Wednesday, March 28, 2012

"ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ": Εσοδα - έξοδα από την κυκλοφορία στην Αθήνα

Τα μέχρι τώρα γνωστά οικονομικά στοιχεία - έσοδα, έξοδα - από την κυκλοφορία των δύο απεργιακών φύλλων ( OI EΡΓAZOMENOI) παρουσίασε στην τελευταία γενική συνέλευση των εργαζομένων η συντακτική επιτροπή. Είχε προηγηθεί σε παλιότερη συνέλευση η παρουσίαση των εσόδων - εξόδων για το πρώτο απεργιακό φύλλο. Ο συνολικός οικονομικός απολογισμός θα παρουσιασθεί σε επόμενη συνέλευση δεδομένου ότι η οικονομική εκκαθάριση από την κυκλοφορία  στην επαρχία θα γίνει από το πρακτορείο διανομής μέσα στον Απρίλιο.
 Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα οικονομικά στοιχεία από την κυκλοφορία των δύο φύλλων στην Αθήνα:
1. Τα έσοδα ήταν 24.902,37 ευρώ (258,86 από το αεροδρόμιο και 24.643,51 από την Αθήνα).
2. Τα άμεσα έξοδα εκτυπώσεων ήταν 12.739,30 (αφορούν στο δεύτερο απεργιακό φύλλο). Η έκδοση του πρώτου απεργιακού φύλλου ενισχύθηκε οικονομικά από την ΕΣΗΕΑ με το ποσό των 7000 ευρώ. Τα έξοδα εκτυπώσεων για το πρώτο απεργιακό φύλλο ήταν 6.625 ευρω.
3. Ενισχύθηκε με 1.000 ευρώ συνάδελφος λόγω προβλήματος υγείας και μετά από απόφαση της συνέλευσης.
4. Το σύνολο εξόδων ήταν 13.739,30 ευρώ.
5. Το υπόλοιπο των εσόδων από την κυκλοφορία των δύο φύλλων στην Αθήνα είναι 11.163,07 ευρώ.
6. Περίπου το 1/3 των εσόδων από την κυκλοφορία πηγαίνει στο πρακτορείο διανομής.
 Όταν το πρακτορείο διανομής κάνει την οικονομική εκκαθάριση από την κυκλοφορία στην επαρχία θα γίνει αναλυτική και συνολική παρουσίαση στην γενική συνέλευση. Ακολούθως όλα τα στοιχεία θα δημοσιευθούν στο μπλογκ.
 Καθε απεργιακό φύλλο βγαίνει μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης. Όταν η γενική συνέλευση αποφασίσει να μην ξαναβγεί απεργιακό φυλλο, όλα τα έσοδα θα μπουν από την "Ενότητα" στο απεργιακό ταμείο (ανοίγεται για το σκοπό αυτό τραπεζικός λογαριασμός απο τους τρεις εκπροσώπους και με εξουσιοδότηση της εργασιακής επιτροπής) και θα διατεθούν στους εργαζόμενους, όπως έχουν πει στη συνέλευση τόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων όσο και η συντακτική επιτροπή.
 Η έκδοση των δύο απεργιακών φύλλων με τον τίτλο  "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" ήταν απο τις κορυφαίες στιγμές του απεργιακού μας αγώνα. Οι αποφάσεις για την έκδοσή τους και μάλιστα με την συγκεκριμένη μορφή, ελήφθησαν από την γενική συνέλευση με πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Η κυκλοφορία και των δύο φύλλων ήταν μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η ίδια η διοίκηση της Χ.Κ Τεγόπουλος χρησιμοποίησε αυτή την κυκλοφοριακή επιτυχία ως επιχείρημα στην δίκη για το άρθρο 99, προκειμένου να πείσει το δικαστήριο ότι η εφημερίδα εξακολουθεί να έχει δυναμική και γι΄αυτό η Χ.Κ.Τ. θα πρέπει να μπει στο άρθρο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι μερικές εβδομάδες νωρίτερα, στις 25 Φεβρουαρίου, είχε προσπαθήσει να εμποδίσει δικαστικώς την κυκλοφορία των φύλλων (είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία όμως απορρίφθηκαν από το δικαστήριο).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων:
Πάνος Σώκος, Σωτήρης Νικολόπουλος, Φώτης Παναγόπουλος.

1 comment:

Anonymous said...

πεινάμε ρε πεινάμε