Monday, November 5, 2012

Ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής




H Eλευθεροτυπία δεν αντιγράφεται

Η εργασιακή επιτροπή των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία προς αποφυγή διάφορων, σκόπιμων ή μη παρερμηνειών και συγχύσεων, επισημαίνει τα εξής:

Η εφημερίδα με τον τίτλο Εφημερίδα των συντακτών, που κυκλοφορεί, δεν είναι, ούτε έχει κάποια άλλου είδους σχέση με την Ελευθεροτυπία. Το γεγονός ότι μετέχει σ΄αυτήν ένα μικρό ποσοστό από το σύνολο των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία δεν την υποκαθιστά σε καμία περίπτωση.

Οι 500 και πλέον σημερινοί εργαζόμενοι, απεργοί και επισχεσίες που παραμένουμε στην εφημερίδα, εξακολουθούμε παρά τις αντιξοότητες, να αγωνιζόμαστε, αναζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή, μια πραγματικά βιώσιμη λύση για την επανακυκλοφορία της Ελευθεροτυπίας, από νέα βάση.

Η Ελευθεροτυπία δεν ανέστειλε την εκδοσή της. Σταμάτησε να κυκλοφορεί τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την απόφαση των εργαζομένων να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους.

Οι παραμένοντες στην Ελευθεροτυπία θεωρούν την προοπτική της άμεσης επανέκδοσης της εφημερίδας ρεαλιστική και συμφέρουσα για όλους.

Οσα γράφονται ή υπονοούνται, με ατυχείς άμεσους ή έμμεσους ιστορικούς παραλληλισμούς, είναι εντελώς παραπλανητικά. Οσοι χρησιμοποιούν σύμβολα του παρελθόντος ή προχωρούν σε πιστές απομιμήσεις τους, πλήττουν ευθέως τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία καθώς και όσων έχουν ήδη αποχωρήσει.

Η Ελευθεροτυπία δεν αντιγράφεται. Η ιστορία της ανήκει σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους και τους αναγνώστες της. Καμία επιμέρους μικρή ομάδα συντακτών-εργαζομένων δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να την υφαρπάξει ή να την εκμεταλλευθεί. Και μάλιστα κρυφά από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Οταν η Ελευθεροτυπία επανεκδοθεί, κι ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί σύντομα, θα το μάθετε από εμάς.

Η Εργασιακή Επιτροπή

2 comments:

Anonymous said...

Αυτή η ανακοίνωση πρέπει να αναρτηθεί και στην επίσημη σελίδα της "Ε" για ενημέρωση του δικού μας κοινού ώστε να σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση και ο άδικος ξεριζωμός των εργαζομένων και νυν της "Ε".

Unknown said...

Μακάρι η Ελευθεροτυπία να κυκλοφορήσει ξανά. Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου και δεν πρέπει να χαθεί.

web design - Δημιουργία ιστοσελίδων - Προώθηση ιστοσελίδων