Saturday, June 23, 2012

Αίτηση ανάκλησης της απόφασης για το "99" καταθέτει η Χ.Κ.Τ. - Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα

Το παρακάτω κείμενο, με εξαίρεση την προσθήκη προαναγγελίας σύγκλησης συνέλευσης, είναι δημοσιευμένο στο απεργιακό φύλλο που κυκλοφορεί:

Στη πρώτη γραμμή παραμένει ο αγώνας των εργαζομενων μέσω και των απεργιακών εκδόσεων της Ε για την άμεση ικανοποίηση των οικονομικών μας αιτημάτων, καθότι παραμένουμε απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο, αλλα και την επιβίωση της εφημερίδας. Ενα δίπτυχο ενιαίο, το οποιο οι γενικές μας συνελεύσεις έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητα από τη πρώτη στιγμή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Ο χρόνος πιέζει και λιγοστεύει, η διοίκηση οφείλει να κινηθεί άμεσα με συνολική πρόταση - λύση.

Ενώ πριν μερικές ημερες ενώπιον του υπουργού Εργασίας οι νομικοί εκπρόσωποι της Χ.Κ Τεγόπουλος, είπαν ότι η εταιρεία θα καταθέσει νέα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η διοίκηση προτίθεται να προχωρήσει τη Δευτερα, σε αίτηση ανάκλησης και μεταρρύθμισης της δικαστικής απόφασης που απέρριψε την προηγούμενη αίτηση υπαγωγής της.
Εφόσον κατατεθεί τέτοια αίτηση, αμέσως μετά θα συγκληθεί συνέλευση εργαζομένων για να συζητηθεί το θέμα.

Θυμίζουμε ότι η απορριπτική απόφαση, ανέφερε μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της, ότι:

"... γίνεται κατανοητό ότι ναι μεν η τελεσίδικη απόρριψη της υπό κρίση αίτησης θα έχει ως πιθανότερη συνέπεια την πτώχευση της επιχείρησης και την απώλεια όλων των θέσεων εργασίας (με όλες τις αναμενόμενες κοινωνικοοικονομικές συνέπειες). Ωστόσο, αντίστοιχες ή και χειρότερες κοινωνικοοικονομικές συνέπειες είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και στην αντίθετη περίπτωση, κατά την οποία θα γινόταν δεκτή η υπό κρίση αίτηση (...) μετά τη δικαστική επικύρωση της συμφωνίας, θα μπορούσε η εταιρία, προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσκαιρη ταμειακή ρευστότητα, να αποξενωθεί των σημαντικότερων περιουσιακών της στοιχείων και μετά την πάροδο δύο - τριών ετών να διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης θα έχει αποτύχει στην πράξη (...) τελικά, οι μόνοι που θα έβγαιναν κερδισμένοι από αυτό το σενάριο θα ήταν οι τράπεζες, στις οποίες πιθανώς θα είχε ήδη μεταβιβαστεί η ακίνητη περιουσία της εταιρίας (...)"

 Μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη, έχουμε κατ΄επανάληψη ζητήσει από τη διοίκηση να πάρει άμεσα τις απαραίτητες εκείνες, πρωτοβουλίες που θα δίνουν λύσεις στο διπλό πρόβλημα (ικανοποίηση αιτημάτων-επιβίωση "Ε"), λαμβάνοντας υπόψιν και το δεδομένο της πρόσφατης απορριπτικής απόφασης για την υπαγωγή της ΧΚΤ στο αθρο 99. Πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν τα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα όλων μας (και αυτών που παραμένουμε και όσων αποχώρησαν).

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η διοίκηση θα έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς άλλη χρονοτριβή και δικαστικές εμπλοκές. Αλλωστε καμμία βιώσιμη λύση δεν μπορεί πλέον να υπάρξει για την εταιρεία, χωρίς συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο που θα εγγυάται τη προοπτική ικανοποίησης των αιτημάτων όλων των εργαζομενων. Αυτό που είναι όμως καθοριστικό, είναι ότι καμμία λύση δεν μπορεί να διασφαλίσει την επόμενη μέρα, χωρίς συννενόηση και ενεργό συμμετοχή των εργαζομενων.

2 comments:

Anonymous said...

Πότε θα γίνει κάποια συνέλευση παρουσία δικηγόρων Πάνο, ώστε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τις επόμενες ενέργειές μας;

Πάνος Σώκος said...

Συνελευση θα κανουμε στις αρχες της επομενης εβδομαδας (ΔΕυτερα η Τριτη)
.