Wednesday, March 7, 2012

Στις 19 Μαρτίου η συνέχιση της εκδίκασης της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99

Για τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου (στις 9.00 π.μ., κτίριο 13, αίθουσα 106, στην Ευελπίδων) ορίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση της συζήτησης για την αίτηση υπαγωγής της Χ.Κ.Τεγόπουλος στο άρθρο 99, η οποία διακόπηκε σήμερα λόγω λήξης του ωραρίου.
Στο μεταξύ, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, για ποσά ύψους μέχρι και του 50% των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους (όπως είχε αποφασίσει το δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου). Μέχρι την 19η Μαρτίου, ωστόσο, δεν θα έχουν δικαίωμα κατασχέσων επί ακινήτων και εξοπλισμού, τα οποία ούτε η εταιρεία θα μπορεί να εκποιήσει, όπως συμφώνησαν οι διάδικοι.

4 comments:

Δημήτρης Ψαρράς said...

Παρακολουθώντας τη σημερινή διαδικασία μού γεννήθηκε ένα ερώτημα: ποια σοβαρή επιχείρηση που επιθυμεί πραγματικά την "εξυγίανσή" της θα ανέθετε το έργο αυτό στον κύριο που κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας; Από τις απαντήσεις του έγινε σαφές ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την εφημερίδα, την επιχείρηση και τον όμιλο και ότι δεν έχει καμιά διάθεση και να ενημερωθεί.
Το ερώτημα ας απαντηθεί και σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του άλλου κυρίου, στον οποίο ανατέθηκε το καλοκαίρι το ίδιο πόστο με το περιβόητο "business plan" - φάντασμα.
Ποιος αλήθεια οδηγεί την εφημερίδα στο απόλυτο αδιέξοδο; Πάντως όχι οι εργαζόμενοι.
Δημήτρης Ψαρράς

Α. Αναστασόπουλος said...

Εμένα αυτό που πραγματικά με τρελαίνει είναι ότι ουσιαστικά οικειοποιούνται το απεργιακό φύλλο. Κατά δήλωση του μάρτυρος "η Ελευθεροτυπία όταν ανοίξει μπορεί να πουλάει 30-35.000 φύλλα και απόδειξη ότι ο κόσμος διψά για την εφημερίδα είναι η επιτυχία του απεργιακού".

Για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για το ίδιο απεργιακό που η κυρία Τεγοπούλου, την οποία υπερασπιζόταν ο κ.Κοντοδήμος, προσπάθησε να εμποδίσει, λίγο καιρό αφότου έκανε δηλώσεις του τύπου "εγώ δεν είμαι Ψυχάρης και η 'Ε' δεν είναι ΑΛΤΕΡ".

Ομολογώ ότι στιγμιαία τον λυπήθηκα τον άνθρωπο, έτσι όπως οι δικηγόροι μας τον είχαν στριμώξει στα σκοινιά. Δεν ξέρω, δεν ξέρω, δεν ξέρω, έτσι μου είπαν, δεν ήμουν στην εταιρεία, ο... έβδομος όροφος του κτιρίου της Μίνωος, και τα απανωτά μονολεκτικά "όχι" στις ερωτήσεις της κυρίας Παπουτσάκη. Στιγμιαία, γιατί όσο συναισθηματικά προέκυψε η συμπάθεια προς έναν μάρτυρα που ίδρωνε μπροστά στην έδρα και σε ένα εχθρικό ακροατήριο, άλλο τόσο συναισθηματικά ήρθαν στο μυαλό μου τα πρόσωπα συναδέλφων που ρίχνουν τα μούτρα τους σε φίλους και συγγενείς για να πληρώσουν το νοίκι.

Κλείνοντας, θέλω να παρακαλέσω όσους δεν ήταν παρόντες στην Ευελπίδων σήμερα, να έρθουν στις 19 του μήνα. Είναι το δικό σας μέλλον, συνάδελφοι που διακυβέυεται. Το δικό μας μέλλον. Τα χρήματά μας, η ζωές μας και η αξιοπρέπειά μας. Και για να χρησιμοποιήσω έναν όρο του δικού μου ρεπορτάζ, του αθλητικού, το ματς τελειώνει στο 90' και δεν πρέπει να θεωρήσουμε τίποτα ούτε ως δεδομένο, ούτε και ως χαμένο.

Αγγελος Αναστασόπουλος

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας ο μάρτυρας κύριος Κοντοδήμος, κατέθεσε τα εξής: "Οι κλητήρες-φύλακες που εργάζονται στην εφημερίδα και έχουν εξοφληθεί για τον Ιανουάριο 2012, έχουν πάρει άδεια από το σωματείο τους για να δουλέυουν κατά τη διάρκεια της απεργίας. Ενδεχομένως όμως να μην μπορούν να πληρώνονται στο εξής, γιατί οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να παραιτηθούν των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κερδίσει οπότε και δημιουργούν πρόβλημα στην εταιρία"
Προς ενημέρωση κυρίου Κοντοδήμου: Οι κλητήρες δεν ανήκουν σε κανένα σωματείο, οπότε δεν έχουν πάρει άδεια από κανένα για να δουλεύουν. Άλλοι λόγοι τους το επιβάλουν.
Προς ενημέρωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων: Στη περίπτωση που στο εξής οι συνάδελφοι κλητήρες δεν θα εισπράτουν από την εργοδοσία το αξιοσέβαστο ποσό των 250 ευρώ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, να ξέρουν οτι θα φταίμε όλοι εμείς οι "κακοί και άκαδροι" συνάδελφοί τους που δεν παραιτούμαστε των ασφαλιστικών μέτρων όπως μας έχει ζητήσει η διοίκηση, ασφαλιστικά μέτρα τα οποία μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι θα πάρουμε κι εμείς κάποιους από τους μισθούς που μας οφείλονται. Παρακαλώ εάν στη δήλωση του κυρίου Κοντοδήμου, έχω προσθέσει ή αφαιρέσει έστω και 1 λέξη η οποία μπορεί να αλλοιώνει τη δήλωση, όποιος συνάδελφος θυμάται καλύτερα ή κράτησε πρακτικά από τη χθεσινή δίκη, ας με διορθώσει. Το "Διαίρει και Βασίλευε" σε όλο του το μεγαλείο!!!
Δήμητρα Σταματοπούλου