Monday, May 28, 2012

Παραίτηση Μωυσή Λίτση από τη συντακτική επιτροπή

Αγαπητοί συνάδελφοι/συναδέλφισες

Όπως γνωρίζετε ήμουν από τους πρώτους που είχα υποστηρίξει με θέρμη την έκδοση απεργιακού φύλλου των εργαζομένων της Ε πιστεύοντας ότι ήταν ένα από τα σημαντικότερα όπλα στον αγώνα μας.

Υποστήριζα μάλιστα ευθύς εξαρχής την έκδοση απεργιακού φύλλου που θα ήταν κανονική εφημερίδα, που όντως θα ήταν συνέχεια της Ελευθεροτυπίας, πιστεύοντας σε αυτό που γράφαμε στο τελευταίο φύλλο στις 22 Δεκεμβρίου 2011. «Η Ελευθεροτυπία είναι η ψυχή των εργαζομένων της».

Ως εκ τούτου έθεσα υποψηφιότητα για τη συντακτική επιτροπή, θεωρώντας παρά τις ενστάσεις πολλών συναδέλφων, ότι η έκδοση απεργιακού φύλλου θα μπορούσε να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και να φέρει στην επιφάνεια μία άλλου είδους κουλτούρα συναδελφικότητας και δημιουργίας. Ήμουν μάλιστα από τους συναδέλφους που αγκαλιάζοντας το απεργιακό φύλλο, έκανα ό,τι μπορούσε για να διαδοθεί ο αγώνας μας μαζί με άλλους φυσικά, σε όλη την Ευρώπη με στόχο να κερδηθεί η αλληλεγγύη των απανταχού εργαζομένων και να διαδοθεί το πολύ σοβαρό εγχείρημα του απεργιακού φύλλου.

Όπως γνωρίζετε δεν εκλέχτηκα αμέσως στη συντακτική επιτροπή, αλλά πήρα τη θέση του συναδέλφου Γ. Τζεδάκη μετά την παραίτησή του, μετέχοντας ενεργά στη σύνταξη των δύο επιτυχημένων απεργιακών φύλλων μας. Παρά τις προσπάθειες να συνεχιστεί η έκδοσή τους όσο κρατούσε ο αγώνας μας και εκκρεμούσε η απόφαση για το άρθρο 99, οι προσπάθειες αυτές τελικά δεν ευοδώθηκαν.

Παρέμεινα μέλος μιας ανενεργούς συντακτικής επιτροπής περιμένοντας και εγώ όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι να δούμε που θα καταλήξει η υπόθεση με το άρθρο 99. Λόγω όμως του θέματος που έχει δημιουργηθεί με την προσπάθεια συναδέλφων να βγάλουν δική τους εφημερίδα, ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη συντακτική επιτροπή, επιφυλασσόμενος να τοποθετηθώ για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα όπως και οι λοιποί συνάδελφοι στις προσεχείς συνελεύσεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μωυσής Λίτσης

1 comment:

Anonymous said...

Ας σταματήσουν επιτέλους να μας δουλεύουν όσοι προσπαθούν να στήσουν δικό τους μαγαζί εκμεταλλευόμενοι το όνομα της Ελευθεροτυπίας κι επιδιώκοντας το κλείσιμό της. Μας φλόμωσαν στο ψέμμα και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.