Wednesday, October 31, 2012

Απορρίφθηκε η τροπολογία

Aπορρίφθηκε απο την Βουλή η τροπολογία για την ένταξη  των κλάδων υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 293 βουλευτές. Απο αυτούς «ναι» ψήφισαν 136 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 143 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 14.

Γενική απεργία για τα ασφαλιστικά μας ταμεία


Γενική απεργία από αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο

Να αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα

Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή


Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.

Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:
  • Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI .
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ



Friday, October 26, 2012

Επιστολή Νάντιας Βασιλειάδου

Από τη συνάδελφο Νάντια Βασιλειάδου λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή και το έγγραφο που τη συνοδεύει:

Στις 30 Απριλίου 2012 τρείς συνάδελφοι από την Ελευθεροτυπία οι Σταμάτης Νικολόπουλος, Ελένη Κωσταρέλλου και Σωτήρης Μανιάτης κατοχύρωναν στο υπουργείο Ανάπτυξης τον τίτλο «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» για το νέο εκδοτικό εγχείρημα που σχεδίαζαν.

Εκλεγμένοι ως μέλη της συντακτικής επιτροπής (οι Κωσταρέλλου, Μανιάτης) η οποία εξέδωσε τα δυο πρώτα απεργιακά φύλλα και χωρίς να παραιτηθούν, ως όφειλαν, από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν προχώρησαν στην κατοχύρωση τίτλου της εφημερίδας που επεδίωκαν να εκδώσουν: Την «εφημερίδα των συντακτών».

Δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ενημερώσουν τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για τις προθέσεις και τα σχέδια τους. Κι ας αποτελούσαν οι δυο πρώτοι ( Νικολόπουλος, Κωσταρέλλου) μέλη και της εργασιακής επιτροπής η οποία προσπαθούσε να βρει διέξοδο στα προβλήματα των 850 απλήρωτων εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας! Κι ας συμμετείχε τότε ο Σταμάτης Νικολόπουλος ταυτόχρονα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Τη στιγμή που ο απεργιακός αγώνας ήταν σε κρίσιμο σημείο (η απόφαση για το άρθρο 99 βγήκε τέλος Μαΐου) κάποιοι, κατέχοντας θέσεις ευθύνης απέναντι σε συναδέλφους τους, υπερθεμάτιζαν αγωνιστικά όμως εν κρυπτω φρόντιζαν το επαγγελματικό τους μέλλον. Βασισμένοι άραγε σε ποια δεοντολογία και ποιες αρχές;

Νάντια Βασιλειάδου


Tuesday, October 23, 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

  
        Eπιστολή προς το πρωθυπουργό  της χώρας, τους αρχηγούς των  πολιτικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,  ΔΗ.ΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Ελληνες και  ΚΚΕ, την ιδιοκτησία της Χ.Κ  Τεγόπουλος, τις διοικήσεις των  τραπεζών Alpha, Πειραιώς και Εθνική  και στα συνδικαλιστικά μας  σωματεία, έστειλε η επιτροπή των εργαζομένων στην “Ελευθεροτυπία”.
     Με την επιστολή εκφράζεται η αγωνία των επί 15 μήνες εγκλωβισμένων συναδέλφων για το μέλλον και ζητείται να επιτευχθεί έστω και τούτη την ύστατη ώρα, μιά βιώσιμη λυση που θα ικανοποιεί τα δικαια αιτήματα όλων των εργαζομένων και θα διασφαλίζει μέσα από την επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας εκατοντάδες θέσεις εργασίας. 
   Ακολουθεί το κείμενο της επιστoλής:



22-10-2012


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ


    Eχουν περάσει 15 μήνες με τους εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος απλήρωτους και 10 μήνες   χωρίς την Ελευθεροτυπία στα περίπτερα. Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις είναι πλέον για όλους τραγικές. Η επιχείρηση, με βασική ευθύνη της διοίκησης βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης και οι εγκλωβισμένοι απεργοί, επισχεσίες και αποχωρήσαντες χωρίς αποζημιώσεις εργαζόμενοι, έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα έσχατα όρια της προσωπικής τους αντοχής, είναι αντιμέτωποι με ολοκληρωτική κατάρρευση.
   Την ίδια στιγμή, το πλήγμα στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και τη δημοκρατία από την ηχηρή απουσία ενός πραγματικά ανεξάρτητου ημερήσιου φύλλου της χώρας ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα, είναι τεράστια.
Αγγίζοντας το σημείο μηδέν, εμείς  οι επί 15 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι, η ψυχή της «Ελευθεροτυπίας», πιστεύουμε ωστόσο ότι έστω και τώρα, είναι δυνατόν να αντιστραφεί άρδην η αδιέξοδη και καταστροφική αυτή πορεία. Θεωρούμε ότι τώρα είναι η στιγμή για μια συνολικά συμφωνημένη χρηματοοικονομική λύση του προβλήματος. Μία λύση που είναι απόλυτα εφικτή, βιώσιμη και ευνοϊκή για όλους και στην οποία πρέπει να μετέχουν ενεργά οι εμπλεκόμενες πλευρές.
Ζητάμε και υποστηρίζουμε ένα  ρεαλιστικό σχέδιο επανέκδοσης, από  νέα βάση, της «Ελευθεροτυπίας» και  του enet.gr που θα ικανοποιεί πλήρως όλα τα νόμιμα δικαιώματα των νυν και πρώην εργαζομένων της επιχείρησης. Η επανακυκλοφορία της εφημερίδας, αποτελεί βασικό μας στόχο και επιδίωξη, καθώς εκτιμούμε ότι έτσι μόνο είναι δυνατόν επιτευχθεί γρήγορα και αποτελεσματικά η δικαίωση των βασικών αιτημάτων μας, δηλαδή η καταβολή δεδουλευμένων-αποζημιώσεων σε όλους και η διάσωση εκατοντάδων θέσεων εργασίας σε μια εποχή καλπάζουσας ανεργίας. Αντίθετα, η μακρόσυρτη διαδικασία πτώχευσης, o τεμαχισμός και οι επιμέρους πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και το επακόλουθο ενδεχόμενο απαξίωσης του ισχυρού τίτλου από τη παρατεταμένη αχρησία του, δεν ωφελούν τελικά κανέναν.
Το πρώτο λόγο για την επιδίωξη μιας βιώσιμης, κοινά αποδεκτής λύσης, έχει προφανώς η διοίκηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος, η οποία πρέπει να λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις παραπάνω απαράβατες δύο προϋποθέσεις (καταβολή δεδουλευμένων-αποζημιώσεων, θέσεις εργασίας). Η διοίκηση οφείλει να μετατρέψει σε πράξη την ευθύνη της απέναντι στην ιστορία και τους ανθρώπους της Ελευθεροτυπίας διευκολύνοντας με κάθε τρόπο την επιβίωση της εφημερίδας.
Σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση λύσης και  την υλοποίηση της συμφωνίας  επανεκκίνησης, πρέπει όμως εκ των πραγμάτων  να παίξουν και οι τράπεζες. Εχοντας διασφαλισθεί με εμπράγματες εγγυήσεις για τον προηγούμενο δανεισμό τους προς την Χ.Κ Τεγόπουλος, καλούνται να αποδείξουν ότι επιτελούν το λόγο ύπαρξης τους, που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και των βιώσιμων επιχειρήσεων, με αντικειμενικά, διαφανή και δίκαια προς όλους
κριτήρια. Ειδικά μάλιστα τώρα, που η δρομολογημένη ανακεφαλαιοποίηση τους γίνεται αποκλειστικά με χρήματα φορολογουμένων, γεγονός που θέτει ουσιαστικά όλα τα πιστωτικά ιδρύματα υπό δημόσιο έλεγχο. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι άλλα συγκροτήματα Τύπου χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις, έχοντας ήδη κατά πολύ υψηλότερες δανειακές υποχρεώσεις και αρκετά μικρότερο τζίρο, τυγχάνουν ακόμη και σήμερα άνετης τραπεζικής δανειοδότησης.
Οι πάγιες αυτές θέσεις μας δεν  αντανακλούν απλώς κάποιες ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας. Εχοντας επίγνωση του γενικότερου αντίξοου οικονομικού περιβάλλοντος που δημιουργεί η κρίση χρέους, εκτιμούμε ότι η επανακυκλοφορία της εφημερίδας είναι σήμερα απολύτως ρεαλιστική στο πλαίσιο ενός συνολικού πακέτου συμφωνίας. Συνηγορούν δε σε αυτό μια σειρά από οικονομικούς, πολιτικούς, εργασιακούς λόγους.
H κυκλοφοριακή επιτυχία των  πρόσφατων 4 εβδομαδιαίων απεργιακών  φύλλων απέδειξε την αμείωτη  δυναμική του τίτλου Ελευθεροτυπία,  επαναβεβαίωσε την απήχηση της  αδέσμευτης δημοσιογραφίας και επικύρωσε την επιθυμία και ειλικρινή διάθεση των εργαζομένων να στηρίξουν την επανεκκίνηση της εφημερίδας. Αυτό είναι κάτι που κανείς πλέον δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει.
Γι αυτό απευθυνόμαστε σε όλους  θέλουν, μπορούν και επιβάλλεται  να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος: Διοίκηση, τράπεζες, πιθανούς επενδυτές, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα. Και ζητάμε το αυτονόητο. Να επικρατήσει η κοινή λογική ώστε να υλοποιηθεί άμεσα μια λύση που θα είναι τελικά συμφέρουσα για όλους. Οι λόγοι που συνηγορούν σε αυτό είναι σημαντικοί:
  • Σε κοινωνικό-εργασιακό επίπεδο: Η επανέκδοση μιας ιστορικής ανεξάρτητης εφημερίδας εκτός του ότι αποτελεί αυτοτελώς ένα σημαντικό πολιτικοοικονομικό γεγονός, συμβάλει αποφασιστικά στη διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ειδικά στο χώρο του τύπου όπου το ποσοστό ανεργίας είναι ήδη πολύ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο πανελλαδικής ανεργίας.
  • Σε οικονομικό επίπεδο: Η επανεκκίνηση μιας εκδοτικής επιχείρησης της εμβέλειας της Ελευθεροτυπίας, θα συμβάλει στην αναζωπύρωση του κύκλου εργασιών μιας σημαντικής οικονομικής αλυσίδας, θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα, θα ενισχύσει τις αναιμικές προσόδους των ασφαλιστικών ταμείων και θα προωθήσει την εξασθενημένη παραγωγική διαδικασία του Tύπου, όπου ειδικά το τελευταίο διάστημα δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις.
  • Σε πολιτικό επίπεδο: Η απουσία της «Ελευθεροτυπίας» από τον δημόσιο λόγο και τον έλεγχο της εξουσίας, ειδικά σ΄αυτούς τους δύσκολους για τη κοινωνία καιρούς, είναι αισθητή. Η επανακυκλοφορία μιάς πραγματικά αδέσμευτης εφημερίδας θα ενισχύσει τον πλουραλισμό της ενημέρωσης και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας, είναι ζωτικό ζήτημα δημοκρατίας.
Εμείς, οι 500 και πλέον εναπομείναντες εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, απευθύνουμε έκκληση στο πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τη διοίκηση της Χ.Κ Τεγόπουλος και τις εμπλεκόμενες τράπεζες να αντιμετωπίσουν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, με καθαρούς όρους το ζήτημα, δίνοντας προοπτική και ελπίδα στο σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας. Το οφείλουν απέναντι στους επί ενάμιση χρόνο εγκλωβισμένους εργαζόμενους, την δοκιμαζόμενη κοινωνία και τη δημοκρατία.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεύτερος πλειστηριασμός για την COMET

Για την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί ο δεύτερος κατά σειρά πλειστηριασμός της κεντρικής εκτυπωτικής μηχανής "CΟΜΕΤ" του πιεστηρίου. Θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του εργοστασίου, με τιμή εκκίνησης τα 5.300.000 ευρώ.
Ο πρώτος πλειστηριασμός, της 3ης Οκτωβρίου, είχε κηρυχθεί άγονος.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 5 Δεκεμβρίου έχει αναβληθεί και ο πλειστηριασμός του κτιρίου της "Ελευθεροτυπίας" (στη Μίνωος 10 -16) που είχε προγραμματισθεί να γίνει στις 10 Οκτωβρίου 2012 δεν έγινε (δείτε σχετική ανάρτηση). Τιμή εκκίνησης παραμένουν τα 15.500.000 εκατομμύρια ευρώ.

Monday, October 15, 2012

Πρόσκληση σε συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 2.30 μμ

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, στς 2.30 μετα το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στον 6ο όροφο της Μίνωος. Θέμα της θα είναι η ενημέρωση και συζήτηση για τις αποζημιώσεις και τις εργασιακές εξελίξεις

Thursday, October 11, 2012

Άγονοι οι πλειστηριασμοί - θα ξαναγίνουν

Ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου χωρίς αποτέλεσμα ο πρώτος κύκλος των τριών πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων της Χ.Κ Τεγόπουλος, τους οποίους είχαν ζητήσει απλήρωτοι εδώ και 14 μήνες πρώην και νυν εργαζόμενοι.
 Συγκεκριμένα:
 -Ο πλειστηριασμός του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η " Ελευθεροτυπία" στη Μίνωος 10 -16, που είχε προγραμματισθεί να γίνει στις 10 Οκτωβρίου 2012 δεν έγινε. Κι αυτό γιατί μερικές μέρες πριν η ΧΚΤ αλλά και η ALFA BANK στην οποια είναι υποκηθευμένο το κτίριο είχαν κάνει αίτηση διόρθωσης της τιμής εκκίνησης, ζητώντας αυτή να ορισθεί στα 20.900.000 ευρώ από τα 14.042.776 εκ ευρω, που είχε αρχικώς ορισθεί. Το δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει  το αίτημα ορίζοντας την τιμή στα 15.500.000 εκ ευρω. Κατόπιν τούτου ο πλειστηρισμός αναβλήθηκε  για τις 5 Δεκεμβρίου 2012.
 -Ο πλειστηριασμός μηχανημάτων του εργοστασίου ( πιεστηρίου) στο Κορωπί στις 10 Οκτωβρίου 2012 κηρύχθηκε άγονος αφού δεν κατατέθηκε καμμία προσφορά για κανένα μηχάνημα, παρότι προσήλθαν τρεις ενδιαφερόμενοι. Η τιμή του συνόλου αυτών των μηχανημάτων έχει ορισθεί στα 2.247.000 ευρω. Η ΧΚΤ είχε ζητήσει μερικές μέρες πριν διόρθωση της τιμής αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της. Η ημερομηνία του νέου πλειστηριασμού θα ανακοινωθει στις επόμενες ημέρες.
 - Ο πλειστηριασμος της κεντρικής εκτυπωτικής μηχανής (CΟΜΕΤ) του πιεστηρίου στις 3 Οκτωβρίου 2012 κηρύχθηκε κι αυτός άγονος αφού δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος. Θα γίνει νέος πλειστηριασμός στις 31 Οκτωβρίου. Η τιμή εκκίνησης παραμένει η ίδια  στα 5.300.000 ευρω.

Thursday, October 4, 2012

Επιστολή του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προς την εκδότρια της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" για τις ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ


4 Οκτωβρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στην Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» κυρία Μάνια Τεγοπούλου:
 «Κυρία Τεγοπούλου,
Πληροφορηθήκαμε ότι δεν στέλνετε καταστάσεις στο ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για τους συναδέλφους δημοσιογράφους, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς δεν τους έχετε καταβάλει τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές τους.
Ζητούμε να τηρήσετε τη νομιμότητα και να προβείτε στην άμεση αποστολή των καταστάσεων ασφάλισης των συναδέλφων, όπως υποχρεούστε από το νόμο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο»
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Tuesday, October 2, 2012

Τρεις πλειστηριασμοί μέχρι 10 Οκτωβρίου

Τρεις πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων της Χ.Κ Τεγόπουλος πρόκειται να γίνουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Πρώην και νυν εργαζόμενοι προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες προκειμένου, να εισπράξουν τα χρήματα, που τους οφείλει η ΧΚΤ καθώς οι πληρωμές σταμάτησαν πριν απο 14 μήνες.
Συγκεκριμένα:
1.Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι (αύριο) έχει προγραμματισθεί να γίνει πλειστηριασμός της εκτυπωτικής μηχανής της εφημερίδας (COMET)
. Πρόκειται για την κεντρική μηχανή της εκτυπωτικής μονάδας της ΧΚΤ, που βρίσκεται στο Κορωπί. Τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί το ποσό των 5 εκ 300 χιλιάδων ευρώ. Η μηχανή βγαίνει σε πλειστηριασμό απο 48 εργαζόμενους (τεχνικούς).
 2. Στις 10 Οκτωβρίου εχει προγραμματισθεί να βγει σε πλειστηρισμό το κτίριο της Μίινωος 10-16, στο οποίο στεγάζεται η "Ελευθεροτυπία". Τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί το ποσό των 14.042.776,37 ευρω. Τον πλειστηριασμό του κτιρίου επισπεύδουν δυο συνάδελφοι (δημοσιογράφοι) που εργάζονταν στην "Ελευθεροτυπια".
3. Την ίδια μέρα 10 Οκτωβρίου έχει επίσης προγραμματισθεί να βγουν σε πλειστηριασμό κατασχεθέντα μηχανήματα της εκτυπωτικής μονάδας στο Κορωπί. Η συνολική τους αξία ανέρχεται σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης κινητών πραγμάτων στο ποσό των 2.247.000 ευρω. Τον πλειστηριασμό των κινητών πραγμάτων επισπεύδουν 26 συνάδελφοι (δημοσιογράφοι) που εργάζονταν στην "Ελευθεροτυπία".
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που εκπλειστηριασθεί τελικά κάποιο περιουσιακό στοιχείο απο τα παραπάνω έχουν δικαίωμα εντος 15 ημερών να αναγγελθούν όλοι οι εργαζόμενοι, που έχουν απαιτήσεις απο την ΧΚΤ και όχι μόνο οι επισπεύδοντες.
Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι συνάδελφοι, να ολοκληρώσουν σε συννενόηση με τους δικηγόρους τους άμεσα όλες τις νομικές διαδικασίες (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές) για τα δεδουλευμένα τους.

Monday, October 1, 2012

Πως και πότε θα μοιρασθούν τα έσοδα απο τα απεργιακά φύλλα

Δεν έχουν ακόμα κατατεθεί στον απεργιακό λογαριασμό όλα τα χρήματα απο τα απεργιακά φύλλα. Εκκρεμεί η κατάθεση ενός ποσού περίπου 20.000 ευρώ που αναμένεται, να κατατεθει το αργοτερο την επόμενη εβδομάδα. Αμέσως μετά το σύνολο των χρημάτων θα μοιρασθεί  στους εργαζόμενους και θα αναρτηθεί στο μπλογκ σχετική ανακοίνωση και αναλυτική κατάσταση εσόδων - εξόδων. Οπως έχουμε πει πολλές φορές στις συνελεύσεις και στις συγκεντρώσεις μας τα χρηματα θα μοιρασθουν ως εξης:
-Τα έσοδα απο τα δυο πρωτα απεργιακά φύλλα "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ", που ανέρχονται σε 28.096 ευρω θα μοιρασθουν ισόποσα σε όσους συναδελφους ήταν στις μισθοδοτικές καταστάσεις στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα έκδοσης του πρώτου φύλλου.
-Τα έσοδα απο τα επόμενα τέσσερα απεργιακά φύλλα " ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - απεργιακή έκδοση των εργαζόμενων" θα μοιρασθούν σε όσους συναδέλφους ήταν στις καταστάσεις μισθοδοσίας στις 16 Ιουνίου, ημερα έκδοσης του πρώτου απο τα τέσσερα απεργιακά φύλλα με αυτό τον τίτλο.
Γίνεται προσπάθεια τα χρήματα να μοιρασθούν μέσω τραπέζης με κατάθεση στους λογαριασμούς μισθοδοσίας.
Για το λόγο αυτό και πριν δοθει στις τραπεζες ( Πειραιώς και Εθνική) η κατάσταση με τα ονόματα και το ποσό στον καθένα καλούνται μέχρι την επόμενη Δευτέρα:
1. Όσοι συνάδελφοι δεν θέλουν να κατατεθεί το ποσό που τους αναλογει στον λογαριασμό τους, αλλά θελουν να το εισπραξουν με άλλο τρόπο, να ενημερώσουν τους Πάνο Σώκο (6944355845 - psokos@gmail.com) και Σωτήρη Νικολόπουλο.
 2. Όσοι συνάδελφοι δεν θέλουν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί απο τα δύο πρωτα απεργιακά φύλλα "Οι Εργαζόμενοι" να ενημερώσουν και πάλι τους δύο εκπροσώπους. Ηδη ορισμένοι επειδή ειχαν διαφωνήσει με την έκδοση των δυο πρώτων φυλλων και δεν συμμετειχαν ,έχουν γνωστοποιήσει αυτή την επιθυμία τους στον εκπρόσωπο των συντακτών.
3. Όσοι συνάδελφοι δεν θέλουν να εισπράξουν το μερίδιο τους απο κανένα απεργιακό φύλλο αλλά προτιμούν αυτό να μείνει στο ταμείο για να μοιρασθεί στους υπόλοιπους επίσης να ενημερώσουν σχετικά.
4. Όσοι συνάδελφοι έχουν κλείσει τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους, να ενημερωσουν κι αυτοι προκειμένου να ρυθμισθει ο τροπος εισπραξης του μερίδίου τους.
Απο το σύνολο των εσόδων που υπολογίζεται να είναι περίπου 95.000, θα παραμείνει στο απεργιακό ταμείο ένα μικρό ποσό για έκτακτες ανάγκες. Το ύψος του θα το αποφασίσει η εργασιακή επιτροπή.