Friday, October 14, 2011

Τρεις μήνες απλήρωτοι
Να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Όλοι μαζικά στην απεργία της Τρίτης 18 Οκτωβρίου και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. το πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.


Οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) θα συγκεντρωθούμε με δικό μας πανό 
στη διασταύρωση Βουκουρεστίου & Βαλαωρίτου.


Συνάδελφοι να δώσουμε όλοι το αγωνιστικό μας «παρών» στη συγκέντρωση.


Οι εκπρόσωποι 
Πάνος Σώκος
Τάσος Μαμουνάς
Φώτης  Παναγόπουλος

7 comments:

Anonymous said...

http://www.aformi.gr/2011/04/%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%BF/

Anonymous said...

http://vimeo.com/user3051555

Anonymous said...

trimis katerinis
http://vimeo.com/29917246

Anonymous said...

Ωραία τα λες ρε Τρίμη, αλλά αυτή η σύνδεση με τον κόσμο της εργασίας είναι πιο εύκολο να γίνει στις 18 ή στις 19; Γιατί; γιατί δεν βγάλατε απόφαση για απεργία στις 19 με προσωπικό ασφαλείας; γιατί;

Anonymous said...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2074585

ΕΣΗΕΑ: Νέα τριήμερη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ
NAFTEMPORIKI.GR Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 07:32

Εκτύπωση
Αποστολή
Φυλάξτε το
Μέγεθος
Ακούστε το

Nέα τριήμερη απεργία, από τις 6.00 του Σαββάτου έως τις 6.00 της Τρίτης, κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

ergazomenoi eleftheotypia said...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΙΣ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 14 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Συνάδελφοι ήδη έχει κοινοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ το παρακάτω κείμενο, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε όλο εδώ http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/10/19-20.html

"Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βράζει και ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους, την ώρα που η ΓΣΕΕ αποφασίζει 48ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απεργούμε μία μέρα και μάλιστα στις 18, πριν δηλαδή τη 48ωρη απεργία όλων των εργαζομένων(19-20/10).

Πρόσχημα για μία ακόμη φορά η ενημέρωση. Ποια ενημέρωση όταν δεκάδες μέσα (εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα) δουλεύουν χωρίς να πληρώνουν εδώ και καιρό τους εργαζόμενους τους; Για να μην αναφερθούμε στο σφαγιασμό μισθών, την παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων και βέβαια την ίδια την ποιότητα της ενημέρωσης. Ξεχνάμε την «πλύση εγκεφάλου» που έκαναν σχεδόν στην πλειονότητά τους τα ΜΜΕ για τον μονόδρομο του μνημονίου; Στα ΜΜΕ άλλωστε δεν δουλεύουν μόνο δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί. Δουλεύουν και καθαρίστριες, κούριερ και κλητήρες που ίσως να ήθελαν να είναι μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους τους στην 48ωρη απεργία.
Προτείνουμε λοιπόν την εκπομπή μονοθεματικών απεργιακών δελτίων από τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και το διαδίκτυο, και την έκδοση απεργιακού φύλλου με την ευθύνη της απεργιακής επιτροπής του Μικτού και την οικονομική συνδρομή των σωματείων.
(...)
Οι χωριστές απεργίες που κηρύσσει η ΕΣΗΕΑ δεν οφείλονται στον επαγγελματικό ζήλο για την ενημέρωση του κοινού – ποιο λειτούργημα κύριοι και κυρίες συνάδελφοι όταν καταπατώνται βάναυσα τα πιο στοιχειώδη εργατικά μας δικαιώματα;-αλλά στην εμπεδωμένη εδώ και χρόνια συντεχνιακή αντίληψη του κλάδου ότι αποτελούμε «περιούσιο λαό» που χάρη στις “άκρες” και τις ανώδυνες απεργίες, καταφέρνει τελικά να «εξαιρείται» από την αντεργατική επίθεση που εδώ και χρόνια έχουν εξαπολύσει εκδότες και καναλάρχες σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Αυτή η σαθρή συνείδηση μας έχει φτάσει σε αυτό το σημείο - με τους χιλιάδες απλήρωτους, ανασφάλιστους, "μαύρους" εργαζόμενους και "μπλοκάκια" που η ΕΣΗΕΑ εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει, τους λίγους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους του συστήματος και ένα σώμα μελών της ΕΣΗΕΑ φοβισμένο, διασπασμένο, έρμαιο στους εργοδοτικούς εκβιασμούς, που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις συλλογικές μορφές πάλης, καχύποπτο ακόμα και απέναντι στα ίδια τα σωματεία του.

Αν το νέο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ είναι όντως διαφορετικό από τα προηγούμενα, αυτά που μας έφεραν σε αυτή την άθλια θέση, τότε οφείλει να δράσει και διαφορετικά.

Καλούμε ακόμη και την ύστατη στιγμή την ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία του τύπου να προχωρήσουν μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε 48ωρη απεργία στις 19-20 του μηνός και να οργανώσουν δίκτυο ενημέρωσης για τις κινητοποιήσεις, στο οποίο δεκάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε.
(...)

Εργαζόμενοι στην “Ελευθεροτυπία” - 3 μήνες απλήρωτοι"

Για διαφωνίες-παρατηρήσεις-υποδείξεις
επικοινωνήστε μαζί μας στο e.ergazomenoi@gmail.com

Anonymous said...

Ανακοίνωση ΕΤΕΡ

Η κυβέρνηση μαζί με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο της λαϊκής ανοχής και αντοχής. Μετά την παράδοση της χώρας μας και του πλούτου της στις ορέξεις και στην αδηφαγία των τραπεζιτών και των διεθνών κορακιών, η κυβέρνηση προχωρά ένα ακόμα βήμα στην τελική εκκαθάριση της εργατικής νομοθεσίας από κάθε ίχνος εργασιακής ασφάλειας και κοινωνικού κράτους. Διαλύει τα ταμεία ολοκληρώνοντας την κομπίνα των δομημένων και του χρηματιστηρίου και αφανίζοντας τα αποθεματικά τους. Τσεκουρώνει τους μισθούς μας και τους κινεζοποιεί, με κεφαλικούς φόρους που θα τους παρακρατεί στην πηγή. Διπλοφορολογεί τον Έλληνα εργαζόμενο την ώρα που σαρώνει τις ΣΣΕ μας και τις επεκτάσεις τους (υποχρεωτικότητα), υπακούοντας δουλικά στους εργοδότες-εντολοδότες της. Γυρίζει την Ελλάδα στον καιρό του μεσοπολέμου και της μετέπειτα κατοχής. Κατακτήσεις και αγώνες δεκαετιών των εργαζομένων τσαλαπατιούνται με τον πιο κυνικό τρόπο στο βωμό της δήθεν εξυπηρέτησης του «χρέους» που οι ίδιοι με τους εντολοδότες τους δημιούργησαν για να καταστρέψουν σήμερα τη Χώρα μας. Με το πολυνομοσχέδιο βάζουν ταφόπλακα στις ΣΣΕ.

Σε αυτή την κρίσιμη, για κάθε εργαζόμενο, στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας να συμμετέχουν οργανωμένα μαζικά και δυναμικά:

Στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 18 Οκτωβρίου από τις 6πμ και στην συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 11.00 κάτω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Να δώσουμε βροντερό παρόν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 10.30 στην Πατησίων μπροστά από το Μουσείο, στην πανεργατική συγκέντρωση και πορεία πυκνώνοντας τις γραμμές του μπλοκ της ΕΤΕΡ.
Να συγκεντρωθούμε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 10.30 στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων στην Πλατεία Συντάγματος.
Διεκδικώντας:

Να σταματήσει η επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους και στις Συλλογικές μας Συμβάσεις Εργασίας
Να ακυρωθούν τώρα οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για την αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυσης των επιχειρησιακών καθώς και τα μέτρα της εφεδρείας – ανεργίας.
Να σταματήσει αμέσως το ξεπούλημα του πλούτου της Χώρας μας και η λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων και το ξεθεμέλιωμα του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει.
Να σταματήσει η αποπληρωμή δανείων, καθώς και των λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερής τηλεφωνίας για τους άπορους και τους ανέργους.
 Πρέπει να σταματήσουμε το ξεπούλημα της Χώρας, της ζωής μας και της ζωής των επόμενων γενιών. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε λύσεις από αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή της Χώρας μας, από αυτούς που σχεδίασαν παρέα με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο την υποδούλωση και τη φτωχοποίησή μας. Τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά.

Υπάρχει έστω και ένας που να αμφιβάλει πια ότι όσο τους αφήνουμε, τόσο πιο βαθειά θα μπήγουν το μαχαίρι στη σάρκα μας;