Monday, January 16, 2012

Συνέλευση την Τετάρτη



Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι της Χ.Κ Τεγόπουλος σε συνέλευση την Τετάρτη 18-01-2012 στις 3 μετά το μεσημέρι στον έκτο όροφο του κτιρίου της εφημερίδας (Μίνωος 10-16).

Η εργασιακή επιτροπή











21 comments:

Anonymous said...

και γιατι η συνέλευση πρέπει να γινει Τετάρτη και οχι Τριτη κ.Σώκο ; Εχουμε περιθώρια χρόνου ; Απο το Σάββατο υπήρχε η απαντητική επιστολή κοροιδία της εκδοτριας,γιατι το καθυστερείτε ;
κ.Σωκο,το μηνυμα δεν ειναι υβριστικό.
Ελπιζω να μην λογοκριθεί...Διαφορετικά θα γινει σχετική καταγγελία στην συνέλευση.

Θόδωρος Μαραγκουδάκης said...

Βγάλτε την εφημερίδα ξανά, έστω και με άλλο όνομα και μην περιμένετε την κυρία Μάνια... Αν δεν το κάνετε γρήγορα, θα σκορπίσετε... Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθείτε με έναν άνθρωπο τόσο αλλοπρόσαλο. Κάτι ξέρουμε από κακομαθημένους γόνους, δεν βρίσκεις άκρη ποτέ με δαύτους...

Anonymous said...

Σταματήστε την απεργία δεν βγάζει πουθενά
Να μας δωσει ένα μισθο δεν μπορούμε να ζήσουμε το καταλαβαίνετε; Τελικά μόνοι μας θα την κλείσουμε μην κοροϊδευόμαστε και ρίχνουμε αλλού τις ευθύνες θα μας ξεχάσουν!!!!!

Anonymous said...

Ο δολ πάλι τα βρήκαν μέχρι και η Μακεδονία ανοίγει μόνο εμεις μείναμε να κάνουμε μόνο συνελεύσεις είμαστε άξιοι της τύχης μας

Anonymous said...

Θα τρελαθουμε τελειως!Εμας στο Κορωπι μας ενημερωσαν χτες το πρωι για συνελευση στο πιεστηριο στις 11 την Τεταρτη & τωρα η εργασιακη επιτροπη συγκαλει συνελευση στο Νεο Κοσμο στις 15.00 την Τεταρτη...Αποφασιστε επιτελους τι θελετε ολοι σας γιατι εχουμε καταντησει ανεκδοτο!

Anonymous said...

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμη Oι εργαζόμενοι δεν έχουμε λάβει επισήμως γνώση του περιεχομένου της επιστολής με τις "δέκα εντολές" της Τεγοπούλου.
Θα μπορούσε να αναρτηθεί στο παρόν blog και να μην κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα. Επίσης δεν καταλαβαίνω με ποια εξουσιοδότηση έχει ξεκινήσει διάλογος "επιτροπής" με την εκδότρια στη βάση της συγκεκριμένης επιστολής.

Anonymous said...

κ.Σώκο,γιατι δεν αναρτήσατε στο μπλοκ αυτο την επιστολή που λάβατε απο την εκδότρια ; ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο κ.Σώκο...αλλα υπάρχει και η συνέλευση αυριο...θα τα πουμε εκει...

aplirotos said...

Σιγά τον αλλοπρόσαλο. Μπορεί να το παίζει αναρχικιά αλλά όταν ήρθε η ώρα για το λογαριασμό, έκανε γκουρού της τον Κουρή και παίζει όλες τις κινήσεις του μπας και μαζέψει λίγα φράγκα ακόμα πριν περάσει στην λήθη. Όσο ξεφτίλα και αν είναι αυτές. Ποτέ δεν κατάλαβα πως είναι τόσο "τρελή" και "αναρχικιά" και ταυτόχρονα βάζει λυτούς και δεμένους για να μη χάσει τις "εμπορικές" δουλειές. Αλλά πάλι αφού κάποιοι μασάνε γιατί όχι... Αν αντέξουμε να πάμε με απεργία ως τις 15/2 -που είναι και το λογικό- θα ζήσουμε και άλλα διάσημα παραμύθια. Να δεις που στη συνέχεια θα ακουστεί ότι ο εφοπλιστής θα χώσει τα λεφτά που πήρε από τον Άραβα για την ομάδα για να πάρει την εφημερίδα. Αν είμαστε καλά παιδιά όμως και γυρίσουμε στα γραφεία μας με ένα μηνιάτικο- καρότο. "Show me the money baby! SHOW ME THE MONEY!".

moisis said...

Από το στόμα σου και στης συνέλευσης το αυτί. Δυστυχώς όμως παρά τις εκκλήσεις των έξω οι μέσα εξακολουθούν να κωφεύουν και να ψάχνουν αφεντικό

Anonymous said...

Όλοι κατα την γνώμη μου έχουμε δίκιο και αυτοί που θέλουν να σταματήσουν οι απεργίες και αυτοί που δεν θέλουν και αυτο γιατί δεν υπάρχει εδώ και καιρό μια ενημέρωση απο υπεύθυνο στόμα για να σταματήσουν να υπάρχουν τα "αν" "ίσως" "θα δούμε" "και άμα δεν". Η δικία μου γνώμη ειναι ότι τις έχουμε τραβήξει πολύ τις απεργίες όντως στον έξω κόσμο μας ξεχνάνε και ειναι κακό αυτο οι φίλοι μου μου λένε ότι όπως έχουν ξεχαστεί οι συνάδελφοι του alter σαν κανάλι έτσι θα ξεχάστουμε και εμείς και μην κοροϊδευόμαστε αν ανοίξει και πάλι το alter αμέσως θα πανε έσοδα απο τις διαφημίσεις αν όμως κάποια στιγμή ανοίξουμε εμείς (που ελπίζω να είναι σύντομα) τα έσοδα μας δεν θα ειναι τόσο άμεσα γιατί μην κοροϊδευόμαστε οι διαφημίσεις μας τον τελευταίο καιρο ήταν για κλάματα και δεύτερον τα χοντρά έσοδα (έστω και επιταγές) απο τις εμπορικές δουλειές στο πιεστηριο με την καθυστέρηση που δείχνουμε δεν θα μας περιμένουν αιώνια για να το ξανά ανοίξουμε μήπως λοιπόν λέω μήπως όπως δείχνει μια "υποχωρητικότητα " η εργοδοσία με τον μισθό ,την αναγνώριση των δεδουλευμένων,την εξαίρεση μας που συζητάει για το 99 έστω και με πρόσθετη πράξη, το 60% των εσόδων τον εμπορικών που δίνει ,μήπως θα ήταν λογικό να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας και σαν δείγμα καλής πίστης "δίναμε " και εμείς κάτι σαν δείγμα καλής θέλησης . Μην ξεχνάμε ότι όλοι μας έχουμε φτάσει στα οικονομικά μας όρια . Λέτε να βγάλουμε την εφημερίδα των εργαζομένων και ρωτάω με τι χαρτί τι μελάνι ποιους υπαλλήλους στο πιεστηριο όταν οι περισσότεροι ειναι σε επίσχεση ....... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΏΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΙΑΡΙΑ ΜΟΥ

Anonymous said...

"τα χοντρά έσοδα (έστω και επιταγές) απο τις εμπορικές δουλειές στο πιεστηριο με την καθυστέρηση που δείχνουμε δεν θα μας περιμένουν αιώνια"

Αιώνια όχι, αλλά αν μπει στο 99 και παγώσουν τα χρέη θα μπορεί να τους προτείνει καλύτερες τιμές ώστε να επιστρέψουν. Αν οι επιχειρήσεις που τυπώνονταν στη Χ.Κ. δεν είναι ηλίθιες θα συνάψουν για το μεσοδιάστημα ιδιωτικά συμφωνητικά και όχι δεσμευτικά συμβόλαια. Και δεν νομίζω ότι η αγορά κινείται με άλλο γνώμονα πέρα από το συμφέρον της.

"μήπως θα ήταν λογικό να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας και σαν δείγμα καλής πίστης "δίναμε " και εμείς κάτι σαν δείγμα καλής θέλησης"
δουλεύαμε απλήρωτοι μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, μια χαρά καλή θέληση έχουμε δείξει. Άλλο δείγμα δεν έχει μας τέλειωσε. Λεφτά υπάρχουν ή αναμένονται; να καταβληθούν, να δοθούν εγγυήσεις και μετά η όποια δική μας υποχώρηση. Μέχρι τώρα συνάδελφε υποχωρήσεις έχουμε κάνει μόνο εμείς, και ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε μόνο όταν η στάση μας υπήρξε ανυποχώρητη (δηλαδή την κατοχύρωση των δεδουλευμένων μας με τα ασφαλιστικά και την πρόταση για συνδιαλλαγή μόλις εκδικάστηκαν αυτά υπέρ μας). Όχι άλλο κάρβουνο, δεν τρώμε κουτόχορτο (φυτρώνει εκεί στο Κορωπί;)

Anonymous said...

Στο κορωπι μπορεί να φυτρώνει κουτόχορτο όπως λες αλλά πολύ φοβάμαι μήπως στο νέο κόσμο έχει πάθει μόλυνση ο εγκέφαλος ορισμένων απο τα καυσαέρια που αναπνέουν !!! Δεν μου απάντησες όμως και για τον πόθο που έχετε για να πάρετε την εφημερίδα εσείς όπως έχετε πει ή στην χειροτερη σας να τυπωθει ένα απεργιακό φύλο με την ονομασία που λέτε, που θα πουλάει 200.000 φύλλα γιατι θα έχει λείψει στους αναγνώστες, όταν τα αντίπαλα μαγαζιά για να φτάσουν εκεί έχουν βάλει ένα super market μέσα στην εφημερίδα ( πρώτο θέμα). Συνάδελφε όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά έτσι λένε στο χωριό μου και εσείς έχετε βρει την ευκαιρία που σας δόθηκε και προσπαθητε να την αρπαξετε . Άλλωστε το ενδιαφέρον σας για την εφημερίδα δείχνετε πιο ειναι όλοι το έχουν καταλάβει ( και στις συνελεύσεις πλέον δεν το κρύβει κανείς σας). Ειναι να την κάνετε δικιά σας ίσως και με κάποιο άλλο όνομα όχι πολύ διαφορετικό βέβαια και φυσικά ο μοναδικός χαμένος θα ειναι το κορωπι γιατι αυτο δεν χωράει στα σχέδια σας ίσως ειναι και πολύ έξοδο και αυτο φάνηκε χτες στην συνέλευση όταν ειπώθηκε ότι στα σχέδια ειναι να δουλέψει σαν ανεξάρτητο κομμάτι τις χ.κ τεγοπουλος βάση της δουλειάς που θα έχει........!!!!! Δεν είδα κάποιον απο σας να φωνάξει ότι αυτο δεν ειναι σωστό και ότι είμαστε ΕΝΑ μαγαζί που δεν χωρίζεται . Ευχαριστώ για την φιλοξενία των απόψεων μου.

Anonymous said...

Δεν καταλαβαίνω που είναι η διαφωνία μας ότι ζητήσαμε συμφωνεί ας ξεκινήσουμε να μας δώσει κάτι αν δεν δώσει θα σταματήσουμε μια και καλη!!!δεν αντέχουμε σας παρακαλω βρείτε μια λύση κύριε Σωκο έχουμε παιδια ολο συνελευση στη συνελευση όχι άλλες ημερομηνίες δώστε μια λύση σας παρακαλω!!!

Aplirotos said...

Μην μπαίνετε στην παγίδα να νιώσετε συνέταιροι της Μάνιας. Δεν είμαστε. Της κόβουμε τα έσοδα για να καταλάβει ότι ή θα μας πληρώνει κα-νο-νι-κα ή δεν θα δει φράγκο. Αν θέλει να το πάει στην άκρη γιατί νομίζει ότι μπλοφάρουμε ας το τραβήξει κιάλλο και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Πάντως, οι περισσότεροι έχουμε ζήσει τη μισή ζωή μας εκεί μέσα. ΑΛΛΑ από το να γίνει η Ε εφημερίδα των λαμόγιων, της εκμετάλλευσης και των εξαθλιωμένων εργαζομένων, χίλιες φορές να κλείσει.

Πάνος Σώκος said...

Συνάδελφοι δεν έχω την δυνατότητα να μπαίνω κάθε στιγμή και λεπτό στο μπλογκ για να το ενημερώνω και να αναρτω τα σχολια σας. Λιγη κατανοηση παρακαλω.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Αυγή Μ. Πλατσή said...
This comment has been removed by a blog administrator.
geomylo said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Αυγή Μ. Πλατσή said...

Θα ξαναπώ την κουβέντα του απεργού από τη Χαλυβουργία: «Δεν είναι μόνο για το ψωμί των παιδιών μας που παλεύουμε. Υπάρχει και η αξιοπρέπεια. Εμείς αγωνιζόμαστε και για τα δύο!»

Λέει πιο πάνω ένας συνάδελφος από το εργοστάσιο στο Κορωπί, απευθυνόμενος στους συν. του Νέου Κόσμου: «Δεν είδα κάποιον απο σας να φωνάξει ότι αυτο δεν ειναι σωστό και ότι είμαστε ΕΝΑ μαγαζί που δεν χωρίζεται.»
Όχι και δεν είδες ή δεν άκουσες, συνάδελφε! Διότι εκεί, στο Κορωπί, ήμασταν το πρωί της Τετάρτης...
Και το πρώτο που καταγγέλθηκε στη γ.σ. του Νέου Κόσμου ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ! Πως όλοι, Κορωπί και Ν. Κόσμος, ανήκουμε σε ΜΙΑ εταιρεία, είμαστε ΜΑΖΙ και είμαστε ένα, ότι μία ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ μας εκφράζει ΟΛΟΥΣ!

Αποδείχτηκε και στο ψήφισμα με τις προϋποθέσεις για διάλογο: να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην ένθεση του τυπογραφείου στο ΑΚΕΡΑΙΟ.

Αλλά ας μη μιλάμε για υποχωρήσεις, όταν για πέντε μήνες βάζαμε όλοι πλάτη κι έβγαινε το φύλλο! Πώς θα κάνουμε πίσω όταν η ίδια η εργοδοσία δεν δεσμεύεται για τίποτα και μονάχα θολές κουβέντες περί πληρωμής κάνει και δείχνει αλαζονική συμπεριφορά («κάποια θέματα που αφορούν στο σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορούν να γίνονται γνωστά πριν την ώρα τους»)!!!
Δηλαδή, τώρα που θέλει να μπει στο άρθρο 99 (15 Φλεβάρη) μάς θέλει με ανοιχτή εφημερίδα ΚΑΙ απλήρωτους (διότι στην επιστολή της ΔΕΝ λέει πουθενά ΠΩΣ και ΠΟΣΑ θα μας δώσει), ενώ στο προηγούμενο δικαστήριο (5 Γενάρη) ο δικηγόρος της δήλωνε «Αν είναι να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από το άρθρο 99, δεν υπάρχει λόγος υπαγωγής μας σ' αυτό»!!!

Από την άλλη, όταν μιλάμε για απεργιακό φύλλο μάλλον δεν έγινε σαφές σε τι αναφερόμαστε! Όχι σ' εκείνο της καθημερινής έκδοσης που προτάθηκε πριν από καιρό. Αλλά σ' ένα φύλλο που θα βγαίνει από καιρό σε καιρό και θα ενημερώνει τον κόσμο για όσα συμβαίνουν σ' εμάς και σε όλα τα ΜΜΕ. Ένα φύλλο που θα αφορά τον απεργιακό μας αγώνα και θα συνδέεται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το ότι πολλοί από μας είναι σε επίσχεση δεν μας εξαιρεί από τον απεργιακό αγώνα ούτε εμποδίζει στην έκφραση οποιασδήποτε μορφής διαμαρτυρίας! (Στην έκδοση αυτού τού φύλλου μια πρόταση είναι να συμβάλει το ταμείο αλληλεγγύης της ΕΣΗΕΑ. Άλλωστε, αυτό θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ας είμαστε παρόντες με προτάσεις.)

Αυτά να έχουμε στο νου μας, συνάδελφοι --- και όχι τις υποχωρήσεις στις οποίες εξαναγκάστηκε, με εκβιασμούς και ξεγελάσματα πάντα, αρκετός κόσμος της «Μακεδονίας» και του «Βήματος»... Υποχωρήσεις με επιχειρησιακές συμβάσεις, με ατομική υπογραφή μείωσης μισθού, με κατάργηση θέσεων -- έτσι ακριβώς όπως εξυπηρετούνται οι ιδιοκτήτες είτε των ΜΜΕ είτε της κάθε Α.Ε.! Σα να λέμε, κανιβαλισμός μεταξύ μας...

Κανένας δεν αντέχει την αφραγκία, την πείνα, των παιδιών τις άμεσες ανάγκες και το κλάμα, τα χρέη και τις απειλές για έξωση... Αλλά το σκύψιμο του κεφαλιού δεν πρόκειται να εξαλείψει τα προβλήματα ούτε να χορτάσει τα πεινασμένα παιδιά μας: αντίθετα, θα ανοίξει την όρεξη των εργοδοτών για ακόμα περισσότερες περικοπές και μειώσεις ανθρώπων και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!

geomylo said...

"Να πω κάτι σε όλοι την εργασιακή επιτροπή ΒΡΗΤΕ ΤΑ μαζι της"
ναι ρε συνάδελφοι να τα βρείτε, αλλά χωρίς να τα χάσουμε εμείς... α, αν βρείτε και τα κλεμμένα καλά θά ΄ναι...

"δεν μπορούμε άλλο να τρώμε απο τις σάρκες μας (παιδια δανεια, υποχρεωσεις) και αν δεν ειναι συνεπείς στις υποσχέσεις της τότε........ "

μα συνάδελφε, από τον Αύγουστο δεν είναι συνεπής ούτε στις υποχρεώσεις, ούτε στις υποσχέσεις της! Τί ΑΝ; το τεστ έγινε και πήρε κάτω από τη βάση και γι' αυτό σκληρύναμε τη στάση μας. Παιδιά, δάνεια και υποχρεώσεις θα έχουμε και αύριο και μεθαύριο, δουλειά ξέρουμε αν θα έχουμε; και πόσο θα την πληρωνόμαστε ξέρουμε; Εγώ ξέρω ότι όταν υποχωρείς η εργοδοσία εφορμά κατά πάνω σου και χάνεις μακροπρόθεσμα πολύ-πολύ περισσότερα. Δείτε τι έγινε στο Μπόμπολα, αποκεφάλισε τμηματικά 300 άτομα που τολμούσαν να αντιτάσσονται στα σχέδιά του. Ο Ψυχάρης τους κόβει, τους κόβει, να δούμε τι θα τους αφήσει στο τέλος και θέλει λέει να τελειώνουν και με την ΕΣΗΕΑ οι συντάκτες.

Συνάδελφοι μας έχουν κηρύξει πόλεμο κι εσείς μιλάτε για συνθηκολόγηση άνευ όρων... Τίποτα δεν χαρίζεται, μόνο με αγώνες διασφαλίζονται τα δικαιώματά μας. Τα δεδουλευμένα μας κατοχυρώθηκαν με νομικό αγώνα με τα ασφαλιστικά. Τον διάλογο τον άνοιξε μετά τη δικαίωσή μας και μετά την απεργία (διαρκείας επί της ουσίας) από τις 22/12/2011. Πού την είδατε την παραχώρηση και ζητάτε να υποχωρήσουμε;;; Ματώνουμε οικονομικά, όλοι, για να κερδίσουμε ό,τι κερδήθηκε. Ζορίστηκε η εργοδοσία και πρότεινε συμβιβασμό και μετά τον ξεπρότεινε και τώρα πρέπει να δει τι θα μας ανακοινώσει πάλι "επιστολικά"... Η πραγματικότητα είναι πολύ συγκεκριμένη, δεν επιδέχεται πολλαπλών αναγνώσεων...

Anonymous said...

Έχεις απολυτο δίκιο Πανο συγνώμη . Να πω κάτι σε όλοι την εργασιακή επιτροπή ΒΡΗΤΕ ΤΑ μαζι της δεν μπορούμε άλλο να τρώμε απο τις σάρκες μας (παιδια ,δανεια,υποχρεωσεις) και αν δεν ειναι συνεπείς στις υποσχέσεις της τότε........