Thursday, May 3, 2012

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης 3ης Μαϊου

Η γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην Χ.Κ Τεγόπουλος στις 3 Μαϊου 2012:

- Αποφάσισε να ζητήσει απο τα Δ.Σ των σωματείων του χώρου ( ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφοι) και τις νομικές τους υπηρεσίες, να συνεργασθούν στο εξής και να βρουν τρόπο ούτως ώστε όλα τα χρήματα από τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, που έχουν βρεθεί , να καταβληθούν ισόποσα σε όλους τους εργαζόμενους .

-Υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι της Χ.Κ.Τ. σε προηγούμενες συνελεύσεις τους έχουν εκφράσει την θέλησή τους τα χρήματα, που προέρχονται από τις κατασχέσεις, να καταβάλλονται ισόποσα και ισομερώς σε όλους, ανεξαρτήτως σε ποιό σωματείο ανήκουν. Υπογραμμίζει ακόμα ότι αυτό επιβάλλεται από το γεγονός ότι ο αγώνας των εργαζόμενων στην Χ.Κ.Τ είναι κοινός, χωρίς διαχωρισμούς κατά κλάδο.

- Η συνέλευση διαπίστωσε ότι αυτό δεν έχει τηρηθεί μέχρι στιγμής. Για το λόγο αυτό, με ψήφους 96 υπέρ και 34 κατά, ενέκρινε πρόταση συναδέλφων να καταγγελθούν η ΕΠΗΕΑ και οι νομικοί της εκπρόσωποι επειδή οι χειρισμοί τους στο θέμα των κατασχέσεων δεν ανταποκρίνονται στα παραπάνω.

-Επίσης η συνέλευση των εργαζομένων, με ψήφους 85 κατά και 4 υπέρ, απέρριψε πρόταση συναδέλφων για άμεση επιστροφή στην εργασία ακόμα και χωρίς πληρωμή δεδουλευμένων αλλά με την προϋπόθεση ότι η Χ.Κ.Τ θα καταβάλει χρήματα σε διάστημα ενός μηνός.

Στην επόμενη γενική συνέλευση θα συζητηθεί πρόταση για εκλογή νέων μελών στην εργασιακή επιτροπή.

2 comments:

Anonymous said...

Eρώτηση προς τους εκπροσώπους:

-ποιος ή ποιοι άνοιξαν το λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα για τους εργαζομένους της Ελευθεροτυπίας;

-ποια ονόματα αναφέρονται ως κάτοχοι του λογαριασμού και κατά συνέπεια ποιοι έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτόν;


-πόσες και ποιες κινήσεις έχουν γίνει ως σήμερα στο συγκεκριμένο λογαριασμό;

Και τέλος, επειδή δεν παρέστην σε όλες τις συνελεύσεις, μπορείτε να μου διευκρινίσετε εάν και πότε οι εργαζόμενοι ψήφισαν κι αποφάσισαν ν´ ανοίξει τέτοιος λογαριασμός;

Λήδα Παπαδοπούλου

Πάνος Σώκος said...

Κατ΄αρχην συγνωμη για τη μεγαλη καθυστερηση. Το ανοιγμα του λογαριασμου αποφασισθηκε τον περασμενο Φεβρουαριο απο την εργασιακη επιτροπή η οποια και ενημερωσε την γενικη συνελευση. Ανοιχτηκε στο ονομα των τριων εκπροσωπων ( Σωκος, Φ. Παναγοπουλος, Σωτ. Νικολοπουλος) κυριως για να κατατεθουν σε αυτον τα χρηματα απο το απεργιακο φυλλο αλλα και ενισχυσεις φιλων. Μεχρι στιγμης εχουν κατατεθει 20.000 απο το απεργιακο -αναμενονται ορισμενα ακομα- και περιπου 1500 απο ενισχυσεις. Ολα βρισκονται μεσα. Θα δοθουν σε ολους τους εργαζομενους,εκτος κι αν η συνελευση αποφασισει διαφορετικα.