Friday, January 27, 2012

Eκλογή συντονιστικής επιτροπής την Τρίτη για το απεργιακό φύλλο


Στην εκλογή πενταμελούς συντονιστικής - συντακτικής επιτροπής για την έκδοση του απεργιακού φύλλου θα προχωρήσουν οι συντάκτες της " Ε", της "Κ.Ε" και του  enet.gr, όπως αποφάσισε η συνέλευση των συντακτών, που έγινε την Παρασκευή 26  Ιανουαρίου. 


Η ψηφοφορία θα γίνει με κάλπη την Τρίτη 31 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στην αίθουσα του έκτου ορόφου. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι την Δευτέρα το βράδυ στον εκπρόσωπο των συντακτών. Η επιτροπή θα εκλεγεί μόνο για το απεργιακό φύλλο και για  όσες φορές αυτό εκδοθεί. Θα πρόκειται για ένα κανονικό φύλλο με ύλη από το σύνολο της ειδησεογραφίας.


Συνάδελφοι το εγχείρημα  είναι ενωτικό. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων. Στόχος δεν είναι να υποκατασταθεί η "Ελευθεροτυπία" που είναι η εφημερίδα μας, αλλά να την κρατήσουμε ζωντανή για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία μας, να επανασυνδεθούμε με τους αναγνώστες, να δηλώσουμε παρόντες ως εργαζόμενοι και ως απεργοί και να εντείνουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά αναφέρονται στα ψηφίσματα των συνελεύσεων.


Παράλληλα η συνέλευση αποφάσισε- παράλληλα με το απεργιακό φύλλο - να οργανωθούν και να λειτουργήσουν με ευθύνη των απεργών: web radio  και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.



8 comments:

piestis 7 said...

Στην εκλογή πενταμελούς συντονιστικής - συντακτικής επιτροπής για την έκδοση του απεργιακού φύλλου θα προχωρήσουν οι συντάκτες της " Ε", της "Κ.Ε" και του enet.gr,....ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ .....??

Anonymous said...

για όσους αμφιβάλλουν ή δηλώνουν ότι αμφιβάλλουν : H ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο99 σημαίνει ότι:
«Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.
Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας.Το δικαστήριο ορίζει μεσολαβητή, ο οποίος εντός δύο μηνών υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, τότε μόνο η επιχείρηση μπαίνει σε καθεστώς 2ετούς προστασίας από οιαδήποτε δίωξη ή άλλη αξίωση ακόμα και από την πλευρά των εργαζομένων.
Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους».

Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

"Ριζοσπάστης" Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ!

bassman said...

Τελικά τι αποφασίστηκε στην συνέλευση των συντακτών θα το βγάλουμε το απεργιακο φύλλο και αν ναι πως και που;;

**22**12** said...

Τη στιγμή που μέσα στο τοπίο της έντυπης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα με δυσκολία αναγνωρίζει κανείς μια όαση σοβαρής κριτικής και πληροφόρησης, τη στιγμή που ενώ δηλώσεις του κ. Ρέσλερ για παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας θα έπρεπε να είχαν κάνει τους δημοσιογράφους μπουρλοτιέρηδες της εξέγερσης του λαού και αντ' αυτού αντιμετωπίζονται χλιαρά, τη στιγμή που η κατεδάφιση της χώρας και των δημόσιων αγαθών της συναντά όχι αναχώματα αλλά υποστηρικτές στο χώρο σας (τον ευρύτερο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας - όχι εσάς ειδικά), δε μπορώ παρά να αισθανθώ ένα μεγάλο κενό για την απώλεια της Ελευθεροτυπίας.
Τις θερμότερες ευχές μου για ανάσταση της εφημερίδας σας (μας) και καλή δύναμη στον αγώνα σας, προσωπικά και επαγγελματικά...

Anonymous said...

Αντε κ το βγάλατε , μπορείς να μας εξηγήσεις τι θα κερδίσετε απο αυτη την κίνηση όταν επι δύο μήνες ο κόσμος δεν έχει δυνατότητα να διαβάσει την εφημερίδα του;
Αντε και ξεπουλήσατε 100 000 φύλλα μετά τι θα γίνει;;;
Θα βρέξει χρήμα και θα πληρωθείτε;;;

Anonymous said...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θέλουμε να βγάλουμε απεργιακό φύλο με κλεμμένο τίτλο και να το τυπώσουμε αλλού εκτός από το δικό μας πιεστήριο αφού αυτό συμφέρει (αλήθεια ποιον)-απαξιώνοντας τους εργαζόμενους εκεί; Τί σημαίνει απεργιακό φύλλο; Χρησιμοποιούμε τα μηχανήματα της ΧΚ Τεγόπουλος κάνοντας κατάληψη στα γραφεία; Αυτό δεν είναι παράνομο; Και ποιος θα πληρώσει το χαρτί; Και ποιος θα πληρώσει το τύπωμα στο αλλού; Ποιος θα προσφέρει τις νομικές του συμβουλές σε αυτό το απεργιακό φύλλο ή θα γράφει ο καθένας ότι θέλει; Υπάρχει κάτι που κρύβεται από πίσω ή σκέφτομαι βλακείες; Και είναι αλήθεια ότι ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι περιμένουμε να δούμε τί θα κάνει η διοίκηση, μια ομάδα δημοσιογράφων συναντιέται καθημερινά και στρώνει σχέδια επί χάρτου εν αγνοία μας; Ισχύει αυτό ή δεν ισχύει;

bassman said...

Αγαπητέ anonymous μου αρέσει το απόσπασμα που έβαλες του ριζοσπαστη ...... Οοοοολα αυτά όμως ισχύουν και για την τυποεκδοτικη που ειναι του ΚΚΕ δάσκαλε που δίδασκες και .......... !!!!!!! Τι έχουν να πουν τώρα αυτοί που ξεσηκωνουν όλο τον κόσμο όταν στο ίδιο τους το μαγαζι γίνονται τα ίδια !!!!! Την ουρά στα σκελια λαμόγια τώρα