Friday, July 20, 2012

Καταγγελία της ωμής επέμβασης στη Χαλυβουργία


Η Εργασιακή Επιτροπή των Εργαζομένων της ΧΚΤ καταγγέλει την ωμή επέμβαση ΜΑΤ και εισαγγελέα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ πριν το ξημέρωμα της 264ης μέρας της μεγαλύτερης σε διάρκεια απεργίας στη σύγχρονη Ελλάδα.

Το προσωπείο της εσωτερικής τρόικας κατέπεσε οριστικά και αμετάκλητα. Οι εργαζόμενοι για να προασπίσουν τα στοιχειώδη συμφέροντά τους θα έρθουν αντιμέτωποι με το σύνολο του κατασταλτικού μηχανισμού που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση.

Οι αγώνες περνούν αναγκαστικά και βίαια σε νέο επίπεδο που απαιτεί την ενιαία δράση και το συντονισμό των εργαζομένων που αντιμάχονται τις πολιτικές που λεηλατούν τις ζωές τους. Κανένας κλάδος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κατά μόνας επιθέσεις τέτοιας έντασης και μεθόδευσης. Χαιρετίζουμε όλες τις αποφάσεις στήριξης του ηρωικού απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΧΚΤ, πρώην και νυν, να ανταποκριθούν μαζικά στο σημερινό κάλεσμα του Σωματείου των Χαλυβουργών στη Γέφυρα του Ασπροπύργου το απόγευμα στις 5.30 μ.μ.

-Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
-Προάσπιση του δικαιώματος στην απεργία
-Μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2012

No comments: