Thursday, December 1, 2011

Απεργούμε - αφίσα


5 comments:

Costas Paparoidamis said...

Βλέπω βγάλαμε και το καινούργιο LOGO της εφημερίδας. Μπράβο καλορίζικη και καλές δουλειές. Να ευχηθώ σε κάποιους άντε και υπουργοί επικρατείας. Ουπς sorry η θέση καλύφθηκε. Απλώς να ενημερωθούμε από που θα πληρωνόμαστε.

Κώστας Παπαροϊδάμης

Vassilis Poulantzas said...

ενημερώνω ότι έχει δημιουργηθεί ένα μικρό γκρουπ στο facebook με τίτλο "Η Ελευθεροτυπία δεν πρέπει να κλείσει". Μια μικρή βοήθεια στον αγώνα των εργαζομένων

http://www.facebook.com/groups/214625225274072/

αφρο said...

To δρόμο μας δείχνουν οι Χαλυβουργοί. Να πραγματοποιήσουμε άμεσα την επόμενη Γενική Συνέλευση, για απολογισμό της Τριήμερης απεργίας στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και συντονισμό της επόμενης κίνησης - καλώντας και τα Σωματεία, για να μας στηρίξουν όπως οφείλουν. Η εποχή των ψευδαισθήσεων, ότι με την ανάθεση και την αντιπροσώπευση ξεμπερδεύουμε με το συλλογικό, κι ότι με το ατομικό ντηλ θα γλυτώσουμε το τομάρι μας, έχει οριστικά τελειώσει. Αποφασιστε συνάδελφοι: Η με την εργοδοσία ή με τους εργαζόμενους...Κι όσοι το παίζουν σε δυο ταμπλό και δυο βάρκες, άλλα γράφουν κι άλλα κάνουν - να ξέρουν ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο για πάντα. Ούτε οι αναγνώστες.


Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011
Προς την εργατική τάξη, Τον εργαζόμενο λαό.

Συνάδελφοι,

Διαδώστε το μύνημά μας: Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας.

Σωματεία, άνεργοι, φτωχός λαός, φοιτητές, μαθητές, μας δίνετε υλική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα!
Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε.
Σπάσαμε την σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού.

Αν τα μέτρα περάσουν στην χαλυβουργία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια.
Μην ακούτε τα ψέμματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί, για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.
Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το Υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχθείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Μας απειλούν με 180 ακόμα απολύσεις!
Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι, για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση!

Δεν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας.

Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη.
Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 – 500 ευρώ.
Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια.
Συνάδελφοι εργάτες, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι.
Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια. Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη.
Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση.

Κάντε γενική συνέλευση, ελάτε σε επαφή μαζί μας, αποφασίστε απεργία. Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μύνημα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει.

Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.

Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας
Ασπρόπυργος 30/11/2011

geomylo said...

Τις τρεις αυτές μέρες που συγκεντρωνόμαστε διάφοροι εργαζόμενοι διάφορων κλάδων στην εφημερίδα μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά σχετικά με τα προβλήματα της εφημερίδας, του κλάδου, αλλά και τη συνολική επίθεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία. Ήρθαν από δω να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη άνθρωποι από (η σειρά είναι τυχαία):
1. Τη λαϊκή συνέλευση του Νέου Κόσμου
2. Την επιτροπή εργαζομένων του ΔΟΛ
3. Την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
4. Εργαζόμενοι από τον Πήγασο
5. Απολυμένοι από το tvxs
6. Συνάδελφοι από τη συλλογικότητα "Κατάληψη της ΕΣΗΕΑ"
7. Εκπρόσωπος της ΕΤΙΤΑ
8. Δημοσιογράφοι free lancer
9. Αναγνώστες !!
10. Εκπρόσωπος από τη Συνέλευση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων

και άλλοι

Κι εγώ ρωτάω, εσύ συνάδελφε που ψήφισες υπέρ της απεργίας πού είσαι;; Δε λέω, ήρθαν πολλοί, αλλά όχι τόσοι όσοι επιβάλλει η δυσκολία της κατάστασης που ζούμε...

Αυγή Μ. Πλατσή said...

Συνυπογράφοντας τα παραπάνω σχόλια, προσθέτω:
1. Να βγάλουμε μήνυμα συμπαράστασης και ψήφισμα υπέρ των απεργών της Χαλυβουργίας.
2. Προκήρυξη από τον εκπρόσωπο γενικής συνέλευσης τη Δευτέρα ή το πολύ Τρίτη για απολογισμό απεργίας, λήψη αποφάσεων για επόμενες κινήσεις μας, κάλυψη εξόδων δικηγόρου Παλαιολόγου (καθώς ψηφίστηκε από προηγούμενη συνέλευση) από την ΕΣΗΕΑ κ.ά. σημαντικά.