Wednesday, November 9, 2011

Η «Eλευθεροτυπία» είναι οι εργαζόμενοί της

Την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος κάναμε 24ωρη απεργία διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών. Οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) δουλεύουμε τρεις και πλέον μήνες απλήρωτοι, ενώ το μέλλον μας είναι αβέβαιο. Γι' αυτό η απεργία της Πέμπτης και όσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ακολουθήσουν μαζί με τις νομικές ενέργειες τις οποίες δρομολογούμε, έχουν ως στόχους τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την καταβολή των δεδουλευμένων μας και τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας μας.

Παρά τα τόσα μεγάλα προβλήματα των εργαζόμενων η εφημερίδα είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης γιατί εμείς το διασφαλίζουμε όλο αυτό τον καιρό, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού που επιδεικνύουμε, και η ενημέρωση που προσφέρει η "Ελευθεροτυπία" με τη δική μας δουλειά δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμμία άλλη έκδοση. Η εφημερίδα είναι οι εργαζόμενοί της.

Εξάλλου το ψήφισμα της συνέλευσής μας, που έγινε την περασμένη Τετάρτη, επισημαίνει με καθαρό τρόπο ποιός είναι ο στόχος μας:

"Οι εργαζόμενοι με τις πρωτοβουλίες τους, τη στάση τους και τις ενέργειές τους προσπαθούν να κρατήσουν την εφημερίδα ζωντανή και στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα εργασιακά τους δικαιώματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, τιμώντας έτσι τη σχέση τους με τους αναγνώστες και όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια αυτή θα ενταθεί το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας.

 
Πάνος Σώκος, 
εκπρόσωπος των συντακτών

Τάσος Μαμουνάς, 
εκπρόσωπος του διοικητικού προσωπικού

Φώτης Παναγόπουλος, 
εκπρόσωπος των τεχνικώνΥ.Γ: Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου.


3 comments:

Ergazomenos Aplhrotof said...

να το πιο σημαντικό εύγε για μας τους εργαζόμενους:


Για τους εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας"


Ψήφισμα συμπαράστασης συνέλευσης μπλόκου Κερατέας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011


Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας», που μάχονται για τα αυτονόητα: Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.


Δε μπορούμε να ξεχάσουμε πως με τους ανθρώπους της «Ελευθεροτυπίας» ήρθαμε κοντά και γίναμε ένα στους δρόμους. Εκεί που η αλήθεια είναι «γυμνή» και οι άνθρωποι αληθινοί. Ήταν η μόνη απ’ τις μεγάλες εφημερίδες που στάθηκε τόσο κοντά μας στον αγώνα που δώσαμε επί 128 ημέρες, απέναντι σε ένα «κράτος» καταστολής και παρανομίας. Οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ της βρίσκονταν πάντα απέναντι από τις ασπίδες των ΜΑΤ και όχι πίσω, όπως συνάδελφοί τους από άλλα «μέσα ενημέρωσης». Μετέδιδαν τα γεγονότα όπως αυτά διαδραματίζονταν και όχι τις μυθοπλασίες που διοχετεύονταν από τους λεγόμενους «κυβερνητικούς κύκλους» και τους εκφραστές τους. Ταυτόχρονα, ερεύνησαν το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, προέβησαν σε αποκαλύψεις των συντελούμενων παρανομιών και το ανέδειξαν στη πραγματική του υπόσταση, όπως οφείλουν να πράξουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και ανεξάρτητα μέσα, που σέβονται το λειτούργημά τους. Τη στάση αυτή κράτησαν σε όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας και η στάση αυτή είναι που ενοχλεί όλους εκείνους που επιθυμούν μια ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Ίσως αυτός να είναι ο πιο σημαντικός λόγος που δημιουργούνται προσχώματα στο να μπορέσει η «Ελευθεροτυπία» να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Οι ανεξάρτητες φωνές πρέπει να παραμένουν «ελεύθερες». Η φίμωσή τους αποτελεί βαρύ πλήγμα για την δημοκρατία.


Εκφράζουμε μέσα από την καρδιά μας την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και τους ευχόμαστε γρήγορα να αποκατασταθεί η εις βάρος τους αδικία. Εμείς θα είμαστε δίπλα στους ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε.Συνέλευση μπλόκου Κερατέας


Επιτροπή κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ
στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας

Anonymous said...

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1351502

Ηρακλής said...

Αν και δεν είμαι ιδαίτερος fan των εφημερίδων, η Ελευθεροτυπία, αποτελεί, ίσως τη σημαντικότερη πηγή Δημοσιογραφίας στη χώρα. Όχι, μόνο πρέπει να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά πρέπει να στηρίξουμε όλοι την εφημερίδα, ώστε να συνεχίσει να μάχεται για το αυτονόητο: την ασύντακτη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία.