Monday, October 1, 2012

Πως και πότε θα μοιρασθούν τα έσοδα απο τα απεργιακά φύλλα

Δεν έχουν ακόμα κατατεθεί στον απεργιακό λογαριασμό όλα τα χρήματα απο τα απεργιακά φύλλα. Εκκρεμεί η κατάθεση ενός ποσού περίπου 20.000 ευρώ που αναμένεται, να κατατεθει το αργοτερο την επόμενη εβδομάδα. Αμέσως μετά το σύνολο των χρημάτων θα μοιρασθεί  στους εργαζόμενους και θα αναρτηθεί στο μπλογκ σχετική ανακοίνωση και αναλυτική κατάσταση εσόδων - εξόδων. Οπως έχουμε πει πολλές φορές στις συνελεύσεις και στις συγκεντρώσεις μας τα χρηματα θα μοιρασθουν ως εξης:
-Τα έσοδα απο τα δυο πρωτα απεργιακά φύλλα "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ", που ανέρχονται σε 28.096 ευρω θα μοιρασθουν ισόποσα σε όσους συναδελφους ήταν στις μισθοδοτικές καταστάσεις στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα έκδοσης του πρώτου φύλλου.
-Τα έσοδα απο τα επόμενα τέσσερα απεργιακά φύλλα " ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - απεργιακή έκδοση των εργαζόμενων" θα μοιρασθούν σε όσους συναδέλφους ήταν στις καταστάσεις μισθοδοσίας στις 16 Ιουνίου, ημερα έκδοσης του πρώτου απο τα τέσσερα απεργιακά φύλλα με αυτό τον τίτλο.
Γίνεται προσπάθεια τα χρήματα να μοιρασθούν μέσω τραπέζης με κατάθεση στους λογαριασμούς μισθοδοσίας.
Για το λόγο αυτό και πριν δοθει στις τραπεζες ( Πειραιώς και Εθνική) η κατάσταση με τα ονόματα και το ποσό στον καθένα καλούνται μέχρι την επόμενη Δευτέρα:
1. Όσοι συνάδελφοι δεν θέλουν να κατατεθεί το ποσό που τους αναλογει στον λογαριασμό τους, αλλά θελουν να το εισπραξουν με άλλο τρόπο, να ενημερώσουν τους Πάνο Σώκο (6944355845 - psokos@gmail.com) και Σωτήρη Νικολόπουλο.
 2. Όσοι συνάδελφοι δεν θέλουν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί απο τα δύο πρωτα απεργιακά φύλλα "Οι Εργαζόμενοι" να ενημερώσουν και πάλι τους δύο εκπροσώπους. Ηδη ορισμένοι επειδή ειχαν διαφωνήσει με την έκδοση των δυο πρώτων φυλλων και δεν συμμετειχαν ,έχουν γνωστοποιήσει αυτή την επιθυμία τους στον εκπρόσωπο των συντακτών.
3. Όσοι συνάδελφοι δεν θέλουν να εισπράξουν το μερίδιο τους απο κανένα απεργιακό φύλλο αλλά προτιμούν αυτό να μείνει στο ταμείο για να μοιρασθεί στους υπόλοιπους επίσης να ενημερώσουν σχετικά.
4. Όσοι συνάδελφοι έχουν κλείσει τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους, να ενημερωσουν κι αυτοι προκειμένου να ρυθμισθει ο τροπος εισπραξης του μερίδίου τους.
Απο το σύνολο των εσόδων που υπολογίζεται να είναι περίπου 95.000, θα παραμείνει στο απεργιακό ταμείο ένα μικρό ποσό για έκτακτες ανάγκες. Το ύψος του θα το αποφασίσει η εργασιακή επιτροπή.
 

No comments: