Tuesday, October 2, 2012

Τρεις πλειστηριασμοί μέχρι 10 Οκτωβρίου

Τρεις πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων της Χ.Κ Τεγόπουλος πρόκειται να γίνουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Πρώην και νυν εργαζόμενοι προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες προκειμένου, να εισπράξουν τα χρήματα, που τους οφείλει η ΧΚΤ καθώς οι πληρωμές σταμάτησαν πριν απο 14 μήνες.
Συγκεκριμένα:
1.Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι (αύριο) έχει προγραμματισθεί να γίνει πλειστηριασμός της εκτυπωτικής μηχανής της εφημερίδας (COMET)
. Πρόκειται για την κεντρική μηχανή της εκτυπωτικής μονάδας της ΧΚΤ, που βρίσκεται στο Κορωπί. Τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί το ποσό των 5 εκ 300 χιλιάδων ευρώ. Η μηχανή βγαίνει σε πλειστηριασμό απο 48 εργαζόμενους (τεχνικούς).
 2. Στις 10 Οκτωβρίου εχει προγραμματισθεί να βγει σε πλειστηρισμό το κτίριο της Μίινωος 10-16, στο οποίο στεγάζεται η "Ελευθεροτυπία". Τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί το ποσό των 14.042.776,37 ευρω. Τον πλειστηριασμό του κτιρίου επισπεύδουν δυο συνάδελφοι (δημοσιογράφοι) που εργάζονταν στην "Ελευθεροτυπια".
3. Την ίδια μέρα 10 Οκτωβρίου έχει επίσης προγραμματισθεί να βγουν σε πλειστηριασμό κατασχεθέντα μηχανήματα της εκτυπωτικής μονάδας στο Κορωπί. Η συνολική τους αξία ανέρχεται σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης κινητών πραγμάτων στο ποσό των 2.247.000 ευρω. Τον πλειστηριασμό των κινητών πραγμάτων επισπεύδουν 26 συνάδελφοι (δημοσιογράφοι) που εργάζονταν στην "Ελευθεροτυπία".
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που εκπλειστηριασθεί τελικά κάποιο περιουσιακό στοιχείο απο τα παραπάνω έχουν δικαίωμα εντος 15 ημερών να αναγγελθούν όλοι οι εργαζόμενοι, που έχουν απαιτήσεις απο την ΧΚΤ και όχι μόνο οι επισπεύδοντες.
Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι συνάδελφοι, να ολοκληρώσουν σε συννενόηση με τους δικηγόρους τους άμεσα όλες τις νομικές διαδικασίες (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές) για τα δεδουλευμένα τους.

No comments: