Sunday, September 25, 2011

Τετάρτη η συνέλευση με ανακοινώσεις από τη διοίκηση


Συνάδελφοι,
στη συνέλευση της περασμένης Τετάρτης αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου νέα συνέλευση με θέμα " πρόταση απεργιακής κινητοποίησης για τα δεδουλευμένα" παρουσία των σωματείων μας. 


Ωστόσο στο μεταξύ προέκυψαν νέες σημαντικές εξελίξεις, αναφορικά με τη δανειοδότηση της Χ.Κ Τεγόπουλος. Ύστερα από συνάντηση που είχαμε με το γενικό διευθυντή Αντώνη Πολυκανδριώτη δεσμεύθηκε ότι την Τετάρτη θα είναι σε θέση να παρουσιασθεί στη συνέλευση και να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα της επιχείρησης. 


Κατόπιν τούτου κρίναμε ότι πρέπει να αναβληθεί η σημερινή συνέλευση προκειμένου οι όποιες αποφάσεις μας, να ληφθούν πλέον με βάση τα νέα δεδομένα. Η συνέλευση της Τετάρτης θα γίνει στις 3 μ.μ στον 6ο όροφο.
 
Οι εκπρόσωποι

4 comments:

Αφροδίτη Πολίτη said...

Από πότε το σώμα των εργαζομένων συνεδριάζει όποτε του σφυράει η διοίκηση; Δηλαδή δεν κάνουμε συνέλευση επειδή θα "κελαηδήσει" την Τετάρτη ο Πολυκανδριώτης; Αυτό συγνώμη συνάδελφοι της επιτροπής αλλά μου μυρίζει καπέλωμα και μάλιστα σαββατοκυριακάτικο.... Ετσι κι αλλιώς αν πιστέψουμε τις διαρροές το δάνειο είναι μόλις 8 εκ, και ήδη μας χρωστάνε 5 σε μισθοδοσίες. Τι περιμένουμε δηλαδή να μας πει που δεν το ξέρουμε ήδη; Αφού το έχουν κάνει σαφές οτι δεν θα μας ξεπληρώσουν. Μια ζωή πίσω από τις εξελίξεις, και πίσω από τα αφεντικά. Αν είμασταν εργάτες σε παπουτσάδικο, καλύτερα ανακλαστικά θα είχαμε. Εχω ξεμείνει από λόγια. Την ίδια στιγμή που η κοινωνία βγαίνει στους δρόμους, οι φοιτητές καταλαμβάνουν τη ΝΕΤ για τους αγώνες τους, εμείς οι δημοσιογράφοι ακόμα στην αναμονή και στο κομπρεμί, με την αυταπάτη ότι θα τη βγάλουμε καθαρή. Ε, δεν...

Αφροδίτη Πολίτη - επώνυμα και όχι ανώνυμα

Γεωργία Μυλωνάκη said...

Αχ Αφροδιτάκι πάντα φυτιλιασμένο και να πω πως έχεις κι εντελώς άδικο. Κοίτα, η απόφαση να συζητηθεί το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων πήγε για Δευτέρα κατόπιν απόσυρσης της πρότασης του Μωυσή, ο οποίος έκρινε ότι όντως έχει νόημα να γίνει αυτή η συζήτηση και ψηφοφορία μετά την ενημέρωση των εκπροσώπων από τον Πολυκανδριώτη τη στιγμή που ο τελευταίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αυτό θα γινόταν Κυριακή/Δευτέρα. Τώρα δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει ο ίδιος τη συνέλευση την Τετάρτη. Και να κάναμε τη συνέλευση κανονικά τη Δευτέρα, πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα έλεγαν "πριν αποφασίσουμε οτιδήποτε, ας περιμένουμε να δούμε τι θα μας πουν την Τετάρτη", δλδ πάλι κουβεντούλα χωρίς χειροπιαστά δεδομένα, κούραση και αναβολή. Συνεπώς λέω γω καλώς πήγε Τετάρτη η συνέλευση.

Το θέμα νομίζω είναι άλλο: αφού εμμέσως πλην σαφώς γνωρίζουμε που το πάει η διοίκηση (περικοπές, απολύσεις, το παιχνίδι των καθυστερήσεων) εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε κατασταλάξει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που θα βάλουμε; έχουμε αποφασίσει πως θα ενεργήσουμε αν τις παραβιάσουν; είμαστε σε επιφυλακή και έχουμε αποκαταστήσει ένα τρόπο επικοινωνίας ώστε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στην όποια διοικητική ντρίπλα πάνε να μας "φορέσουν" ενδεχομένως την Τετάρτη; Τα παραπάνω δεν είναι θέμα Γενικής Συνέλευσης, αλλά καθημερινής ζύμωσης με τους συναδέλφους, συναντήσεις μπορούμε να κάνουμε -και κάνουμε- και εκτός ΓΣ. Ας κανονίσουμε μία ακόμα για να είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ, στο κάτω-κάτω όσοι πιστοί ας μαζευτούμε και τη Δευτέρα στον 6ο στις 3 μμ να κάνουμε μια συζήτηση, μια "άτυπη ΓΣ" για να σχεδιάσουμε και να συντονίσουμε το βηματισμό μας.

Φιλικά, συναδελφικά και συντροφικά
Γεωργία Μυλωνάκη

αφρο πολ said...

επώνυμα, έστω και με ψευδώνυμα, πάω πάσο για σένα Georgia. Εχει και απεργία στα ΜΜΜ, ας περιμένουν λίγο ακόμα οι απλήρωτοι στα ΜΜΕ.
Από Τετάρτη όμως έεε, θα βρυχηθεί ο λέων. Τύφλα να'χει η Μετρο Γκόλντουιν Μάγιερ. Νιααρργκ.

αφρο..

Γεωργία Μυλωνάκη said...

ΑΝΟΙΚΤΗ "ΑΤΥΠΗ" ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 27/9 ΣΤΙΣ 9 μμ ΣΤΟΝ 6ο

Συνάδελφοι,
επειδή οι εξελίξεις στην εφημερίδα είναι εξαιρετικά κρίσιμες, μία ομάδα εργαζομένων, αποφασίσαμε και καλούμε σήμερα Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στις 9 μμ στον 6ο όροφο της Ελευθεροτυπίας μια άτυπη συνέλευση των εργαζομένων.

Θέλουμε να συζητήσουμε όλοι μαζί τα πιο πρόσφατα δεδομένα, όπως τη φημολογούμενη (Τυπολογίες) λήψη δανείου ύψους μόλις 8 εκατ. ευρώ -τη στιγμή που τα χρεωστούμενα δεδουλευμένα υπολογίζονται πλέον σε 4 εκατ. ευρώ- και τις δυνατότητες κοινής μας αντίδρασης στο ενδεχόμενο ενός επιχειρησιακού πλάνου που θα παραβιάζει κατάφωρα τα εργασιακά μας δικαιώματα και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Να είστε όλοι εδώ!
Εκ μέρους της ομάδας εργαζομένων
Γεωργία Μυλωνάκη