Wednesday, May 30, 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ: Τριμερής επιτροπή στο υπουργείο Εργασίας για το μέλλον της ΧΚΤ – πρόταση για συνεταιρισμό των εργαζομένων


Η συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος (30-5-2012) με ψήφισμά της:

-Καλεί τα συνδικαλιστικά σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Ομοσπονδία Λιθογράφων) να ζητήσουν άμεσα από το υπουργείο Εργασίας να συγκαλέσει τριμερή επιτροπή (υπουργείο, Χ.Κ.Τεγόπουλος , εργαζόμενοι) προκειμένου η διοίκηση της εταιρείας να ενημερώσει για τα σχέδιά της σχετικά με το μέλλον της και το μέλλον των εργαζομένων, μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Η συνέλευση επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα, Τετάρτη 30 Μαϊου και παρότι έχουν περάσει πέντε μέρες από την ημέρα που έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για την απόρριψη της αίτησης, η διοίκηση δεν έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα σχέδιά της. Η συνέλευση ζητά αυτό να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα :

-Αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ( καταψήφισαν 6 εργαζόμενοι) να διερευνηθεί από τους εργασιακούς εκπροσώπους η δυνατότητα σύστασης συνεταιρισμού των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στη συνέχεια, να ενημερωθεί η συνέλευση.

-Εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή. Η νέα σύνθεση της είναι η εξης: Πάνος Σωκος, Σωτήρης Νικολόπουλος, Φώτης Παναγόπουλος, Γιάννης Μπογιόπουλος, Σωτήρης Στογιάνης, Χρήστος Ζέρβας, Βαγγέλης Καραγιώργος, Γεωργία Μυλωνάκη, Σήλια Τζανετάκη, Ευγενία Κανέλλη, Μαργιέλα Γερογιάννη, Κώστας Περδικέας, Σία Κούση, Σπύρος Κατσάτος.

-Απέρριψε με ψήφους 89 κατά, 18 υπέρ και 7 λευκά πρόταση που έλεγε: "η συνέλευση χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους αγώνες μας, απορρίπτοντας την προσχηματική αίτηση της επιχείρησης για υπαγωγή στο άρθρο 99".

2 comments:

Anonymous said...

Σήλια Τζανετάκη, Ευγενία Κανέλλη.
Βάλτε και κάποιο διορθωτή στην επιτροπή, θα χρειαστεί...

NIKOS ROUSSIS said...

Νίκος Ρούσσης
Τον Ιανουάριο, παράλληλα με τις δημόσιες καταγγελίες μου, για τα όσα, από τότε, απεργάζοταν, η γνωστή ομαδούλα των νεόκοπων εκδοτών, σας είχα στείλει και την παρακάτω πρόταση, η οποία, μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της, λοιδωρήθηκε δεόντως.
Ισως τώρα, που σκέφθεστε σοβαρά τη δημιουργία μιας συνεργατικής εφημερίδας, να σας φανεί χρήσιμη.
Με την παράκληση η παρακάτω πρόταση να διαβασθεί και να τεθεί προς έγκριση στην σημερινή ΓΣ των εργαζομένων της "Ε".
ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ
Η εργοδοσία της ΅Ε" χρωστάει πέντε μισθούς σε 800 εργαζόμενους. Οφείλει, δηλαδή, να πληρώσει, 4.000 μισθούς. Αυτό σημαίνει ότι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εργαζόμενοι της "Ε" έχουν λαμβάνειν πάνω από 4.000.000 ευρώ (με μέσο όρο οφειλόμενου μισθού 1.000 ευρώ στον καθένα). Αντί, λοιπόν, να πάρουμε τα λεφτά τα ανταλλάσουμε με μετοχές της εταιρί...ας Χ.Κ.Τεγόπόυλος, οι εργαζόμενοι γίνονται αυτόματα συνμέτοχοι της εταιρίας και ως μετοχοι έχουν δικαίωμα πληρους ενημέρωσης για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, για το σχέδιο εξυγίανσης που ενδεχομένως να έχει και για το΄μπίζινες πλαν που οφείλει να καταρτήσει. Η μ' αυτόν τον τρόπο εξαγορά των μετοχών από τους εργαζόμενους μεταφράζεται και ως κεφαλαιακή ενίσχυση της επιχείρησης που, κατά τη γνωμη μου, ενισχύει περαιτέρω την διαπραγματευτική της δυνατότητα για δανειοδότηση από τις Τράπεζες. Η εφημερίδα γίνεται, κατά κάποιο τρόπό, εφημερίδα των συντακτών κι' αυτό κοινοποιείται σ' όλο τον κόσμο, με παράλληλη έκκληση στους αναγνώστες της, να καταθέτουν, κάθε μέρα, σ' ένα τραπεζικό λογαριασμό που θα δημιουργήσετε, τα 2 ευρώ που θα έδιναν για να την αγοράσουν, όσο διάστημα η εφημερίδα δεν είναι στα περίπτερα. Αφήνω σε σας τον υπολογισμό, για το τι σημαίνει η κατάθεση 2 ευρώ κάθε μέρα από το σύνολο ενδεχομένως των αναγνωστών της "Ε", πιστεύοντας ότι το συνολικό ποσό θα μπορούσε να δοθεί για την αγορά χαρτιού και για την δημιουργία μιας συμφωνίας με κάποιο τυπογραφείο, για τήν άμεση έκδοση της εφημερίδας.