέγγυα -- η οποία καλό θα είναι να συνδιοργανωθεί με όσα από τα υπόλοιπα προβληματικά ΜΜΕ θέλουν να συμμετάσχουν. Και αν θέλουμε να υπάρξουν έσοδα, αυτό κανονίζεται με διάφορους τρόπους. (Έχω προτάσεις, αλλά δεν τρώω χώρο προτού να υιοθετηθεί η σκέψη μου.)

- ΟΧΙ, όμως, να ζητήσουμε από τους αναγνώστες να πληρώνουν για να μπουν στο σάιτ! (Όχι να προτείνουμε, δηλαδή, ΕΜΕΙΣ να ανοίξει ο δρόμος που οι ιδιοκτήτες ξέρουμε ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ πληρωμή για να διαβάζει το κοινό τα σάιτ τους -- εν όψει της σταδιακής κατάργησης των εντύπων!)
- Ούτε μπορούμε να ζητήσουμε από το Ταμείο Αλληλεγγύης των σωματείων μας κάλυψη -- εκτός και αν αυτό ισχύσει για ΟΛΑ τα ΜΜΕ που περνούν το ίδιο ζόρι μ' εμάς (π.χ., ΦΙΛΑΘΛΟ, ALTER... και όλους όσοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από έναν μήνα).

6. Δεν είναι μόνο τα λεφτά μας εγκλωβισμένα στα κτήρια της Μίνωος και του πιεστηρίου. Είμαστε κι εμείς οι ίδιοι -- κι όχι μονάχα ως εργαζόμενοι ευσυνείδητοι, ως υπεύθυνοι επαγγελματίες, αλλά και ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, επειδή ακριβώς μέχρι τώρα προσφέρουμε τη δουλειά μας χωρίς ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στην ποιότητά της ανεξάρτητα από την πολύμηνη καθυστέρηση των δεδουλευμένων μας!
Άρα, εκβιασμοί του επιπέδου «φύγετε όσο το δυνατόν περισσότεροι οικειοθελώς για να σωθούν όσοι θα μείνουν» δεν προσβάλλουν μονάχα τη νοημοσύνη μας -- προσβάλλουν εξίσου και αυτήν την αξιοπρέπειά μας!!!
Γι' αυτήν την αξιοπρέπεια -- και για τη δουλειά μας ας ενδιαφερθούμε, επιτέλους! Το κύριο όπλο μας (το παντοτινό όπλο των εργαζομένων) είναι η απεργία. Αυτή, εφόσον διοργανωθεί και κλιμακωθεί έτσι που να θίξει την τσέπη της εταιρείας, είναι η μόνη που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην ικανοποίηση των απαιτήσεών μας.

Γεωργία Μυλωνάκη said...

Αυγή συμφωνώ σε όλες τις παρατηρήσεις που έκανες σχετικά με όσα είχα προτείνει εγώ και θα τα ανασκευάσω σχετικά για τη συνέλευση. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Γεωργία Μυλωνάκη said...

Ντίνα, το ίδιο και για σένα. Άντε συνάδελφοι ας ανοίξει από 'δω η συζήτηση. Μπορείτε και ανώνυμα να καταθέσετε απόψεις στο κάτω-κάτω. Όλοι έχουν σκέψεις, ας τις μοιραστούμε ανοιχτά επιτέλους

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Άρχισε η σφαγή στο ΔΟΛ!
Συνάδελφοι,
Οι υποτιθέμενες "ήπιες" αποχωρήσεις τέλειωσαν.
Άρχισε ήδη η σφαγή!
Προφανώς θα συνεχίσει μέσα στη μέρα και για το Βήμα υποθέτω όταν κλείσει το κυριακάτικο, όπως το έκαναν τις άλλες φορές.
Τάσος Αναστασιάδης

Anonymous said...

Απαίτηση για κλιμάκωση

Παράσταση κατά την ώρα έναρξης-προσέλευσης του διασωματειακού των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ, αύριο Δευτέρα στις 4.30μμ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, θα πραγματοποιήσουν εργαζόμενοι (και απολυμένοι) ζητώντας από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, άμεσες αντιδράσεις μπροστά και στις πρόσφατες εξελίξεις (νέες απολύσεις σε ΔΟΛ, Πήγασο, Sportday, Αγγελιοφόρο), αλλά και στο ήδη υπάρχον επιβαρυμένο τοπίο (εφεδρείες σε ΑΠΕ, ΕΡΤ, απληρωσιά στην Ελευθεροτυπία και σε πολλά άλλα ΜΜΕ, κλπ).

Καλούνται όσοι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος, απαιτώντας κλιμάκωση, αλλά και στηρίζοντας έτσι την όποια απόφαση ληφθεί στην κατεύθυνση αυτή.

Αυγή Μ. Πλατσή said...

Αντιγράφω από τις ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ:
http://www.paron.gr/typologies/?p=12001

«Για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα δεν δημοσιεύτηκε η στήλη “Τετράδιο” στη σαββατιάτικη “Ελευθεροτυπία”. Οι εργαζόμενοι παραμένουν και απλήρωτοι και λογοκριμένοι».

Για ποια συζήτηση, λοιπόν, μιλάμε σ' αυτό το σημείο που φτάσαμε, συνάδελφοι; Είχαμε αυτήν την πολυτέλεια ένα-δυο χρόνια πριν και δεν την αξιοποιήσαμε! Εδώ πρόκειται για οργανωμένη μνημονιακή σφαγή -- που στο δικό μας μαγαζί απλώς γίνεται με «εναλλακτικό» τρόπο! Δε θα μοιραστούμε τώρα πια σκέψεις, αλλά αποφασισμένο αγώνα για τη ζωή μας.

Και επιμένω ότι το πιο απλό μέσο (ΜΑΖΙ, αλλά και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τις επιβεβλημένες νομικές διαδικασίες) είναι μια 24ωρη απεργία με μαζική συμμετοχή. Μια απεργία που, χωρίς να αφαιρεί από μας τίποτα, τους εκδότες είναι γνωστό πως τους «στοιχίζει»!

Όταν προχτές στον ΔΟΛ οι συνταξιούχοι που «έφυγαν» συναινετικά πήραν αποζημιώσεις και συνεχίζουν να δουλεύουν με μπλοκάκι εκεί, ενώ οι υπόλοιποι απολυμένοι ζούσαν αποκλειστικά και μόνο απ' αυτήν τη δουλειά, οι αντιδράσεις μας εξακολουθούν να είναι χλιαρές, ήπιες ή ανύπαρκτες; Τη στιγμή, μάλιστα, που ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ ενημερώνει τον κόσμο εκεί πως τη Δευτέρα (αύριο) θα συζητηθεί το «θέμα των μισθών τους»;

Ναρκωμένοι είμαστε ή έχουμε τόσες πολλές καβάτζες; (Ζητάω ξανά συνέλευση τη Δευτέρα επειγόντως!)

Anonymous said...

αγώνας. μόνο εμ αγώνα θα υπάρξουν αποτελέσματα

Ευαγγελία Φραντζόγλου said...

Συμφωνώ και αναδημοσιεύω από http://katalipsiesiea.blogspot.com/
"...Οι 112 ψήφοι ενάντια στην απεργία, ή έστω στην απεργία τώρα, δεν ξενίζουν σε μια επιχείρηση που μόλις πριν λίγους μήνες είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία το σπάσιμο της γενικής απεργίας των δημοσιογράφων, επειδή «εμείς δεν έχουμε πρόβλημα». Το πόσο απροβλημάτιστα προβληματικοί είμαστε φάνηκε τώρα, που είμαστε δυόμιση μήνες απλήρωτοι και όπως ρητά μας έχει ανακοινωθεί θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος με έναντι και θα απολυόμαστε ομαδικά – συναινετικά. Παρ’ όλα αυτά έστω και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι διστάζουν όχι μόνο να αντιδράσουν με το τελευταίο συνδικαλιστικό όπλο που ακόμα έχουν – την απεργία – αλλά ακόμα και να κάνουν χρήση των στοιχειωδών νομικών τους δικαιωμάτων: Μόλις 180 σε σύνολο 800 περίπου εργαζομένων κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Εστω κι αυτό το ανώδυνο μικρό βήμα, που στο κάτω-κάτω τους κατοχυρώνει νομικά, οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν το έκαναν.

Πολλοί είναι οι χαρακτηρισμοί που έρχονται στο μυαλό, και καλό είναι να αποφεύγονται σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, όπως και οι εν θερμώ αντιδράσεις. Η πρώτη σύγκριση όμως που αυθόρμητα γίνεται είναι ότι το σώμα των εργαζομένων σε αυτή τη μεγάλη εκδοτική επιχείρηση δείχνει παρόμοια χαρακτηριστικά με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αν πιστέψουμε, τα ούτως ή άλλως κατευθυνόμενα γκάλοπ των εταιριών δημοσκοπήσεων, οι Έλληνες πολίτες στην πλειοψηφία τους αποκηρύσσουν τα μέτρα ως άδικα, και ενώ το 70% τα θεωρεί «μη αποτελεσματικά» το ίδιο σχεδόν ποσοστό (71%) είναι έτοιμο να υποταχθεί σε αυτά, και να ψηφίσει το χαράτσι.

Έτσι και οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας ενώ όσο ακούγαν τον Γενικό Διευθυντή να ανακοινώνει με ψυχρό τρόπο τους μνημονιακούς όρους του δανείου μουρμούριζαν και αποδοκίμαζαν, όταν έφτασε η στιγμή να κάνουν κάτι για να αποτραπεί η σφαγή, τελικά επέλεξαν άλλη μια φορά την αδράνεια και την αναβλητικότητα.

Αυτό που μπορούμε να πούμε, σε όσους εξακολουθούν να θεωρούν ότι μόνη λύση είναι η συλλογική αντίσταση, αλλά γνωρίζουν ότι αυτή η λύση δεν είναι ούτε δεδομένη ούτε εύκολη, είναι ότι ο δρόμος είναι μακρύς, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και στροφές. Οι εργοδότες μας, όπως αντίστοιχα το κράτος και η τρόικα, μας θέλουν διασπασμένους και φοβισμένους, να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, να κοιτάμε την ατομική μας επιβίωση, συχνά εις βάρος του διπλανού μας, ακόμα κι αν η επιβίωση αυτή γίνεται με όλο και πιο δυσμενείς όρους. Προς το παρόν τους κάνουμε τη χάρη. Ως πότε;

Υ.Γ.: Όσο για τα περί «αντιμνημονιακού μαγαζιού, που δεν είναι Μπόμπολας και Λαμπράκης», τα ακούμε βερεσέ. Όταν το διακύβευμα φτάνει στο πώς να κρατά τους εργαζόμενους υποταγμένους, να δουλεύουν τζάμπα, ή στην καλύτερη περίπτωση με τα δύο τρίτα του μισθού, χωρίς να αντιδρούν, τότε μια χαρά το εφαρμόζει το Μνημόνιο, και μάλιστα με αριστερό προφίλ. Η αλλοτρίωση και η υποκρισία στο μεγαλείο της. Οι αναγνώστες της «αντιμνημονιακής εφημερίδας» τι λένε άραγε;"

Επιπλέον, συμφωνώ και προσυπογράφω με την Αυγή.

Anonymous said...

Θα ήθελα την βοήθεια σας.
Είδα όνειρο ότι είχαν λέει απολύσει 400 εργαζόμενους από την Ελευθεροτυπία και δεν ήμουν ανάμεσα τους.
Ξύπνησα και δεν μπορούσα να καταλάβω αν το όνειρο ήταν καλό ή εφιάλτης.

Είμαι σίγουρος ότι οι απόψεις θα διίστανται καθώς σίγουρα κάποιοι το ονειρεύονται αυτό και στον ξύπνιο τους. Και όπως λέει και η ατάκα "Follow your dream".

Ακόμα κι αν είναι εφιάλτης για τον διπλανό σου; Kαι γιατί όχι; Άλλωστε αν πράγματι αγαπάς αυτή την εφημερίδα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις και κάτι. Μερικούς συναδέλφους για παράδειγμα...

Anonymous said...

ΟΚ. Ποτε θα πληρωθουμε το 80% του μισθου μας,

να πληρωσουμε κανα χαρατσι

και να βαλουμε βενζινη να ερθουμε στην δουλεια

να κανουμε πολεμο στο μνημονιο?

Anonymous said...

Πρέπει να γίνει νέα γενική συνέλευση επειγόντως μέσα στην εβδομάδα. Με το δάνειο τι έγινε;

Γεωργία Μυλωνάκη said...

(επαναφέρω το σχόλιο μετά από αφαίρεση ενός σημείου, το οποίο αφού βούτηξα τη γλώσσα μου στο μυαλό μου καταλάβα ότι -αν και έγινε με χιουμοριστική και καλή πρόθεση- μπορούσε να θίξει, ή να χρησιμοποιηθεί για να θίξει συνάδελφο. Ο νοών νοείτο, ζητώ συγγνώμη

Καλημέρα σε όλους.
Απ' αυτό το "βήμα διαλόγου" θέλω να κάνω κάποιες προτάσεις ώστε τουλάχιστον όσοι συνάδελφοι παρακολουθούν το blog να έχουν το χρόνο να τις επεξεργαστούν/βελτιώσουν/εγκρίνουν/απορρίψουν μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση όπου και θα τις προτείνω "επισήμως".

Οι προτάσεις:
1. Διεύρυνση της νομικής μας εκπροσώπησης. Ο πράγματι αξιόλογος δικηγόρος κ. Κλοκοτάρας από την ΕΠΗΕΑ το θεωρεί αυτονόητο, ενώ σημειώνει ότι ο ίδιος δεν είναι εργατολόγος.

2. Καλύτερη λειτουργία της επιτροπής εργαζομένων που βγήκε από τη ΓΣ.
α) τα μέλη της να εκλεγούν από τη ΓΣ, να είναι αντιπροσωπευτικά όλων των τμημάτων της εφημερίδας και του πιεστηρίου
β) να συναντιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
γ) ο χρόνος και ο τόπος συνάντησης να ανακοινώνονται στο blog και στον πίνακα ανακοινώσεων του ισογείου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσοι συνάδελφοι θέλουν και μπορούν
δ) να συντάσσονται πρακτικά συνεδριάσεων και να ανεβαίνουν στο blog ώστε να ενημερώνονται όλοι οι εργαζόμενοι

3. Να κανονιστεί μαζική/ομαδική επίσκεψη (δείτε το σαν εκδρομή) στο πιεστήριο στο Κορωπί. Να δούμε τις εγκαταστάσεις, να συνομιλήσουμε με τους εκεί συναδέλφους, να χτίσουμε την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα στην πράξη

4. Ανώνυμη δημοσίευση των μισθολογικών καταστάσεων του προσωπικού της ΧΚ. Δηλαδή πόσοι παίρνουν από πόσο μέχρι πόσο, με κλίμακες και αν αυτό υπερβαίνει ή όχι την προβλεπόμενη σύμβασή τους συνυπολογίζοντας, έτη, θέσεις ευθύνης κλπ

5. Διερεύνηση της σκοπιμότητας (και του κόστους) πρόσληψης ορκωτού λογιστή που θα ξεσκονίσει τα οικονομικά της ΧΚ

6. Κατάθεση αναπτυξιακών προτάσεων και τρόπων μείωσης του λειτουργικού κόστους για την επιβίωση της ΧΚ (από όσους συναδέλφους θέλουν & μπορούν) ΟΧΙ στη διοίκηση αλλά στη διευρυμένη επιτροπή εργαζομένων και με ρήτρα να μην δοθούν στη διοίκηση προτού η ίδια η διοίκηση "αποκαλύψει" το περιβόητο αναπτυξιακό πλάνο που έχει στο κεφάλι της

7. Διερεύνηση του τρόπου δημιουργίας ενός Ταμείου Αλληλεγγύης στη ΧΚ ώστε να στηριχθούν οι ασθενέστεροι εργαζόμενοι και να μην αναγκαστούν να προσφύγουν για ληστρικά δάνεια στις τράπεζες καθώς και να μην αναγκαστούν να "απολυθούν εθελουσίως" (sic) επειδή δεν τα βγάζουν πέρα.

8. Διερεύνηση ευφάνταστων τρόπων προσέλκυσης πόρων για τη στήριξη των συναδέλφων και τη γνωστοποίηση του προβλήματος. Π.χ. να στηθεί ένα ανταλλακτικό παζάρι ένα Σάββατο ή μια Κυριακή στην αυλή της Ελευθεροτυπίας ύστερα από διαφημιστική καμπάνια

ΥΓ Τα παραπάνω δεν τα σκέφτηκα μόνη μου προέκυψαν ύστερα από πολλές και πολύωρες συζητήσεις με συναδέλφους (ομαδικά ή κατ' ιδίαν) από διάφορα τμήματα από την εφημερίδα και από το πιεστήριο