Wednesday, September 21, 2011

Ψήφισμα Συνέλευσης 21 Σεπτεμβρίου - πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος και την Φωτοεκδοτική, που παραμένουν απλήρωτοι για 67η μέρα, επιβεβαίωσε σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, την απόφασή της να διεκδικήσει την καταβολή των δεδουλευμένων. Για το λόγο αυτό:


-Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην διαδικασία των ασφαλιστικων μέτρων, που βρίσκεται σε εξέλιξη και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση - εντολή. Ταυτόχρονα δίνει εντολή στους νομικούς συμβούλους των συνδικαλιστικών σωματείων, να καταθέσουν άμεσα στο δικαστήριο τις αιτήσεις των συναδέλφων, τις οποίες έχουν παραλάβει.


-Καλεί τα συνδικαλιστικά σωματεία και το διασωματειακό να παραστούν στη νέα συνέλευση των εργαζομένων, που θα γίνει την Δευτέρα και στην οποία θα συζητηθεί πρόταση απεργιακής κινητοποίησης για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων.

7 comments:

Anonymous said...

καλα ολα αυτα που ακουστηκαν αλλα σε προχειρες συζητησεις στο κορωπι πολλοι δεν ειναι πεποισμενοι για την αποτελεσματικοτητα αυτης της κινησης ή πιστευουν οτι θα πρεπει να ειναι παλι τα καλα παιδια της επιχειρησης (οπως καναν τοσα χρονια για να τα παιρνουν με υπερωριες και χαρες )για να τη γλυτωσουν.οι περισσοτεροι ειναι χεσμενοι.ισως γι αυτο και ο μικρος αριθμος ανθρωπων στις συνελευσεις και ο ακομα μικροτερος στις αιτησεις.δεν πιστευω οτι θα αυξηθει ικανοποιητικα.εξαλλου εδω τους βιαζει καθημερινα η συμμορια της μεγαλης δημοκρατικης παραταξης κ δεν αντιδρουν και θα τους πειραξει αν μπει αλλλους 10 ποντους πιο βαθια? m@Λ@k@s

Anonymous said...

Ναι, είδαμε και στο Νέο Κόσμο το "μεγάλο" αριθμό αιτήσεων για ασφαλιστικά.

Όσο για το Κορωπί, από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις συνελεύσεις όντως κατανοούμε κι εμείς "οι του Νέου Κόσμου" ότι υπάρχουν διάφορα προβλήματα εκεί και διάφορες ταχύτητες εργαζομένων.

Μια καλή -νομίζω- ιδέα θα ήταν να ζητήσετε να γίνει μια μαζική μάζωξη όλων των εργαζομένων της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Κορωπί ώστε να μάθουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματά σας χωρίς διαμεσολαβητές, να φανεί ποιο όντως θα είναι στην ΠΡΑΞΗ αλληλέγγυοι (πέρα από μεγάλα λόγια που χορτάσαμε) αλλά και να γνωριστούμε από κοντά ρε παιδιά. Στο κάτω-κάτω μπορεί σε εργοστάσια να ψάχνουμε κι εμείς δουλειά μετά από δω, ξέρω γω...

geomylo

bassman said...

Πέρυσι όμως τέτοια εποχή δεν είδα τον νέο κόσμο όταν απολύονταν απο το κορωπι περίπου 50 άτομα να κάνει κάτι όπως δέν έκαναν απολύτως τίποτα και η ΕΠΗΕΑ (έφυγαν 2 μέλη) ούτε κάποιο άλλο σωματιο...... Το γελοίο είναι ότι μεταξύ των άλλων που ακούστηκαν την Τετάρτη ήταν και ο συνάδελφος του νέου κόσμου που παραπονέθηκε ότι αν και απλήρωτος υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο του εισιτηρίου των ΜΜΜ για να πηγαίνει στην δουλεια του και μάλιστα με την απεργία θα έπαιρνε το αυτοκίνητο και αγανακτησε για τα καύσιμα του.... Όταν 400 περίπου συνάδελφοι του στο κορωπί χρησιμοποιούν καθημερινά το αυτοκίνητο τους θέλοντας 200€ το μήνα απο τον μισθο τους μόνο για καύσιμα........... Ε Λ Ε Ο Σ με την υπερβολή σας Ε Λ Ε Ο Σ

αδεια τσέπη - γεμάτη καρδιά said...

συμφωνώ με το geomylo - που μόνο πατάτες δεν λέει...

αφροπολ

Anonymous said...

νομίζω ότι αυτή η πόλωση που διαμορφώνεται από κάποιους τόσο από το Νέο Κόσμο όσο και από το Κορωπί μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους δεν συμφέρει. Για την πολυδιάσπαση στον κλάδο και για την αδράνεια των σωματείων πολλά μπορούν να ειπωθούν, σε όλους μας δημιουργούν προβλήματα αυτά. Όλοι θα είμασταν πιο δυνατοί αν ο συνδικαλισμός στον κλάδο του Τύπου λειτουργούσε διαφορετικά, πιο ομογενοποιημένα, λιγότερο διασπαστικά και πιο ορθολογικά.

Anonymous said...

Συνάδελφοι, στα πηγαδάκια των εργαζομένων αυτό που συζητιέται κατά κόρον είναι πως για να υπάρξει αύριο για την εφημερίδα (ανεξαρτήτως δανείου) αυτό που είναι απολύτως αναγκαίο είναι ο επανασχεδιασμός του φύλλου και ο εξορθολογισμός της επιχείρησης οριζοντίως και καθέτως. Χρειάζεται να υπάρξει ένας σχεδιασμός που θα συνδέει τα μέλη της εφημερίδας μεταξύ τους και θα τα κατευθύνει σαν κεντρικός εγκέφαλος. Να υπάρχει ενιαία σταθερή κατεύθυνση κι όχι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και δεν ξέρει το αριστερό χέρι τι κάνει το δεξί. Να αξιοποιηθεί κόσμος, να ακουστούν ιδέες, να ακολουθήσουμε τις επιταγές και τα εργαλεία που προσφέρει η εποχή. Αλλιώς μια απ' τα ίδια θά χουμε πάλι.

Anonymous said...

για αυτο που λεει ο συναδελφος περι του αυριο της εφημεριδας...ξερω κοσμο που βαρεθηκε ή μπορει και να <> και δεν θελει να διαβαζει εφημεριδες που κατα κυριο λογο τοσα χρονια ηταν φιλοκυβερνητικες ή μπορει να τα επαιρναν κιολας πανω ή κατω απο το τραπεζι.επισης οταν καταργεις καποια εντυπα πχ ΓΕΩ τοτε καλα να παθεις.ενα αλλο.βαρεθηκε ο κοσμος τα διαφορα ιστορικα συγγραμματα και οταν ο ανθρωπος δεν εχει να παρει μια φραντζολα ψωμι στα παιδια του δεν θα χορτασει με τα εντυπα της εφημεριδας.δεν φταει το ιντερνετ οταν πεφτουν οι πωλησεις.το θεμα ειναι υπαρχουν ανθρωποι που να νοιωθουν τις αλλαγες των καιρων και να ηγηθουν? m@Λ@k@s