Sunday, October 16, 2011

Εκτός Ελευθεροτυπίας
ο Γ. Παπαδόπουλος

Τη λύση της σύμβασής του με την "Ελευθεροτυπία" ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής στους συντάκτες της εφημερίδας ο διευθυντής έκδοσης Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης και "Καιρός" της τελευταίας σελίδας. Την απόφαση για τη λύση της σύμβασης έλαβε η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου και στον ίδιο την ανακοίνωσε την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής της Χ.Κ. Τεγόπουλος, Αν. Πολυκανδριώτης.


Ο Γ. Παπαδόπουλος δούλευε στην εφημερίδα από το 1983, διετέλεσε για χρόνια αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, ενώ από το 2007 ήταν διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας. Από το 1985 είχε την επιτυχημένη στήλη της τελευταίας σελίδας "ο καιρός".
Ο ίδιος ευχαρίστησε τους συντάκτες για την πολυετή συνεργασία που είχε μαζί τους, κυρίως όμως για το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, αν και δουλεύουν απλήρωτοι, βγάζουν την καλύτερη εφημερίδα.

3 comments:

Anonymous said...

Και ο Αρκάς πήγε στο ΕΘΝΟΣ.

geomylo said...

Ασχετο, αλλά το βάζω εδώ για να το δείτε:

Οι αγώνες στα χέρια των συναδέλφων
by syspeirosi
Δείτε τις δράσεις των απεργών στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ:

http://dimosiografoiert.blogspot.com/

It can't happen here said...

Διαμαρτυρία κάλεσμα από Εργαζόμενους/ες, Απολυμένους/ες στην αλυσίδα καταστημάτων METROPOLIS, ιδιοκτήτης των οποίων είναι ο Ανδρέας Κουρής ο οποίος κατέχει το MAD TV και το MAD RADIO.
(ολόκληρη η επιστολή στο http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/10/metropolis.html)

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις…. Καθόλου συμπτωματική.


(…) Παρ’ όλο που οι περισσότερες απολύσεις παρουσιάστηκαν από τους διευθύνοντες της επιχείρησης ως «οικειοθελείς» (κάτι που δεν ισχύει, αφού οι συνάδελφοι εξαναγκάστηκαν σε αυτές, πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσουν τις αποζημιώσεις τους καθώς έβλεπαν την κατάσταση), κάποιες από αυτές ήταν απόλυτα εκδικητικές, καθώς εκδιώχθηκαν και εργαζόμενοι που αντιτάχθηκαν ανοιχτά ή με τη στάση τους απέναντι στην αντεργατική τακτική της εργοδοσίας
(...)
Παράλληλα με τη σφαγή των θέσεων εργασίας, η εργοδοσία, καθ’ υπόδειξη των διευθυντικών στελεχών που έχει προσλάβει, προχώρησε σε νέα καθυστέρηση της καταβολής μισθών στους εναπομείναντες εργαζόμενους, ξεπερνώντας πλέον τον ένα μήνα που μας έχει μέσα «σταθερά» εδώ και ένα χρόνο, περίπου.
(…)
Και ενώ ήταν έκδηλη η επιθυμία των διευθυντικών στελεχών για κλιμάκωση των απολύσεων, ξαφνικά, το σχέδιο «πάγωσε» γιατί δεν υπήρχαν λεφτά. Προφανώς, επειδή υπολόγιζαν ότι μπορούν να τις κάνουν δίχως την καταβολή των δόσεων, όπως άλλωστε αποδείχθηκε, καθώς η οργανωμένη εξαπάτησή που σχεδίαζαν ανακόπηκε, έπειτα από τη νομική προσφυγή των συναδέλφων μας, προκειμένου να διασφαλίσουν τη δικαιωματική καταβολή των αποζημιώσεών τους.
Λόγος για τον οποίο ο γενικός διευθυντής, μόλις έγινε γνωστή η απατεωνιά του στους εναπομείναντες εργαζόμενους (γεγονός που φούντωσε περισσότερο την οργή τους) έσπευσε να τους θέσει το δίλημμα: «Ποιους θα πληρώσω, πρώτα εσάς ή τις δόσεις των απολυμένων που πήδηξαν από το καράβι και μας εγκατέλειψαν;». Ένα βρόμικο, τεχνητό δίλημμα, που ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο είχε να μας διασπάσει, απολυμένους και εργαζόμενους, προκειμένου να μη στραφούμε όλοι μαζί κατά της εργοδοσίας.
(…) Κι όλα αυτά, σα να μην ξέρουμε ότι οι καλοπληρωμένοι μάνατζερ των METROPOLIS τσεπώνουν στην ώρα τους τα δεκαχίλιαρα και πεντοχίλιαρα που παίρνουν κάθε μήνα για να κλείνουν τα υποκαταστήματα.
(…) Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια στρατηγικά επιτηδευμένη κίνηση, προκειμένου να απαξιωθεί η εμπορική δύναμη των METROPOLIS. Κάτι, που όλοι ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή συμβαίνει τόσο με το λουκέτο στο έβδομο υποκατάστημα του Πειραιά, πολύ περισσότερο και με αυτό που ετοιμάζεται στις «Αναχωρήσεις» στον αερολιμένα Αθηνών, όσο και με τη μόνιμη (προκλητική και πρωτοφανή για τα μάτια μας), έλλειψη εμπορευμάτων από τα ράφια" (...)

"(…)”Ας αναλογιστούμε τη στάση αρκετών εκ των απολυμένων που σήμερα «τρώνε πόρτα» όταν πάνε να πάρουν τη δεύτερη δόση της αποζημίωσης. Που θεώρησαν ότι η μόνη «διαπραγμάτευση» που αρκούσε να κάνουν με την εργοδοσία ήταν αποκλειστικά σε ατομικό επίπεδο και είχε μόνο ένα όνομα: «αποζημίωση τώρα ή ποτέ». Ενώ θα μπορούσαν να βγουν μπροστά διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας (τις δικές τους και όλων μας) βάζοντας φρένο στο πογκρόμ των απολύσεων και στην εργοδοτική ασυδοσία.
(...)Και έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που κάποιοι από εμάς πετούσαν στα σκουπίδια το κάλεσμα που μας μοίρασε συνδικαλιστικό σωματείο στο οποίο απευθυνόταν έκκληση να συντονιστούμε για να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.
Μόνο αν κινηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, συντονισμένα και σε όλα τα επίπεδα, με κάθε προσφερόμενο τρόπο, μπορούμε να πετύχουμε σε αυτή την ύστατη στιγμή:- Τη διασφάλιση της καταβολής των αποζημιώσεων των απολυμένων.
- Την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
- Την εγγύηση ότι θα λάβουμε όλοι ότι ακριβώς δικαιούμαστε σε περίπτωση λουκέτου, χωρίς να αφήσουμε ούτε μια σταγόνα από τον ιδρώτα μας στον Ανδρέα Κουρή.

Εργαζόμενοι/ες στα Metropolis
Απολυμένοι/ ες