Friday, January 13, 2012

Συνέχιση της απεργίας και διάλογος

Την θέλησή τους να συνεχίσουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες επαναβεβαίωσαν οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος στη συνέλευση, που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 11-1-2012, αφού μέχρι στιγμής η διοίκηση δεν έχει κάνει καμία κίνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Παράλληλα αποφάσισαν, κι ενώ βρίσκονται σε απεργία, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της εκδότριας για διάλογο ζητώντας:

- Την καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού άμεσα.

- Γραπτή συμφωνία ότι η καταβολή της μισθοδοσίας θα γίνεται κανονικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

- Να γνωστοποιήσει η διοίκηση εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων.

- Το σχέδιο αναδιοργάνωσης για την συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος και να τεθεί υπόψιν των εργαζομένων. Στο μεσοδιάστημα θα συνεχίζεται ο διάλογος των δύο πλευρών επί των προτάσεων της εκδότριας τις οποίες οι εργαζόμενοι αναμένουν.

- Στο σχέδιο να υπάρχει ρητή αναφορά - δέσμευση της διοίκησης ότι τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στο ακέραιο ανεξαρτήτως της υπαγωγής στο άρθρο 99. Ενόψει της συζήτησης στο δικαστήριο της αίτησης υπαγωγής να επαναβεβαιώσει η διοίκηση αυτή την δέσμευση και στην δικαστική διαδικασία.

Οι παραπάνω προτάσεις της συνέλευσης των εργαζομένων διατυπώθηκαν αφού πρώτα ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε η ομάδα διαλόγου με την εκδότρια την Τρίτη το απόγευμα.

Σε αυτή την συζήτηση η εκδότρια πρότεινε την έναρξη  διαλόγου με τους εργαζομένους προκειμένου, να βρεθεί συνολική λύση. Υποσχέθηκε καταβολή μισθού και μετά να λυθεί η απεργία αλλά και σχέδιο - χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων, όχι όμως πριν από την εκδίκαση της αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 στις 15 Φεβρουαρίου. Υποσχέθηκε επίσης, επικαλούμενη και το άρθρο 99, ότι θα καταβάλει στο ακέραιο δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

9 comments:

spyros said...

Πραγματικά ελπίζουμε να βρεθεί μία λύση, γιατί η απουσία της εφημερίδας "μας" έχει γίνει κάτι παραπάνω από αισθητή!

Anonymous said...

Α,ναι; Και πού βρήκε τα λεφτά η ιδιοκτήτρια,η οποία μέχρι τώρα διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι δεν έχει φράγκο; Ρωτήθηκε επ' αυτού;Και
αν ναι,τι απάντησε;

Anonymous said...

Κι εμείς ελπίζουμε σε κάποια λύση, αγαπητέ αναγνώστη να υποθέσω, γιατί η απουσία των μετρητών μας έχει γίνει κάτι παραπάνω από αισθητή, κάτι που δεν ισχύει για την εργοδότριά μας.

Η οποία υπόσχεται ότι θα μας «προκαταβάλει» ένα μισθό, προκειμένου να δουλέψουμε, τη στιγμή που μας χρωστάει 4,5 μισθούς και βάλε!
Ή η οποία προσπαθεί να σπάσει την απεργία στο πιεστήριο (και ίσως τα κατάφερε), προκειμένου να τυπωθούν οι εμπορικές δουλειές, δηλαδή όσες δεν αφορούν την «Ελευθεροτυπία» (δημοκρατία, Χρυσή Ευκαιρία, Esspresso, περιοδικά ΙΜΑΚΟ Κωστόπουλου), λες και η Ελευθεροτυπία είναι ιδεολογική δουλειά! Πολύ συμφέρουσα ιδεολογία, πράγματι!

Anonymous said...

Οταν λες "και ισως τα καταφερε" τι ακριβως εννοεις?Ρωταω γιατι κυκλοφορει μια φημη-και κατι παραπανω ισως-οτι αυριο στο νεο κοσμο εχει συναντηση ο οικονομικος με την ετηπτα κυριως & με τους εργαζομενους του πιεστηριου κατα δευτερο λογο...

dj Praetorian said...

Ανασυγκρότηση
... τρία "αγκάθια" για το Σωματείο μας ...

1) "Ελευθεροτυπία" - απεργοσπάστες με απόφαση Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΗΠΤΑ, στην σημερινή του συνεδρίαση, απεφάσισε με έξι (6) ψήφους υπέρ - Μυλωνάς, Θεοφανίδης, Νίνος, Ανδρουτσόπουλος, Δουμένης, Απεσάκης - έναντι δύο (2) κατά - Μπελίκας, Φοβάκης - να καλύψει μια ομάδα πρόθυμων πιεστών ώστε να σπάσουν την απεργία των συναδέλφων τους στην "Χ.Κ. Τεγόπουλος" και "Φωτοεκδοτική" ...
.
Θα ήταν άξιο δημοσίευσης, για ιστορικούς και παιδευτικούς κυρίως λόγους, να καθαρογραφεί και να δημοσιευθεί το σκεπτικό της κατάπτυστης αυτής απόφασης ...
.
Δεσμευόμαστε να δημοσιεύσουμε την απόφαση αυτή ...
.
Υ.Γ.: ... η ως άνω απόφαση εικάζεται ότι πάρθηκε - ως συνήθως - καθ' υπόδειξιν του επικεφαλής της πλειοψηφίας του Δ.Σ., Όθωνα Θεοχάρη ...

spyros said...

Επειδή υποθέτω ότι το τελευταίο σχόλιο απευθύνεται σε εμένα, να διευκρινίσω ότι είμαι ιδρυτικός αναγνώστης και επίσης ποτέ δεν υποστήριξα ότι για το πρόβλημα ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Μακράν εμού τέτοιες απόψεις!

Aplirotos said...

Μάλλον κάποιος από τους εκπροσώπους πρέπει να αναλάβει γτο άχαρο καθήκον να την ενημερώσει ότι "no martini- no party". Αν δεν αρχίσει να πληρώνει κα-νο-νι-κά, εφημερίδα δεν έχει. Αν τώρα πιστεύει ότι με τα κόλπα του Κουρή θα μπει στο 99 με δική μας συγκατάβαση και μετά θα ξαναρχίσει τα έναντι, μάλλον μας έχει για μεγάλα θύματα. Όσο για τους ανθρώπους στο πιεστήριο, αν μετά από όλα αυτά την εμπιστεύονται ας της κάνουν τη δουλειά. Να μην κλαίνε όμως μετά.

Anonymous said...

Aκουω συνεχεια τις τελευταιες μερες για απεργοσπασιες στο πιεστηριο.Μπορει καποιος να με ενημερωσει(απο αυτους που το υποστηριζουν αυτο)ποσα πιεστηρια υπαρχουν στο Κορωπι?και τι αντικειμενο εχουν τοσα χρονια?

Γεωργία Μυλωνάκη said...

http://anasigrotisi.blogspot.com/2012/01/blog-post_14.html

από Ανασυγκρότηση, Συνδικαλιστική παράταξη Τεχνικών Τύπου Αθήνας - ΕΤΗΠΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ - προς απεργοσπάστες της "Ελευθεροτυπίας" ...

Παραίτηση Υπεύθυνου Πιεστηρίου

Παραιτήθηκε ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΕΖΑΪΤΗΣ, υπεύθυνος πιεστηρίου της "Ελευθεροτυπίας" ...

Όσοι πρόθυμοι πιεστές ή άλλες ειδικότητες θελήσετε να παίξετε ρόλους απεργοσπαστών να γνωρίζετε ότι οι συνθήκες ασφαλείας δεν το επιτρέπουν ...

Είστε απεργοσπάστες με εξ ολοκλήρου δική σας ευθύνη - αν αυτό κάτι σας λέει ...

Φυσικά μπορείτε να ζητήσετε και μια δεύτερη γνώμη από το διοικητικό σχήμα της ΕΤΗΠΤΑ (Θεοχάρης - Μυλωνάς και σια) που σας προέτρεψε να σπάσετε την απεργία των απλήρωτων εργαζομένων της "Ελευθεροτυπίας" ...

Με την ευχή να μην συμβεί το οτιδήποτε θα έβαζε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητά σας, σάς καλούμε την ύστατη ώρα να συστρατευθείτε με όλους όσοι παλεύουν για αξιοπρέπεια και επιβίωση ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
Αναρτήθηκε από ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ στις 01:12