Monday, October 17, 2011

Επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την επιτυχία της απεργίας



Οδηγίες για την αυριανή 24ωρη απεργία

17 Οκτωβρίου 2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, τα ειδησεογραφικά sites , καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης, που απασχολεί δημοσιογράφους, να μετάσχουν αποφασιστικά στην απεργία, που έχει κηρύξει η Ένωση και η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ, από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 18/10/2011 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 19/10/2011.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, από τις 6π.μ. της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2011 έως τις 6π.μ. της Τετάρτης, 19 Οκτωβρίου 2011:
  • Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό . Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, που είναι εσωτερικές ή εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους, που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.
  • Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
  • Δεν θα συνταχθεί και δεν θα παραδοθεί ή χρησιμοποιηθεί από τη διεύθυνση οποιουδήποτε εντύπου, ηλεκτρονικού ή ψηφιακού Μέσου, κανένα κείμενο δημοσιογράφου δημοσιευμένο ή αδημοσίευτο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 στην απεργία συμμετέχουν και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Η Ένωση καλεί όλους τους δημοσιογράφους σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την επιτυχία της απεργίας. Καλεί ιδιαίτερα τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ να αποφύγουν κάθε ενέργεια πίεσης πάνω σε συναδέλφους –φισσες, η οποία υπονομεύει την απεργία, θυμίζοντάς τους τις καταστατικές υποχρεώσεις όλων των μελών της ΕΣΗΕΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

4 comments:

Anonymous said...

http://wp.me/pbIo0-1Fp

Anonymous said...

Και με το μαλακό παιδιά - μη σκίσουμε κανά καλσόν.

Αυγή Μ. Πλατσή said...

Σήμερα, μετά τη μαζική ΑΛΛΑ ΞΕΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πορεία των εργαζομένων/απεργών στα ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε άτυπη συνέλευση αρκετών συναδέλφων από όλες τις ειδικότητες του Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, όπου εγκρίθηκε ψήφισμα προς τα Δ.Σ. των ενώσεών μας -- με απαίτηση την προκήρυξη έστω και την ύστατη στιγμή 48ωρης απεργίας, μαζί με όλο τον εργαζόμενο κόσμο. Επιδόθηκε στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το οποίο τελικά ΔΕΝ αποφάσισε λόγω ισοψηφίας (5-5, διότι ο Ράμμος ασθενεί και απουσίαζε). Οι ενώσεις μας (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο, με τη μερική ή/και καθολική αδράνειά μας) είναι υπόλογες για τον αποκλεισμό μας από τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Ας το έχουμε υπόψη μας, ώστε να είμαστε παρόντες στο επόμενο διασωματειακό, όπου να εκφράσουμε τις απόψεις μας χωρίς να περιμένουμε τη λύση μέσω αναθέσεων!

Aφροδίτη Πολίτη said...

Συμφωνώ με την Αυγή. Το να τα περιμένεις όλα από τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές, όσο και το να τους κατηγορείς για όλα είναι ανέξοδο και αδιέξοδο. Μέχρι εκεί μπορούν ή θέλουν οι άνθρωποι (διαλέγετε), μέχρι εκεί πάνε. Η όπως έλεγε κάποιος πρώην προοδευτικός καλλιτέχνης που το γύρισε όπως κι άλλοι "τι να φταίνε οι εκπρόσωποι, έρημοι κι απρόσωποι βρε...". Ο αγώνας συνάδελφοι είναι, ή τουλάχιστον θα'πρέπε να είναι υπόθεση όλων μας - κι όποιος δεν τον μοιράστηκε θα μοιραστεί την ήττα κι άλλα ωραία τσιτάτα από αυτά που μας περισσεύουν. Σε συλλογικά εκφρασμένες και αποτελεσματικές πράξεις αντίστασης είναι που έχουμε έλειμμα κι όχι σε ατομικές απόψεις και λόγια. Oπότε, τα λέμε στο δρόμο συνάδελφοι, πληρωμένοι κι απλήρωτοι, άνεργοι, εργαζόμενοι και μελλοντικοί απολυμένοι, μπλοκάκηδες και μισθωτοί - σε αγώνες και απεργίες μαζί με την κοινωνία και όχι μόνοι μας σαν συντεχνία.