Monday, September 19, 2011

Ψήφισμα συνέλευσης 25ης Αυγούστου

 Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική ΑΕ σε συνέλευσή τους στις 25 Αυγούστου 2011 που έγινε λόγω της μη καταβολής της μισθοδοσίας τους για τρίτο συνεχόμενο 15νθήμερο αφου συζήτησαν  την κατάσταση, που δημιουργείται κατέληξαν ομόφωνα στα εξής:
 
1. Διατρανώνουν την απόφασή τους να αγωνισθούν μαζί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους και να διασφαλίσουν την εργασία τους.
  
-Καλούν τα σωματεία τους να απευθυνθούν αμέσως στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλουν το πρόβλημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας.
 
 -Οι εργαζόμενοι ως οι μόνοι μέχρι στιγμής δανειστές - και μάλιστα αναγκαστικά - της Χ.Κ Τεγόπουλος ζητούν ενημέρωση για τις τρέχουσες εισροές και εκροές στο ταμείο της, πιστεύοντας οτι αυτοί προηγούνται έναντι οποιασδήποτε άλλης απαίτησης. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει εφημερίδα, άρα ούτε και κανένα  έσοδο.
 
-Θέτουν ως χρονικό όριο προς την διοίκηση την 5η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η τελευταία οφείλει να έχει ρυθμίσει τις οφειλές της προς τους εργαζομένους και να ενημερώσει για τις αποφάσεις της σχετικά με την μελλοντική πορεία της εφημερίδας. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποφασίσουν σε νέα συνέλευση πως θα αντιδράσουν.
 
-Καλούν επίσης τους  νομικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους των σωματείων σε ειδική συνέλευση  στην οποία θα συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις για την διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.


No comments: